G4Media.ro

Poluare: Încă zece orașe din România au probleme cu calitatea aerului și…

Poluare: Încă zece orașe din România au probleme cu calitatea aerului și ar putea atrage sancțiuni de la Comisia Europeană

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat luni că va cere altor zece orașe să realizeze proiecte privind calitatea aerului pentru a preveni sancțiuni din partea Comisiei Europene. El a amintit că Bruxelles-ul a dat deja România în judecată pentru că autoritățile din București, Iași și Brașov nu respectă dreptul cetățenilor la un aer curat.

„Voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România – Cluj, Galaţi, Timişoara, Bacău, Brăila, Craiova, Măgurele – care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus Alexe, citat de Agerpres.

Ministrul Mediului a mai spus că va cere Institutului de Sănătate Publică un raport „să vedem în ce măsură calitatea aerului din Bucureşti efectiv afectează starea de sănătate a populaţiei”.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a convocat pentru luni reprezentanţii celor trei municipii (Bucureşti, Braşov şi Iaşi) care au probleme cu calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene sau chiar în aşteptarea unui verdict de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Comisia Europeană (CE) a decis, în data de 17 mai 2018, să trimită Franţa, Germania, Ungaria Italia, România şi Marea Britanie în faţa Curţii de Justiţie a UE (CJUE) pentru nerespectarea valorilor-limită convenite pentru calitatea aerului şi pentru neadoptarea măsurilor corespunzătoare pentru a scurta cât mai mult posibil perioadele de depăşire a acestor valori, informează un comunicat de presă.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. La Brăila muncitorii din salubritate au maturi din crengi de pom, doar ridica praful ca dupa ei se aseaza la loc, primarul nu e in stare sa cumpere clește cu prelumgire ptr hârtiile si altele de jos , ei fiind nevoiți sa se aplece de fiecare data . Costa doar 5 – 7 LEI unul.

    • Spuneti-i lui Cristiano Ronaldo sa va imprumute neshte parale.

    • DAR LA SUCEAVA DE CE NU MONITORIZEAZA NIMENI FUMUL, MIROSU SI POLUAREA DIN ZONA MALLURILOR SI DIN CARTIERUL BURDUJENI?
      AUDE CINEVA?
      MA REFER LA MINISTERUL MEDIULUI SI DNA, CA UNDE ESTE POLUARE, CU SIGURANTA E SI MULTA CORUPTIE

  2. Alo, tovarășu Negoiță – betoniță, se aude, trebuie să plantați în sectorul 3 copaci nu pavele !
    Locurile de parcare personale, de reședință, nu sunt grija primariei, doar locurile publice, cu acces general !
    Aerul curat ar trebui să fie preocuparea unui primar, dar ce așteptări să avem de la evazionistul numărul 1 al țării

  3. Informatii incomplete…Ploiestiul este cel mai poluat industrial oras din tara !!!Ce este mai grav … Ministrul Mediului nu stie acest lucru…incredibil!

  4. Solutia e simpla, la Galati se implementeaza….: Taierea copacilor si inlocuirea cu beton a spatiilor verzi care genereaza mult praf vara….si gata….:( din pacate…

  5. Sunt sigur ca balustradele care delimiteaza linia de tramvai pe km intregi in Bucuresti, ca si iarba pusa pe sine ajuta la purificarea aerului. Ce conteaza ca nu se poate face stanga cu masina pe sute de metri, si trebuie asteptat la semafoare minute in sir ca sa faci stanga, asta nu e poluare, e fluidizare. Asta e gandirea a la Firea.

    • Madam Firea face tot ce poate sa nu mai umblam cu masina prin Buc., doar ea vrea sa se plimbe cu otomobilu’

  6. Dar in Republica Ploiesti când se descopera poluarea orasului?

  7. De ce orașul Ploiești, înconjurat fiind de rafinării, nu este pe lista orașelor poluate masiv? ? Sesizări s-au făcut cu miile !

  8. Hello! Puneți Ploieștiul în capul listei în ceea ce privește poluarea. Nici nu se pomenește despre el. D-apoi să sperăm că se vor lua masuri pentru reducerea poluării.