G4Media.ro

Prefectul de Timiș anunță închiderea a mai mult de jumătate din centrele…

Sursa foto: Pexels

Prefectul de Timiș anunță închiderea a mai mult de jumătate din centrele de permanență din județ/ Mihai Ritivoiu: ”Costă bugetul de stat 22 milioane lei anual”

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat, miercuri, că 25 din cele 47 de centre de permanenţă care funcţionează în judeţul Timiş vor fi desfiinţate din 1 decembrie. Potrivit prefectului, judeţul Timiş are cele mai multe astfel de centre de permanenţă din ţară, distanţa dintre unele fiind de doar 500 de metri. În total, în România sunt 355 de centre de permanenţă.

Mihai Ritivoiu a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în luna aprilie a demarat un control la centrele de permanenţă din judeţ şi că a găsit foarte multe nereguli.

”Rezultatele au fost şocante, avem 47 de centre de permanenţă, faţă de 355, cât are tot restul ţării, adică un centru la 14.000 locuitori, faţă de un centru la 55.000 locuitori cum are restul ţării. Unele sunt la 500 metri distanţă între ele. Centrul de permanenţă al unei comune periurbane (Moşnita Nouă -n.r.) era în Timişoara. Am stabilit atunci un prejudiciu de 1,3 milioane lei. Un centru ne costă 480.000 lei în fiecare an, iar Timişul costă bugetul de stat 22 milioane lei anual”, a declarat Mihai Ritivoiu.

Prefectul de Timis a dispus o analiză a acestor centre, în urma controlului din primăvară, şi a anunţat că a purtat discuţii cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila pe această temă, privind reformarea centrelor de permanenţă. S-a format o comisie la nivelul DSP Timiş şi s-a luat decizia desfiinţării unor centre de permanenţă din Timiş.

”Din 47 de centre de permanenţă, 12 au fost reorganizate, 10 sunt în curs de reorganizare. 25 se desfiinţează cu data de 1 decembrie. În Timişoara din cele 17 centre de se desfiinţeaza 11, rămân 6. La Lugoj, din patru centre rămâne unul. În acelaşi timp deschidem noi centre în estul judeţului, primul la Nădrag”, a precizat Ritivoiu care a adăugat că în urma reorganizării se vor economisi 12 milioane lei anual.

Mihai Ritivoiu mai explicat că o parte dintre centrele desfiinţate erau o extensie a cabinetelor medicilor de familie. Urmează ca acestea să aibă un orar, nu vor mai fi deschise permanent.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Bravo, lăbăral de soi ce ești tu! Ai găsit gaura de la buget… Ia calculează tu acum ce prejudiciu adună toate pensiile speciale dacă s-ar calcula exact ca cele ale românilor de rînd.

  2. Pai da, ce poate fi mai misto dect un centru de permanenta care nu e deschis permanent.