G4Media.ro

Parlamentarii UE au acceptat o modificare a regulamentului de funcţionare internă pentru…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parlamentarii UE au acceptat o modificare a regulamentului de funcţionare internă pentru a permite ridicarea imunităţii/ Parchetul European ceruse acest lucru în cazul europarlamentarei Eva Kaili

Parlamentul European a permis marţi noului Parchet European, care o are în vizor pe deputata din Grecia, Eva Kaili, aflată în centrul unui presupus scandal de corupţie legat de Qatar, să ceară ridicarea imunităţii parlamentare, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Printr-un vot aproape unanim (610 voturi pentru, 26 împotrivă şi 9 abţineri), eurodeputaţii, reuniţi la Strasbourg, au acceptat o modificare a regulamentului de funcţionare internă a instituţiei pentru a permite ridicarea imunităţii europarlamentarilor.

Până în prezent, doar autorităţile unui stat membru al Uniunii Europene erau în măsură să facă acest lucru.

La mijlocul lunii decembrie, Parchetul European, instanţă independentă, în funcţiune din 2021, a cerut ridicarea imunităţii europarlamentarei Eva Kaili, în prezent încarcerată în cadrul anchetei asupra unor suspiciuni de corupţie, precum şi a unei altei eurodeputate elene, Maria Spyraki. Această cerere nu se referea la scandalul Qatargate, ci la ‘suspiciuni de fraudă’ în remunerarea asistenţilor parlamentari.

Modificarea regulamentului intern urmează să intre în vigoare de miercuri, aşteptându-se ca preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, să facă un anunţ oficial cu privire la lansarea procedurii de ridicare a imunităţii celor două europarlamentare, Eva Kaili şi Maria Spyraki.

Această procedură, care cuprinde mai multe etape şi se încheie cu un vot în hemiciclu, durează mai multe săptămâni.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. In parlamentul UE nu egzista conflict de intrese decat atunci cand iei banu si faci lobby pt cine nu trebuie. Toti aproape sunt angajati si la firme private carora le apara intersele si profitul. Ro e mai catolica decat Vatican.
    Vr m lege pt lobby, ca in mama democratiei, USA!