G4Media.ro

Premieră negativă: Săptămâna trecută, România a făcut cele mai puține teste COVID…

sursa foto: Inquam Photos/ Ciprian Petcut

Premieră negativă: Săptămâna trecută, România a făcut cele mai puține teste COVID din ultima lună și jumătate

România a efectuat săptămâna trecută cele mai puține teste COVID-19 din ultima lună și jumătate. De asemenea, este pentru prima dată în această perioadă când numărul total de teste efectuate în șapte zile a scăzut sub 200.000.

Scăderea numărului de teste are loc la două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Totodată, se înregistrează un paradox: numărul testelor efectuate scade în contextul în care numărul localităților carantinate crește ca urmare a răspândirii coronavirusului.

 

Doar 199.039 de teste au fost realizate în săptămâna 23-29 noiembrie, cu peste 15.000 de teste mai puțin față de maximul realizat, înregistrat în săptămâna 9-15 noiembrie.

De asemenea, începând cu 19 octombrie, numărul săptămânal de teste în România nu mai scăzuse sub pragul de 200.000 de teste, însă de la începutul lunii noiembrie bilanțul a început să înregistreze o scădere constantă.

Săptămâna trecută, din cele 199.039 de teste efectuate, 52.891 au fost pozitive, cu o rată de 26,57%. Cele mai puține teste au fost efectuate duminică – 9.785, atunci când s-a înregistrat o rată de pozitivare de 39,1%.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat săptămâna tecută, în cadrul unei conferințe de presă, că în România capacitatea de prelucrare a testelor poate ajunge până la 50.000 pe zi, iar până acum s-a testat exact cât a fost cererea:

„Capacitatea de testare este destul de mare. Într-adevăr, teoretic am putea să prelucrăm până în 50.000 de teste, însă testările se fac fie la cei care sunt trimiși acolo de DSP-uri, deci din oficiu, cazurile suspecte, fie se fac la persoane la cerere. Mai mult decât s-a făcut nu a existat cerere. La noi, persoanele nu se testează în masă, fiindcă aceste proceduri nu sunt posibile cu instalaţiile existente, iar numărul de persoane trimise de DSP-uri şi solicitări de persoane fizice care vor să fie de bunăvoie testate sunt cele pe care le vedeţi zilnic comunicate”, a declarat Iohannis.

Bilanțul în România a ajuns, marți, la 479.634 de infectări și 11.530 de decese. În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.438, iar dintre acestea 1.259 sunt internate la ATI.

sursa foto: Inquam Photos/ Ciprian Petcut

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Pai normal. Doar trebuie ca președintele sa se laude cu cât de bine a gestionat acest guvern pandemia. Și de asemenea trebuie ca cifrele sa fie cat mai mici astfel încât „turma” sa meargă cuminte la vot.

  2. Si asa scade convenabil, pentru partidul de guvernamant, nr. de cazuri inainte de alegeri

  3. Sa moara cat de multi romani, important e ca cifrele sa fie bune… Cum zice Orban? Ca si-a asumat conducerea, cand toti au fugit de ea… Am vazut ce inseamna asta: multe minciuni, economie in deriva si dezastru umanitar coafat de o mass media care ia spaga direct de la Guvern. Adica o incalcare completa a democratiei, exact ca pe vremea lui Dragnea, diferenta e ca cel din urma nu „coafa” realitatea.

  4. Partea proasta e ca ne furam singuri caciula si asta se va vedea foarte repede. Nu testezi suficient – ai multe cazuri neraportate care nu intra in izolare. Adica oameni care se deplaseaza, se duc la lucru, pleaca la munte. Deci dau mai departe masiv.

    Te pacalesti 2-3 saptamani si apoi constati ca nu mai ai locuri la ATI, caci nu suntem departe. Bine, inteleg ca trebuie cumva tras de numarul de cazuri in jos pana pe 6 decembrie, ca sa para ca guvernul tine pandemia sub control. Dar e destul de cinic sa gandesti asa.

    • Asta înseamnă băgatul gunoiul sub preș.Testezi puțin, cazuri puține.Mortalitate mare, cazuri ați multe.Ne amăgesc că pe niste copii, din cauza alegerilor.Au scos și testele rapide din farmacii…să fie numărul cat mai mic.Dupa alegeri explodează bomba.

  5. Eronat titlul.. Suma total a fost in scadere. Testele facut pe definitie de caz sunt tot constante ca si numa.. Au scazut cele la cerere in schimb .Ele scad de ceva vreme.