
Platforma de vânzări online a gigantului chinez Alibaba a anunțat miercuri că va lansa subvenții în valoare de 7 miliarde de dolari pentru anumite achiziții, oferind un impuls consumului aflat în scădere
Taobao, campionul chinez al comerțului electronic, lansat de Alibaba în 2003, a declarat într-un comunicat pe WeChat că suma de 50 de miliarde de yuani (5,92 miliarde de euro, 6,9 miliarde de dolari) „va subvenționa direct consumatorii și comercianții” pe o perioadă de 12 luni începând de miercuri, relatează Fashion United.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Stimulentele pentru cheltuieli, disponibile în funcția de „achiziții fulger” de pe Taobao, vor lua forma „plicurilor roșii”, versiunea digitală a tradiționalelor cadouri în bani, precum și a reducerilor la produse, livrări și comisioane, conform comunicatului. Taobao a precizat că aceste granturi „vor oferi consumatorilor servicii și experiențe avantajoase și practice, stimulând și mai mult vitalitatea consumului”.
Beijingul încearcă să contracareze presiunea deflaționistă, care amenință să încetinească creșterea economică într-un context deja marcat de alte provocări. A doua economie a lumii se confruntă cu o criză de durată în sectorul imobiliar și cu un consum intern fragil, ambele agravate de dificultățile din exporturi.
Ca răspuns, autoritățile chineze au intensificat, încă de anul trecut, măsurile de stimulare a consumului, precum reduceri ale ratelor dobânzilor, măsuri de sprijin pentru sectorul imobiliar și stimulente pentru achiziția de vehicule și electrocasnice.
Rezultatele acestor măsuri au fost mixte: vânzările cu amănuntul în China, principalul indicator al consumului gospodăriilor, au accelerat în luna mai, însă prețurile de vânzare ale locuințelor au continuat să scadă în aceeași perioadă. Președintele chinez Xi Jinping a cerut marți „progres în construirea unei piețe naționale unificate”, într-o reuniune la nivel înalt privind politica economică, a relatat agenția de stat China New.
Oficialii chinezi au solicitat, de asemenea, o mai bună gestionare a „concurenței dezordonate la prețuri mici” între companii. „În contextul în care economia chineză se confruntă cu presiuni deflaționiste și o piață a muncii slăbită, guvernul urmărește să abordeze aceste provocări pe partea de ofertă”, a comentat Zhiwei Zhang, președinte și economist-șef la Pinpoint Asset Management, după întâlnirea de marți. „Prioritatea principală pare să fie prevenirea supraconcurenței”, a adăugat el.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.