G4Media.ro

Parlamentarii europeni vor dezbate problemele muncitorilor sezonieri și transfrontalieri, în urma unor…

sursa foto: Pixabay.com

Parlamentarii europeni vor dezbate problemele muncitorilor sezonieri și transfrontalieri, în urma unor ”rapoarte tulburătoare”: ”Muncitorii români asigură securitatea alimentară pentru întreaga Europă”

Comitetul pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale urmează să discute, marți, despre presupusele încălcări ale legislației UE privind timpul de muncă, sănătatea și siguranța lucrătorilor transfrontalieri, transmite Parlamentul European într-un comunicat publicat luni.

”În urma unor rapoarte tulburătoare despre situația precară cu care se pot confrunta potențialele sute de mii de lucrători transfrontalieri și sezonieri în UE, europarlamentarii vor dezbate cu Josip Aladrović, ministrul croat al Muncii și al sistemelor de pensii, Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturile sociale și Jordi Curell Gotor, director executiv interimar al Autorității Europene a Muncii cum să protejeze drepturile de muncă, sănătatea și siguranța acestor lucrători critici în timpul pandemiei”, se arată în comunicat.

În comunicatul transmis de Parlamentul European lucrătorii din România sunt catalogați ca fiind o ”forță de muncă vitală la fermele din Germania” și asigură ”securitatea alimentată din toată Europa”:

”Lucrătorii din România și alte state membre est-europene asigură o forță de muncă vitală la fermele din Germania, Franța și alte state membre și asigură securitatea alimentară în toată Europa. Alți lucrători, spre exemplu cei din Slovacia, oferă servicii de îngrijire socială și de lungă durată pentru persoanele în vârstă din Austria și alte state membre. Comisia Europeană a emis linii directoare pentru a se asigura că lucrătorii mobili din UE care se califică drept lucrători critici în lupta împotriva COVID-19 pot ajunge la locul de muncă. Sectorul agroalimentar este un sector cheie inclus în aceste orientări, în special în ceea ce privește lucrătorii sezonieri.

Deputații vor examina situația lor pentru a examina dacă, după cum a fost raportat, există câteva sau nu există măsuri de prevenire a COVID-19 și dacă sunt încălcate drepturile lor cu privire la timpul de lucru, orele suplimentare și plata, încălcând astfel legislația UE”, se mai arată în comunicat.

Citește comunicatul integral pe site-ul Parlamentului European.

sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. si-au dat seama ca poate cineva abuzeaza de muncitorii romani

    • Cum sa fie abuzați? Pai nu au declarat domnul președinte iohanis și domnul prim ministru Sica mandolina ca nu e adevărat? Ba a fost și doamna ministru la plimbare in Germania și s-a întors cum a plecat dar cu bagaje mai multe. Nu mai lansa ba fake news ca nu merge.

    • @Fake,
      Conjugă repede verbul „a pesediza”, să văd dacă ai priceput ceva din Gramatica de a treia..!

  2. Sa se publice pe Washington Post, The Guardian si BBC, sa stie toata Planeta ca suntem sclavii Europei.

  3. Dragilor postaci pesedisti, nu Johannis si Orban au inventat lucratorii romani sezonieri din Europa, ci dreptul la libera circulatie si la munca i-a inventat. Si situatia lor nu a fost cu nimic mai buna in vremea multiplelor guvernari pesediste. Diferenta fata de acum este ca pe Vulguța a durut-o fix la basca de ei, ca nu le aduceau lor voturi.

  4. Asta suntem noi o tara exportatoare de forță de muncă calificata si plătită foarte prost, plus exportam materie primă de cea mai buna calitate si importam marfa de proasta calitate expirata de am ajuns groapa de gunoi a Europei. Toate guvernele care sau perindat dea lungul timpului sunt vinovate de acest genocid.

  5. De azi încolo vom fi respectați și premiați.

  6. …daca nu era covid-ul habar n-aveam de faptul ca sunt asa de multi romani nevoiti sa faca naveta intre ro si plantatiile din europa. Foarte trist, mii de drame anual,familiale,economice,de toate felurile….probabil e unul din motivele importante pt.care suntem in UE…

    • Asa-i tovarășe, tare bine era la coada la pâine pe cartela sau după loviluție cu inflație 200%.