G4Media.ro

Premierul Orban avertizează că Guvernul va sesiza CCR în cazul în care…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Orban avertizează că Guvernul va sesiza CCR în cazul în care PSD abrogă în Parlament mărirea pensiilor cu 14%

Premierul Ludovic Orban a avertizat luni că Guvernul va sesiza CCR în cazul în care PSD va abroga în Parlament articolul din OUG privind rectificarea bugetară referitor la creşterea punctului de pensie cu 14%, transmite Agerpres.

„Cu siguranţă. Aş vrea să mai spun încă o dată, am luat o decizie grea. Creşterea punctului de pensie cu 14% şi creşterea cu un procent similar a pensiilor sociale, cum sunt cunoscute, şi aici este vorba de un milion de pensii sociale, de la 704 la 800, a fost o decizie extrem de grea, a trebuit să calculăm, să analizăm, să facem evaluări, este maximum posibil. Orice creştere mai mare nu va putea fi susţinută. Se va întoarce împotriva României. Până la urmă, se va întoarce împotriva fiecărui pensionar”, a declarat Ludovic Orban, luni, la plecarea de la sediul PNL, întrebat în acest sens.

El a punctat că „PSD trăieşte încă anul 2016”, întrebat cum vede anunţul social-democraţilor potrivit căruia vor amenda „drastic” în Parlament ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară.

„Opiniile populaţiei s-au schimbat radical. Lumea nu mai suportă toată gargara populistă a PSD. Lucrurile sunt foarte simple, atunci când iei decizii trebuie ai în spate analize economice, prognoze, evaluări, studii de impact, trebuie să fundamentezi orice cheltuială publică în funcţie de obiectivele pe care le urmăreşti. Ultimele cinci luni de zile, majoritatea PSD din Parlament a scos pe bandă rulantă acte normative care au redus venituri sau au provocat costuri pentru care nu există bani efectiv. Tot ceea ce facem, noi facem întemeiat pe analize serioase, astfel încât să nu generăm cheltuieli nesustenabile şi să putem aloca resursele către acele domenii vitale care într-adevăr stau la baza relansării economice ulterioare a României. Orice venit poate să crească atunci când există creştere economică, când creşte competitivitatea economiei Româneşti şi a companiilor româneşti, atunci când se fac investiţii, atunci când într-adevăr există toate motoarele dezvoltării puse în funcţiune”, a declarat Orban.

Prin Ordonanța de urgență de rectificare bugetară, adoptată vineri, guvernul a majorat punctul de pensie, începând cu 1 septembrie 2020, de la 1.265 lei în prezent la 1.442 lei, adică o creștere cu aproximativ 14%.

Ordonanța a modificat astfel legea pensiilor (127/2019), adoptată de PSD, care prevedea o creștere a punctului de referință în acest an până la suma de 1.775 lei, adică o majorare cu 40%.

Chiar și cu această creștere mult mai mică a pensiilor față de prevederile legii susținute de PSD, deficitul bugetar în acest an e prognozat să ajungă la 8,6% din PIB, pe fondul unei scăderi economice de 3,8% din PIB.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Guvernul a aprobat rectificarea bugetară / Cîțu: Efortul pentru majorarea alocaţiior este în jur de 600 milioane lei, efortul pentru majorarea pensiilor este aproape 4 miliarde de lei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Nu-i este rusine ?
    Nu face nimic, dar spune ca nu sunt bani.
    Ce a facut ca sa fie bani pentru majorarea pensiilor ?
    Trebuie sa :
    – desfiinteze sau sa impoziteze cu 90% pensiile speciale, nemeritate si nesimtite
    – desfiinteze sau sa suspende finantarea partidelor de la buget
    – desfiinteze indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii
    – desfiinteze indemnizatiile falsilor revolutionari
    – desfiinteze finantarea asa-zisei case regale
    – desfiinteze Institutul Tapului Levantin
    – sa reduca salariile nesimtite ale parlamentarilor, primarilor, consilierilor, celor de la ASF, ANRE, ANCOM etc
    – sa reduca sumele acordate prin programul PNDL, din care primarii fac cheltuieli inutile, doar pentru a lua comision si a plati clientela politica
    De ce nu dau Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau sistarea, din cauza pandemiei, din cauza contractiei economice, din cauza ca nu sunt bani, finantarii partidelor de la buget ? Asta inseamna milioane de euro lunar.
    De ce nu dau Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau sistarea, din cauza pandemiei, din cauza contractiei economice, finantarii de la buget a falsilor academicieni, de la falsele academii ? Asta inseamna milioane de euro anual.
    De ce nu dau Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau sistarea finantarii Institutului Tapului Levantin ? Asta inseamna alte milioane de euro.
    De ce nu dau Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau sistarea indemnizatiilor falsilor revolutionari ? Asta inseamna alte milioane de euro.
    De ce nu dau Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, nemeriatate si nesimtite ? Asta inseamna alte milioane de euro.
    De ce nu dau Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau sistarea finantarii asa-zisei case regale ? Asta inseamna alte milioane de euro.
    Adica pentru majorarea pensiilor si pentru alocatii nu sunt bani, dar pentru niste impostori sunt bani.
    Toate sursele mentionate nu sunt drepturi castigate, ci privilegii nesimtite si nemeritate

