G4Media.ro

Pediatrul Mihai Craiu: Școala trebuie să înceapă. Lipsa generează un impact emoțional…

Foto: Facebook Mihai Craiu

Pediatrul Mihai Craiu: Școala trebuie să înceapă. Lipsa generează un impact emoțional și chiar asupra sănătății greu de cuantificat acum

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că îngrijorările părinților și profesorilor sunt îndreptățite, având în vedere numărul de infectări cu noul coronavirus, însă avertizează că “școala trebuie să înceapă”. “Aceasta lipsă generează un impact emoțional și chiar asupra sănătății românilor greu de cuantificat acum”, a declarat pediatrul, într-o intervenție la Digi 24.

“Școala trebuie să înceapă. Întrebarea este cum să se facă asta în siguranță“, afirmă Craiu, care precizează că “trebuie să ne uităm la țările care au deschis recent școlile, landurile germane, la Scoția care plănuiește să înceapă gradinițele și școlile primare, la Noua Zeelandă. Nu trebuie să descoperim noi roata“.

Medic primar pediatru și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Mihai Craiu a vorbit și despre cum ar trebui pregătiți copiii, în familie, pentru acest început de an școlar aflat sub semnul pandemiei COVID-19. “Ar trebui pregătiți la modul constructiv și optimist. Eu, ca părinte, nu m-aș grăbi să-mi sperii copilul. I-aș vorbi copilului mic care nu înțelege mai mult despre microbul care face buba, că trebuie să facă la școală ce face și acasă, că trebuie să se spele pe mâini, să nu ducă mâna la ochi și la gură“, a explicat pediatrul.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Ce au nemtii in scoli si nu avem noi: 1. apa curenta; 2. sapun; 3. dezinfectant; 4-100 completati dvs.

  2. In sfârșit apar și la noi oameni raționali. In toate tarile civilizate va începe normal scoala.
    Consecințele faptului că deja vor fi 6 luni de când copiii nu au fost fizic la școală nu se pot cuantifica. Atât din punct de vedere emoțional, social dar și a pierderii de cunoștințe.
    Din punct de vedere medical consider că trebuie făcut un triaj foarte serios la intrarea în școală, interzicerea accesului tuturor părinților, rudelor in clădire. Iar dacă sunt persoane cărora le este frica să își trimită copiii la școală să aibă posibilitatea ca sub propria răspundere , să poată urmări online orele din clasă.
    Tot globul a stat 2 luni în izolare și nu a trecut pandemia.

    • Medicul asta e iremediabil compromis pentru orice om cu IQ mai mare de 110. Acum o luna ne scria el ca nu exista niciun studiu care sa demonstreze cum e cu copiii si coronavirusul si ca nu e niciun pericol sa deschizi scoala si in 2 minute am gasit cel putin 3 studii serioase care sustineau inchiderea OBLIGATORIE a scolilor cu date concrete in caz de raspandire comunitara accentuata :)) Ori baiatul asta delira cu gratie si ne povestea de danemarca uitand sa ne arate reportajele din danemarca pe subiect si cum arata de facto distantarea la scoala, ceva ce nu va fi in Romania nici in 2100!

  3. Ce nu scrie e ca el nu isi asuma numarul de morti generat astfel prin raspandirea ulteriora la batrani a virusului.

    Idei putine si fixe… ei sunt idiotii de care trebuie sa ne ferim.

    • Care batrâni? Bunicii care vor sta cu copiii în timp ce parintii sunt la serviciu?
      Sau bunicii care vor prelua posturile de vatman, politist, brutar, etc. pentru ca parintii sa poata sta acasa cu copii?
      Gogule, ai încercat sa înveti un copil sa scrie prin metode online? Sau pe unul de 13 ani (care a stat acasa din varii motive)?

  4. Vorbe goale!
    Oricine isi da seama ca in Romania in școli se vor respecta normele cel mult 2 săptămâni.
    Asta daca au apa și săpun la dispoziție.
    Măști conforme tot nu se găsesc. Dezinfectanții de la ,,Hexipharma”.
    Hai să experimentăm si pe copii.

  5. Just. Copiii trebuie sa se duca la scoala. Riscul pentru ei e zero. Adultii sa-si asume riscurile, sa le limiteze cum pot si cat pot.