G4Media.ro

Partidul extremist AUR cere referendum pentru clarificarea conceptului de familie

Referendum pentru redefinirea casatoriei, Timisoara, Timis, Sambata 6 Octombrie 2018. Inquam Photos / Cornel Putan

Partidul extremist AUR cere referendum pentru clarificarea conceptului de familie

Partidul extremist AUR a cerut luni guvernului României să conteste decizia CEDO privind căsătoriile între persoanele de același sex, potrivit unui comunicat de presă. În caz contrar, Alianța pentru Unirea Românilor intenționează să ceară un referendum pentru clarificarea conceptului de familie în România.

Reacția AUR a venit la o săptămână după ce CEDO a decis că România a încălcat Articolul 8 din Convenția pentru Drepturile Omului, articol referitor la ”dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”, ceea ce înseamnă că România este obligată să adopte o legislație prin care recunoaște și protejează cuplurile de același sex, potrivit lui Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

O astfel de legislație nu trebuie să prevadă neapărat dreptul la căsătoria dintre două persoane de același sex, ci ar fi suficientă legislația privind parteneriatul civil.

AUR susține că dacă guvernul refuză să conteste decizia CEDO în termenul legal de 3 luni, își asumă demararea procedurilor pentru organizarea unui nou referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie.

În România a mai fost organizat un referendum pentru familie, în 2018, eșuat din cauza absenteismului. Referendumul, sprijinit puternic de Liviu Dragnea, a avut la bază o inițiativă cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie. Referendumul a vizat a vizat înlocuirea sintagmei „între soți” din art. 48, alin. (1) al Constituției cu una mai restrictivă, „între un bărbat și o femeie”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Alianta pentru „unirea” romanilor, dar nu unirea a tuturor romanilor, ci doar aia care ne plac noua. Ceilalti, la canal

  2. Daca nu le e clar celor de la AUR conceptul de familie, nu mai bine ar deschide un dictionar?

  3. Parca am mai vazut filmul asta. S-a incheiat prost pentru initiatori.

  4. Iar? Pai n-a mai fost unu’? Initiatoru’ si-a luat m UE, a ajuns brutar si acum e…găteste pe youtube.

    • Bine, acum planetele sunt aliate altfel, sa nu uitam ca atunci lumea nu a venit la vot pentru ca era considerat referendumul lui Dragnea, care era detestat de toată opinia publica. Având in vedere ca marea majoritate din RO e homofobă, sunt șanse mari ca acum sa treacă legislația pentru familie. Depinde ce vor decide serviciile, dacă se înaintează cu tema asta in Parlament sau intra pe linie moarta

    • @cata : Ai impresia ca dragnea era detestat mai rau decat aur ? Initiatorii erau cam tot aia , sa-l achite intai pe primul ,pentru esec .

  5. Din capitolul…cu ce se mai ocupa Dragn…scuze Pesede…scuze Haur si Siemion.

  6. Nu merităm căpușele astea cu aberațiile lor de doi poli electorale

  7. Alianța pentru Unirea cu Rusia n-are treabă cu problemele reale ale țării.

  8. Aceasta e inca o dovada ca AUR ne vrea inafara UE. Deciziile CEDO au caracter obligatoriu inauntrul UE.

  9. Țara arde și babușca se cheaptănă la sexualitate (și mai ales la masculinitatea dacică).

  10. Inadecvati!

  11. Sunt mai multe nuante in decizia CEDO:
    1. Nu s-au acordat despagubiri sau penalitati impuse Romaniei. „…constatarea unei încălcări a Convenţiei constituie în sine o satisfacţie echitabilă suficientă…”.

    2. Nu este mentionat cuvantul CASATORIE – ci doar „uniune legala”. Cuvantul casatorie este evitat in mod ostentativ. „În plus, Curtea a declarat că atitudinile negative din partea majorității heterosexuale nu pot prevala asupra intereselor reclamanților de a le fi recunoscute relațiile și că recunoașterea uniunilor între persoane de același sex nu ar aduce atingere instituției căsătoriei, deoarece cuplurile de sex opus ar putea să se căsătorească în continuare.”

    3. Romania trebuie sa creeze o legislatie pentru „căsătoria între persoane de acelaşi sex sau o altă formă de parteneriat pentru cuplurile de acelaşi sex” – pentru urmatoarele lucruri enumerate clar: „nu au avut acces la numeroase servicii sociale și civile de care beneficiază cuplurile căsătorite în temeiul legii și de a reglementa domenii precum proprietatea, întreținerea și moștenirea în cadrul cuplului”.

    Avand in vedere ca „numeroase servicii sociale” nu este suficient de clar definit – poate fi clar ignorat – Romania trebuind sa se concentreze pe urmatoarele domenii in cadrul definirii unei forme de parteneriat:
    – proprietatea,
    – intretinerea (maintenance) si
    – mostenirea.

    Avand cele trei aspecte reglementate intr-o lege a parteneriatului intre persoane de acelasi sex – Romania isi va transpune legislatia in acord cu hotararea CEDO.

    Nu cred ca e chiar asa de greu de realizat.

    Apoi, Guerra Martins (judecator) a exprimat o opini partial diferita si judeccatorii Wojtyczek and Harutyunyan au exprimat impreuna o opinie opusa.