G4Media.ro

Peste un sfert dintre gamerii din întreaga lume se simt rusinaţi de…

sursa foto: Pixabay

Peste un sfert dintre gamerii din întreaga lume se simt rusinaţi de cât de mult timp petrec cu jocurile video şi ascund acest lucru de părinţi/ 47% dintre ei consideră că relaţia cu părinții s-ar îmbunătăţi dacă aceștia ar înțelege jocurile

Peste un sfert (27%) dintre gamerii din întreaga lume se simt ruşinaţi de cât de mult timp petrec cu jocurile video şi ascund acest lucru de părinţi, arată cercetările globale realizate de Kaspersky, companie de soluţii de securitate cibernetică, scrie News.ro.

”Un sfert (27%) dintre gamerii din întreaga lume se simt ruşinaţi de cât de mult timp petrec cu jocurile video şi ascund acest lucru de părinţi”, arată cercetările globale realizate de Kaspersky.

Această nouă cercetare, comandată de Kaspersky şi efectuată de Savanta în noiembrie 2020, analizează situaţia jocurilor video din 2020 în 17 ţări, cu 5.031 de respondenţi şi ia în considerare modul în care dinamica dintre jucători şi părinţii lor s-a schimbat şi ce se poate face pentru a sparge barierele şi stigmatele.

”Cea mai mare dezamăgire pentru gameri este că, în timp ce părinţii apreciază multe dintre aspectele pozitive – creativitatea (43%), abilităţile sociale (34%), rezolvarea problemelor (31%) – sunt mai puţin capabili să le înţeleagă pasiunea, în principal din cauza faptului că jocul în sine şi elementele sociale ale jocului sunt atât de diferite de filme şi muzică. De fapt, jumătate (47%) consideră că, dacă părinţii lor ar înţelege anumite jocuri, relaţia lor s-ar îmbunătăţi”, relevă cercetarea.

Potrivit gamerilor chestionaţi, această ruşine legată de timpul petrecut jucându-se este determinată de stigmele arhaice despre jocurile video, cum ar fi „sunt dăunătoare pentru sănătatea ta” (61%) sau „afectează creierul” (42%).

”Jocurile au oferit un sprijin imens multor persoane în acest an; oferind consolare, alinare şi prietenie în vremuri dificile. Dar, pentru multe familii, percepţiile negative despre jocuri pot fi foarte contraproductive pentru a permite un dialog deschis şi construirea de relaţii”, spune Andrew Winton, vicepreşedinte marketing la Kaspersky.

Citește integral pe News.ro .

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. ce sa inteleg?! ca trebuie sa ii kilaresti pe toti ca sa treci la nivelul urmator? … pai asta vad zi de zi… ceva mai interesant?

    • S-au inmultit jocurile cu incarcatura violenta la modul grotesc. Dezmembrari de trupuri, matze varsate, sange care curge garla improscat peste tot!

      Chiar si cand citesti despre asa ceva te oripilezi, insa ganditi-va ca sunt persoane (printre care copii sau adolescenti) care au facut o pasiune din violenta macabra. Ei spun ca nu-i afecteaza cu nimic, dar nu-si dau seama ca DEJA au o problema atunci cand se simt atrasi pentru prima data de scene grotesti interactive. Pleaca din start cu aceasta problema, o deficienta empatica, pe care o cultiva sistematic si o amplifica printr-un veritabil abuz impotriva propriei constiinte!

      In timp ce se expun unui proces violent de desensibilizare, isi autoprogrameaza creierul in mod progresiv sa creada ca nu exista consecinte pentru actiuni violente impotriva altor persoane, consecinte care in lumea reala ar fi puternic sanctionate.