G4Media.ro

Premierul Orban: Foarte multe decizii ale CCR au fost în favoarea PSD/…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Orban: Foarte multe decizii ale CCR au fost în favoarea PSD/ Ce o să facă judecătorii Curții de acum? O să îi pună pe toți premierii la detectorul cu minciuni, să vadă dacă vor să guverneze sau nu?

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, la Digi24, că cele mai multe decizii luate de Curtea Constituțională în ultimii trei ani au fost în favoarea PSD și că judecătorii CCR nu vor putea să identifice premierii ”care vor să guverneze sau nu”:

”Eu cred că CCR trebuie să judece în funcție de textele constituționale. Hai să fim cinstiți, dacă ne uităm la ultimii trei ani de zile, o să vedem că foarte multe decizii ale CCR au fost în favoarea PSD. A ajuns CCR să dea ordin președintelui, să îi spună ce să facă. Președintele a trebuit să o demită pe Laura Codruța Kovesi. CCR nu judecă pe baza unor declarații politice. Ce o să facă CCR acum? O să îi pună la detectorul de minciuni pe toți premierii desemnați, să vadă dacă vor să guverneze sau nu?”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la Digi24.

Orban a mai declarat că, dacă va fi desemnat, va încerca să formeze o nouă majoritate parlamentară: ”Cine nu vrea să deruleze procedura de învestire? Noi sau cei care nu au fost prezenți astăzi? Am ajuns la o situație în care e rescrisă Constituția. CCR a dat decizizii prin care a luat din deciziile președintelui. Să afectezi competențele constituționale ale președintelui României mi se pare un demers contrar Constituției”.

Premierul desemnat a transmis că ”este într-o comunicare permanentă cu președintele” și că procedura demarată pentru învestirea guvernului a fost lăsată în aer: ”Este evident că în decizia CCR nu se specifică faptul că președintele nu mă poate propune tot pe mine (…) Noi am spus cu subiect și predicat ce avem de gând cu anticipatele”, a mai declarat Orban.

 

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Toate declaratiile lui Johannis sau Orban in legatura cu numirea unui nou guvern sunt declaratii politice care tin de strategia fiecarui partid si raspund electoral pt deciziile lor.
    Ar trebui sa-l intrebe cineva pe gunoiul Dorneanu daca PSD are dreptul sa boicoteze alegerea guvernului? Acolo nu i se pare nimic neconstitutional, carpei KGB-iste? Sau PSD-istii au voie absolut orice?

    • Poporul a vrut PSD in 2016, asta a votat, asta a iesit.

      Apoi au votat PNL in 2019, asta a votat, asta a iesit.

      Si apoi, romanii se mira ca merge rau tara. Ce natie de prosti.

    • Lana draga, ce a facut pnl, asa a facut si psd.Se joaca de- a prinselea ,care pe care. Greseala pnl a fost ca nu a avut rabdare pana la alegeri.Ar fi avut poate o majoritate confortabila, ar fi dominat viata politica.Oricum pnl trebuia sa aiba si planul 1, 2 ,3…. la orce provocare pesedista.Dar graba sa puna mana pe putere, fara o majoritate stabila ,dorinta lui Johannis sa aiba guvernul sau ,chiar si subtirel….a dus la aceasta instabilitate.

  2. Sa invatati sa jucati sah, dobitocule. La table va bate PSD-ul de va rupe. Nu-ti angajezi raspunderea si nu faci un pas fara sa ai pregatite 3-4 alternative pentru orice miscare a adversarului. Tampiti patetici ce sunteti.

    • După o ”mâna” de DEX cu un ”tampit patetic”, tov petrov ”joacă una biblie, că ”la table rupe” deja.

    • Corect.
      Dar stii cum e cu prostul fudul: Sa ai toti asii in mana si sa fii facut de niste jucatori de alba-neagra…
      Patetic, frate, rusinica liberala 100%

  3. Bună seara!Lână sau Lana?Nu înțeleg exact nici cum să citesc și nici ce să inteleg când citesc!Cam așa am înțeles eu intrebarile tale retorice dar,ce mă deranjează cel mai rau este termenul de gunoi,zdreanță, cârpă pe care tu le-ai acordat unui om care ,are o pregătire profesională care,presupune mulți,mulți ani de școală….pe care probabil tot neamul tau nu-i însumează!!!Opinia politică este a ta dar,pregătirea profesională este a judecătorului Dorneanu!!!!Cand vei fi catalogat gunoi,zdreanță,cârpă să nu uiți să îți aduci aminte că nu ai nici pregătire profesională și,nu meriți nici măcar acele calificative!!!!Rușine pentru SUBIECTIVISM!!!!

    • Comunistii sunt cei mai mari hoti si cei mai mari criminali din istorie!
      Au jefuit toti cetatenii romaniei dupa 1945, au ucis sute de mii in inchisori si au creat „noii magistrati”.
      Dupa 1989 au jefuit a doua oara, de data aceasta „proprietatea intregului popor”. Au facut asta cu ajutorul „justitiei” fabricata anterior.
      „Justitie” care judeca si in ziua de azi.

    • Mia, inteleg ca ai oarece scoala poate chiar ai luat si bacul, dar intelege si tu ca dorneanu nu a fost pus acolo in urma unui concurs pe baza de „cine are mai multa scoala” sau „cine a mers mai mult la scoala”. La urma urmei unii au nevoie de mai multi ani, altii de mai putini, ca sa invete acelasi lucru. Dorneanu e dintre cei care a avut nevoie de mai multi, dupa cum observi.
      Daca ar fi fost asta criteriul de selectie, dorneanu ar fi trebuit sa stea la coada in urma altor catorva mii, poate zeci de mii.

