G4Media.ro

Plan cu bătaie lungă al Comisiei Europene pentru o economie verde și…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. De și tehnologia verde poluează și e dependenta de importuri din tari cu regimuri autoritare.
    Planul Green hell risca sa transforme Europa într-o victima aproprie prejudecăți ecologiste.
    Asemenea analize trebuiau arătate înainte de aprobarea planurilor fantasmagorice ale actualei șefe a UE.

    • Omenirea, deja trăiește pe datorie! Așa că, ceasul al doisprezecelea – cel în care, de obicei, „se trezește Europa” – a cam trecut.
      La fel – aceeași trezire tardivă – va fi în ce privește migrația, armata proprie, drepturile „minorităților de toate coloraturile și nuanțele” și alte chestiuni; cu privire la care birocrația europeană face și ea, „ce poate”.

  2. Green deal ne va lasa fara cea mai banala materie prima: otelul.
    In acest moment nicio alta tara de pe glob, in afara de China, nu poate fabrica drone, smartphone-uri, motoare cu magneti permanenti destinate masinilor electrice, turbine eoliene direct-drive cu magneti permanenti, roboti si nici macar banale trotinete electrice.
    Este un dezechilibru urias in domeniul productiei acestor aparate (foarte cautate ) intre China si restul lumii si se pare ca nimanui nu i-a pasat de acest lucru pana acum.
    Singura tara care poate face concurenta Chinei este India dar sunt necesare investitii uriase pentru a creste extractia si productia de pamanturi rare. SUA a investit in India dar insuficient, UE nici atat si ma indoiesc ca va face ceva in acest sens, mai degraba si-ar da tot PIB-ul Chinei pentru importuri de produse finite.
    In loc sa ne ceara sa platim subventii de 10 000euro pentru fiecare masina electrica ce foloseste baterii de laptop cu zeci de elemente rare, UE ar fi facut mai bine daca investea acesti bani in cercetare si obtinea o baterie care sa foloseasca mai putin litiu si mai putine elemente rare, bateria solid-state este doar un exemplu sunt deja o multime de directii in care se cerceteaza de ani buni pentru eliminarea litiului sau altor elemente rare din baterii.
    Inca o dovada ca europenii stau foarte prost la inovatie dar se pricep la taxe si au ales sa mearga alaturi de China, constienti a acest lucru ne va amputa industria si ne va face economic dependenti de o singura sursa.