G4Media.ro

Peste 20.000 de contestații au fost depuse la Evaluarea Națională, cele mai…

Foto: Pexels.com

Peste 20.000 de contestații au fost depuse la Evaluarea Națională, cele mai multe la Limba română. Cîmpeanu: Am transmis un mesaj către toate comisiile de soluționare a contestațiilor, să nu le considere o acțiune de frondă din partea elevilor

La Evaluarea Națională 2021 au fost “depuse peste 20.000 de contestații, dintre care peste 11.000 la Limba și literatura română și aproape 9.000 la Matematică. Anul trecut, au fost peste 15.000 de contestații , dar în 2019 au fost încă și mai multe, peste 21.000, iar 2018 au fost aproape 24.000”, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.ro.

“Am transmis un mesaj către toate comisiile implicate în soluționarea contestațiilor, pentru a adresa o solicitare fermă de acțiune unitară care să privilegieze echilibrul și interesul elevilor și în niciun caz să nu considere contestațiile drept o acțiune de frondă din partea elevilor. Am făcut apel la înțelegere, profesionalism și empatie în analiza acestor contestații și în motivarea răspunsurilor”, a anunțat Cîmpeanu.

Întrebat dacă este nevoie de o formare extinsă a profesorilor corectori, ministrul Educației a răspuns: “Da, după cum este nevoie de o formare mai bună a tuturor echipelor implicate în organizarea examenelor naționale. Dincolo de importanța standarizării evaluării la orice nivel, când am formulat acest răspuns am avut în minte toate incidentele mici, dar multe, survenite pe parcursul fiecăreia dintre zilele de examen, fie că vorbim de Evaluarea Națională, fie de Bacalaureat. Toate aceste lucruri mi-au arătat că este nevoie de o profesionalizarea celor implicați în organizarea examenelor naționale”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. „Frondă” că nu știe ei să facă neshte sub’ecte?

  2. Aici trebuie întrebata tovarășa anisie, respectiv despre cursurile de formare pentru corectori, o prostie în sine. Acum e momentul ca banii care au fost formatorilor și pataindaratilor dați fie returnați.