G4Media.ro

Premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, care a blocat…

Foto: gov.ro

Premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, care a blocat în instanță analiza CNADTCU și care „a validat” desființarea forului, discută cu rectorii universităților despre „susținerea eticii și deontologiei universitare” – surse / Cele 10 teme ale întâlnirii de la Palatul Victoria

Susținerea eticii și deontologiei universitare este una dintre temele majore aflate în discuție la Palatul Victoria, la întâlnirea premierului Ciucă cu rectorii majorității universităților din țară. Sursele Edupedu.ro au confirmat că tema se află pe agenda întâlnirii. „Susținerea eticii și deontologiei universitare” este cerută astfel de rectori tocmai premierului acuzat de plagiat într-o anchetă junalistică a Emiliei Șercan, care a cerut și obținut în instanță blocarea analizei tezei sale de doctorat de către singurul consiliu abilitat legal să dea verdict de plagiat și care poate solicita retragerea unui titlu academic pe baza încălcării normelor de etică universitară și academică.

Premierul a declarat de mai multe ori că nu ar fi plagiat, dar în paralel a încercat prin toate pârghiile să oprească analiza pe fond a tezei sale, potrivit analizelor și anchetelor G4Media.ro și Edupedu.ro.

Temele discutate la întâlnirea cu rectorii sunt următoarele, potrivit surselor menționate:

  1. Consolidarea conectării universităților la mediul socio-economic
  2. Susținerea conectării universităților românești la mediul internațional
  3. Susținerea excelenței și performanței universităților românești
  4. Susținerea echității și a sprijinului acordat studenților
  5. Susținerea eticii și deontologiei universitare 
  6. Consolidarea autonomiei universitare și eliminarea birocrației, în paralel cu creșterea responsabilității universităților
  7. Susținerea programului de digitalizare a universităților românești
  8. Aspecte legate de statutul cadrului didactic universitar
  9. Susținerea învățământului superior medical
  10. Reglementarea la nivel de lege a valorilor învățământului universitar

De remarcat că niciun consorțiu universitar nu a avut până în prezent vreo luare de poziție sau vreo reacție publică la proiectul legii învățământului superior, cu toate că acesta prevede desființarea CNADTCU sau posibilitatea ca plagiatorii să ceară cu o simplă cerere renunțarea la doctorate, fără nicio consecință sau vreo despăgubire.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Pai ce rectorii aia sunt asa de capul lor? Nu! Sunt si aia parasutati politic ca directorii de scoli si licee. PeeSeeDee PeeNaaLee

  2. Asta inseamna sa ai soriciul gros!

  3. Campeanu, care controlează total Consiliul Rectorilor, i-a sugerat și l-a asigurat pe ciucă că întâlnirea este bună și sigură, adică toți stau cu capul plecat. Rectorii au comportament de politician, ei urmăresc finanțare și sa rămână 10 mandate. Finanțarea de la buget (locuri bugetate, investiții, bani de cercetare etc) se obține pe criterii cunoscute romanilor (influențe politice, servilism, nepotism etc). Este o cârdășie generalizată. Etică și altele sunt zero pt rectori.

  4. 🙈🙈🙈

  5. Romania nu e o tara adevarata, ci un simulacru.

  6. De la acuzat până la vinovat este cale lungă. Nu jurnaliștii decid cine a plagiat sau nu.

  7. E culmea ipocriziei că tocmai ăia care încalcă legea să vorbească de etică și deontologie!a fost un fel de: suflați vreunul ?