G4Media.ro

Peste 20.000 migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii către Regatul Unit în…

foto: Captură video

Peste 20.000 migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii către Regatul Unit în acest an, aproape de un nou record/ Londra a făcut din această problemă o prioritate după Brexit, alocă milioane de euro Franţei pentru a o ajuta să întărească supravegherea coastelor

Numărul migranţilor care au traversat ilegal Canalul Mânecii spre Anglia de la începutul anului a depăşit 20.000, îndreptându-se spre un nou record în pofida planurilor succesive ale guvernului britanic de a pune capăt fenomenului, relatează AFP, citând ultimele cifre oficiale publicate duminică, transmite Agerpres.

Potrivit Ministerului Apărării, 607 persoane au traversat sâmbătă cu mici ambarcaţiuni acest pasaj cu trafic maritim foarte ridicat, unul dintre bilanţurile cele mai ridicate în acest an.

Potrivit numărătorii agenţiei Press Association, totalul traversărilor ilegale de la începutul anului este acum de 20.017, faţă de numai 11.300 în acelaşi moment al anului trecut.

În întregul an 2021, 28.500 persoane au ajuns în Regatul Unit, marcând un nou record de la creşterea numărului acestor traversări în 2018.

Un recent raport parlamentar britanic estimează că totalul ar putea atinge în acest an 60.000, în pofida promisiunilor repetate ale guvernatorului conservator britanic, care a făcut din această problemă o prioritate după Brexit, alocă milioane de euro Franţei pentru a o ajuta să întărească supravegherea coastelor şi înmulţeşte măsurile pentru înăsprirea primirii migranţilor.

Londra a încheiat un acord foarte controversat cu Rwanda pentru a trimite în această ţară din Africa de Est pe solicitanţii de azil veniţi ilegal pe teritoriul britanic.

Deşi nu au avut loc expulzări în Rwanda, un prim zbor prevăzut în iunie fiind anulat după o decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului, candidaţii la succesiunea lui Boris Johnson, Rishi Sunak şi Liz Truss, au promis amândoi să continue această politică.

Un alt regres al politicii britanice privind migraţia, guvernul tocmai a renunţat la proiectul său de a converti o fostă bază aeriană din nordul Angliei în centru pentru solicitanţii de azil, după modelul celor din Grecia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Noroc că în Rusia nu se întâmplă așa ceva! Adevărul că în ce hal arată 💩-ul ăla de țară, cine ar fi nebun să-și dorească să ajungă acolo? Nu vezi pe nimeni să forțeze granițele Rusiei pentru a intra în paradisul ortodoxo-comunist.

  2. Doare adevărul despre Rusia, nu? Asta numești tu rusofobie – realitatea cruntă din Rusia? Am mai spus de nenumărate ori că narativul propagandei ruse cu „Occidentul este în descompunere” nu prinde în România. Așa că degeaba încercați voi acolo în țentrala Maskva. Poate aveți succes în Serbia, „prietena” de secole a Rusiei, dar aici nu! Răspicat nu!

  3. Cât mai e kilu’ dă cartofi în Rusia? Vi-l mai permiteți cu rublele alea devalorizate?

  4. Viktor Orban are intotdeauna dreptate. Respect pt omul de stat nr. 1 din lume.

  5. Chair nu pot opri niste flaminzi ?sau nu vor?
    Te mai miri ca sint atentate?mii de infractori intra in Europa Fara acte
    Arestati si trimisi inapoi

  6. Exact, iar asta ține de economie, FEM

  7. Ți-e foame, dar hârtia i.g.i.en.i.c.ă pe care scrie рублей nu-ți mai ajunge nici de kilu’ ăla amărât dă cartofi, ciolovecule. Doare?