
Poate consumul de suc să ajute la migrene? Medicii explică dacă băuturile carbogazoase vindecă durerile de cap sau nu
Profesioniști din domeniul medical explică modul în care cafeina, zahărul și sarea afectează fluxul sanguin către creier în timpul migrenelor. Pentru cei 39 de milioane de americani care suferă de migrene, găsirea unei soluții eficiente poate fi o luptă constantă, determinând mulți oameni să încerce tot felul de remedii băbești, relatează Fox News.
Unii susțin că aplicarea de felii de cartof pe frunte ajută la calmarea acestor dureri de cap complexe, în timp ce alții își scufundă picioarele în apă fierbinte, în căutarea disperată a alinării.
Un alt „remediu”? Să bei suc, în special Coca-Cola, despre care se spune că ar vindeca migrenele.
Dar funcționează cu adevărat?
Dr. Kay Kennis, medic generalist în Anglia și membru al consiliului Migraine Trust, a subliniat că principalul ingredient din sucuri care ar putea ajuta unii pacienți este cafeina.
„Cafeina din Coca-Cola poate acționa ca un perturbator nervos, o substanță care afectează activitatea nervilor”, a spus expertul pentru Fox News Digital. „Pentru unii, această perturbare are un efect pozitiv.”
Kennis a adăugat: „Există analgezice pe care oamenii le iau pentru migrene care conțin cafeină — și unii răspund bine la acestea — dar nu știm pe deplin de ce.”
Cafeina poate fi însă și un factor declanșator al migrenelor, a spus doctorul, care a avertizat că un consum excesiv poate „agrava situația pe termen lung”.
Blake Livingood, doctor în medicină naturală din Carolina de Nord, a menționat și el impactul cafeinei într-un interviu pentru Fox News Digital.
Cafeina poate influența fluxul sanguin către creier, ceea ce ar putea oferi o ușurare.
„Cafeina poate constrânge vasele de sânge și modifica fluxul sanguin către creier, ceea ce poate ajuta dacă durerea de cap este cauzată de dilatarea vaselor”, a explicat el.
„Dar ideea că sucul vindecă sau previne migrenele — nu, nu este adevărat.”
Livingood a mai recunoscut așa-numitul „remediu McMigraine”, care susține că băutul de Coca-Cola și consumul de cartofi prăjiți de la McDonald’s ar fi o soluție eficientă.
„Dacă te uiți la acele ingrediente — sare, cafeină și zahăr — ele pot influența fluxul sanguin către cap”, a spus el. „De aceea, uneori, să iei cartofi prăjiți cu suc pare să ajute. Sarea din cartofi, zahărul și cafeina combinate pot schimba circulația și electroliții.”
Totuși, el a precizat că există modalități mult mai sănătoase de a obține aceste efecte, de la fructe la nuci sau cafea organică.
„Cafeaua organică este o sursă mai bună de cafeină”, a recomandat Livingood. „Pepenele roșu îți poate oferi electroliți buni și îmbunătățește fluxul sanguin, mai ales dacă adaugi puțină sare și, în plus, are un gust excelent.”
Expertul a mai spus că a văzut rezultate bune în prevenirea migrenelor prin folosirea magneziului. Electroliții și sodiul sunt, de asemenea, componente cheie în prevenție și recuperare, alături de potasiu.
Livingood a recomandat celor care suferă de migrene să încerce să consume sare extrasă din mine sau sare de mare în locul sării de masă obișnuite.
„Orice formă de sare poate influența fluxul sanguin și electroliții, dar există surse mai bune”, a spus el. „Să presari sare de calitate pe pepene sau nuci, ori chiar să adaugi un praf în apă este o metodă mai sănătoasă de a obține acești minerali.”
Norbert Heuser, antreprenor și autor al cărții „Coffee Addiction & Caffeinism”, a declarat pentru Fox News Digital că nu recomandă bazarea pe băuturi zaharoase pentru ameliorarea migrenelor.
„Migrenele sunt complexe și adesea legate de inflamații, deshidratare, toxine precum metalele grele și chimicalele sau chiar factori de stres din mediu, cum ar fi radiațiile EMF (de la telefoane mobile, WiFi și alte surse)”, a spus el.
Heuser a adăugat: „Conținutul ridicat de zahăr și aditivii artificiali din sucuri și băuturile energizante pot agrava aceste probleme pe termen lung. Este o soluție rapidă care ignoră cauzele reale și chiar le poate alimenta.”
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.