    • @Inapasevedeinvers: Are „un pic” mic de scoala!!
      Si chiar, sincer, nu prea intelege!
      C-asa e „moda” la PSD si la sustinatori: fara multa scoala!

  4. Grupurile de reflexie ale sinistrului tudorel au sarabatorit cu sampanie marile realizari!

  5. Buna seara!Kise Leff,tu ai dreptate dar,nu putem sa-i băgăm pe toți în aceeași oală!Ce mă deranjează este că,tot felul de neica nimeni (3-8 clase!!)își permit să vorbească urat la adresa unora care măcar s-au chinuit prin școală!Macar din punct de vedere al faptului că s-au deplasat, s-au prezentat și poate au și invatat ceva!Muncitorul face prost inginerul,elevul face prost profesorul,asistenta face prost doctorul,etc.Trebuie să mai avem respect pentru ceva în țara asta!

    • Ce are una cu alta ?
      Decid soarta a milioane de oameni, actionand numai in favoarea unei caste care isi da privilegii de neinchipuit, care fura necontenit si care vrea sa o faca nepedepsita!

    • Asadar, de la 9 clase-n sus e permis sa critici pe unii care s-au chinuit prin scoala.
      Deci, pe aia pentru care scoala a fost un chin e rau sa-i critici.
      Pai, saraca veorica care s-a chinuit ani de zile prin scoala si n-a aflat nimic… ce-au mai criticat-o. Lovi-v-ar damblaua pe toti, railor !
      Hehe! Sau esti chiar tu mia-veorica

  6. Precum asa zisul avocat al poporului. Care este exclusiv avocatul nomenlaturii. Cate sute carduri ale clientelei de partid umplem la aceasta institutie ?

  7. Această instituție arată exact așa cum și-au dorit politicienii să arate, o instituție slabă, supusă propriilor ordine, înțesată numai cu indivizi slab pregătiți, fără coloană vertebrală și dispuși să ia de fiecare dată decizii care să mulțumească gruparea ce i-a trimis acolo. Când CCR-ul trebuie să ia o decizie, e simplu, te uiți cine are majoritatea în cadrul acesteia, ce grup are mai mulți numiți, iar în funcție de acest aspect se decide. Nu este de astăzi sau de ieri, din păcate, situația persistă de vreo 30 de ani. Dacă se dorea să nu se ajungă aici, partidele ar fi trebuit să ia măsurile cuvenite, reformarea acestei instituții de așa manieră încât să predomine profesionalismul, moralitatea și celeritatea, nu ordinele venite de la partid. Astăzi, din păcate, CCR-ul a ajuns să fie instituția supremă în statul român, ale cărei decizii sunt inatacabile, deși sunt luate de niște indivizi asupra cărora planează mari carențe profesionale și morale. Până nu se va trece la revizuirea serioasă a Constituției, nu se va putea face nimic pentru îmbunătățirea situației.În eventuala revizuire să fie chemată și Comisia de la Veneția, fiți convinși că orice modificare a structurii actuale a Curții se va lovi de opoziția membrilor acesteia. O eventuală revizuire a Constituției, pe care o consider foarte necesară, ar trebui să conțină: 1. votarea de către popor a persoanei care să ocupe poziția de avocat al poporului; 2. eliminarea traseismului; 3. eliminarea imunității, păstrându-se doar imunitatea pentru declarații politice; 4. interzicerea alegerii persoanelor condamnate pentru orice poziție din stat; 5. 6. regionalizarea, desfințarea județelor, diminuarea numărului comunelor; 7 introducerea prevederii privind numărul maxim de 300 de parlamentari; 8. instituirea unui grup de experți, inclusiv din societatea civilă, care să numească procurorii șefi pentru marile parchete; 9. regândirea modalității de numire a judecătorilor la CCR; experți în drept constituțional, fără să fi fost vreodată membri de partid; 3 judecători să fie numiți de Parlament (2 de putere, iar 1 de opoziție), 3 judecători să fie numiți de Președinte, iar 3 de autoritatea judecătorească; etc. Până atunci, slabe șanse să se schimbe ceva.

  8. CCR este un organism care are în compunere trei judecători numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României. Pentru funcționare CCR are un număr de 21 magistrați asistenți specialiști în drept constituțional plus o serie importantă de personal auxiliar. A face proces de intenție CCR că emite decizii partizane politic este o inepție, iar din partea unui premier politician, fie el demis, interimar, desemnat sau anticipat, este o imixtiune nepermisă într-un stat de drept.

    • Completare ( Legea 124/200 ):
      „Numirea membrilor corpului magistraţilor–asistenţi se face de către preşedintele
      Curţii Constituţionale pe bază de concurs sau examen. Comisia de examinare se numeşte de preşedintele Curţii Constituţionale şi este formată din 5 judecători ai Curţii, în cazul primmagistratului-asistent şi al magistraţilor-asistenţi şefi, şi din 3 judecători ai Curţii în celelalte cazuri. Rezultatele concursului sau ale examenului se validează de plenul Curţii
      Constituţionale.”

  9. Vad ca a iesit haita sputnikarilor la asalt!
    Pai bai dobitocilor, va opreste cineva sa-i pupati in cur pe Dorneanu, Dragnea, Serban sau Dancila?
    O faceti pt ca au „scoli multe”?
    Treaba voastra.
    Eu apreciez un om cinstit, indiferent de cata scoala are si nu dau nici macar un scuipat pe escrocii cu facultati si doctorate platite cu spaga de la partid!