G4Media.ro

Parlamentul European propune o creștere de 3,3% a bugetului propriu pentru 2022…

Sursa foto: European Parliament Visitors Services / Facebook

Parlamentul European propune o creștere de 3,3% a bugetului propriu pentru 2022 / Grupurile politice și comisiile au solicitat peste 140 de posturi noi, invocând lipsa de personal / Bani suplimentari sunt ceruți și pentru crearea centrelor „Europa Experience” în statele membre

Secretarul general al Parlamentului European, Klaus Welle, a transmis Comisiei pentru buget (BUDG) că este nevoie de creșterea bugetului instituției pentru 2022, existând solicitări din partea grupurilor politice și ale comisiilor parlamentare pentru a angaja personal, precum și intenția de a aloca 40 de milioane de euro pentru crearea centrelor „Europa Experience” în toate statele membre, au declarat surse politice pentru G4Media.

Centrele „Europa Experience”, cunoscute și ca Parlamentarium, oferă posibilitatea de a afla detalii despre funcționarea Uniunii Europene, în 24 de limbi oficiale, prin expoziții, filme, jocuri care simulează activitatea Parlamentului European.

În prezent, pe lângă centrele Parlamentarium din Bruxelles și Strasbourg, mai există „Europa Experience” în alte 5 state membre: Germania (Berlin), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Estonia (Talinn) și Slovenia (Ljubljana).

Detalii despre centrele Europa Experience aici.

Klaus Welle ar fi indicat o suplimentare cu alte 40 de milioane de euro pentru a acoperi cheltuielile legate de personal pentru comisiile Parlamentului , aproximativ 66 de posturi noi, precum și pentru a da curs cererilor venite din partea grupurilor politice, care ar mai avea nevoie de aproximativ 75 de posturi.

Parlamentul European ar mai cere și cota de 40% neutilizată în 2020 pentru grupurile de vizitatori, ceea ce ar însemna alte 8 milioane de euro.

Potrivit surselor citate, toate celelalte capitole bugetare scad în 2022.

Pașii următori:

Propunerea secretarului general, Klaus Welle, urmează să fie discutată de Biroul PE. Potrivit procedurii parlamentare, Secretarul General prezintă o propunere, în care sunt definite obiectivele prioritare și resursele necesare pentru anul următor. Biroul, care este alcătuit din președinte și din cei 14 vicepreședinți, elaborează, pe baza acestei propuneri, un proiect preliminar de estimare a bugetului pe care îl adoptă și îl trimite Comisiei pentru bugete. Un raportor va fi desemnat pentru elaborarea propunerii de buget al PE, care este supusă votului în plen cel mai adesea în aprilie-mai.

Sursa foto: European Parliament Visitors Services / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Asadar, vor sa creeze joburi pentru paraziti pe bani publici. PE are nevoie de oameni. Cu salariile parazitilor europeni s-ar putea construi zeci de spitale in toata Europa. Grupurile politice au nevoie de „staff” pentru ca foarte multi trebuie sa paraseasca institutia, fiind cu contrat temporar de 7 ani si se pot intoarce in tarile lor de origine pentru ca traiul dulce european este valabil doar la Bruxelles. Asadar, si mai multi bani pompati in acesti incompetenti si secretarele lor, reporterii lor, cameramanii lor, pentru hoteluri si misiuni „internationale”. Cam asta este UE, o adunatura de functionari care cer insa nu produc nimic.

  2. E de vazut daca bugetul altor institutii europene creste…probabil ca nu. Doar Parlamentul in numele ‘democratiei’ si al faptului ca sunt alesi isi justifica alocarea mai multor bani. Putin penibil exercitiul…sa renunte la sediul de la Strasbourg si ar avea bani din plin de toate!!!!