    • Pana ce nu mergem peste ei, aceste treburi se vor intampla in repetate randuri.

    • Tu vrei să destabilizeze establishmentul în favoarea sclavilor?!

    • Cam ai dreptate!Daca mai punem si ultima rectificare…a cam cam crescut bugetul serviciilor …

    • sa-mi fie ertata interventia , dar DVS VA NUMI-TI ;C U Z M I N ” DUPA ; INTERPRETARE SI LOGICA ; SIMPLA !!!!!

    • Cozmine, înca traiesti condus de N. Ceausescu. El putea decide orice, si-am dat faliment.
      Azi avem parlament (probabil tu n-ai votat). Poti scrie aici ce majoritate parlamentara a votat finantarea casei regale, înfiintarea pensiilor speciale, etc.?

  2. Măi alcoolicule ,legea pensiilor a fost promulgată de șefuțul tău așa că du-te la Cotroceni și trage-l de… pixul cu care a semnat promulgarea pe numitul KauSÂLĂ (chiar că îmi provacă starea)și întreabă-l de ce a promulgat-o și nu a venit ca cucu de la ora 6 să soună că nu sunt bani ,nu se poate sau nu vrea .Îi era frică să nu-i ia Viorica locul ?Așa că ia-l de pix pe KlauSÂLĂ ( chiar că îmi provoci milă )Marș la KlauSĂLĂ (chiar că îmi provocați starea)

  3. Peneleii mint de put!
    Dublarea în 4-5 ani a salariilor bugetarilor, care nu erau 700 – 1500 lei, s-o fi întors împotriva lor, că nu am auzit să se plângă!

  4. sa-mi fie ertata interventia , dar DVS VA NUMI-TI ;C U Z M I N ” DUPA ; INTERPRETARE SI LOGICA ; SIMPLA !!!!!

  5. De unde bani pentru pensii decente, daca platim tribut mai rau ca pe vremea imperiului otoman.
    Pentru ce se imprumuta Catu, ca pentru autostrazi nu amanetam”viitorul generatiilor urmatoare”:

    Ministerul Apărării Naţionale (MApN) continuă să pună în practică mari programe de înzestrare cu tehnică de luptă modernă şi vrea să investească în perioada următoare peste 3,5 miliarde de euro în astfel de echipamente de ultimă oră.
    Cu peste două miliarde de euro, MApN va achiziţiona 27 de sisteme integrate de arme SHORAD-VSHORAD.
    Cu 307 milioane de euro, vor mai fi cumpărate 138 de sisteme portabile de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată MANPAD, destinate forţelor aeriene şi navale. In plus, cu aproximativ 280 de milioane de euro, MApN va cumpăra pentru Forţele Aeriene 7 sisteme tactic-operative de drone UAS clasa II.

    Citeste mai mult: adev.ro/qf5zdf

    De unde ara Catu atatia bani?

    • Cu aprox.4 miliarde de euro dati pe Patriot si pe 5 avioane, Catu a cheltuit in 9 luni deja 7.5 miliarde euro numai pe arme. Il intreaba cineva de sanatate? E mai usor sa nu respecti legea pensiilor, sa nu cresti alocatiile si salariile profesorilor!

  6. Cum suna , in comparatie cu 7.5 miliarde euro dati pe arme:
    „” este vorba de un milion de pensii sociale, de la 704 la 800, a fost o decizie extrem de grea, a trebuit să calculăm, să analizăm, să facem evaluări, este maximum posibil”