G4Media.ro

(P) Olimpiadă digitală la matematică, în ciuda pandemiei. Brio Challenge, concursul în…

Foto: Brio Challenge

(P) Olimpiadă digitală la matematică, în ciuda pandemiei. Brio Challenge, concursul în care elevii de la clasa I la clasa XII sunt singuri cu calculatorul

Harvard, Oxford, Yale ori Cambridge sunt universitățile la care vor să ajungă elevii români de top, cei obișnuiți să își măsoare forțele zilnic în competiții, dar concursurile clasice au fost anulate în ultimul an. O soluție a apărut însă în iarnă, grație platformei digitale Brio®, care a lansat în premieră în România Olimpiada de matematică Brio Challenge. Competiția a destinată tocmai elevilor care vor să-și testeze competențele și să se pregătească pentru concursurile dure de admitere care îi așteaptă peste vară. Acum are loc cea de-a doua ediție, după ce prima, organizată în iarnă, a adunat peste 6.700 de elevi. Poveștile copiilor și adolescenților din toată țara arată foamea de competiție și nevoia de concursuri relevante.

  • Brio® este o platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale, avizată de Ministerul Educației, iar testele sunt în totalitate bazate pe programa școlară românească și sunt realizate doar de profesori români. Brio® pune la dispoziția elevilor din clasele I-XII teste standardizate de limba română și matematică, dar și teste de inteligență, de stiluri de învățare, de aptitudini vocaționale.

Olimpiada de matematică Brio Challenge e un concurs în care elevii de clasele I-XII sunt singuri cu ecranul și își rezolvă singuri, online, testele. Olimpiada Brio Challenge este susținută de Societatea de Științe Matematice.

Cei 10 copii cu cel mai bun punctaj din fiecare clasă participă la etapa finală, care va avea loc pe 29 mai, tot online, însă supravegheată video. Pe fiecare clasă va fi desemnat un campion absolut și doi vicecampioni.

Premiile olimpiadei digitale de matematică sunt laptopuri Huawei MateBook, console Xbox și tichete de cumpărături Kaufland România. În plus, toți câștigătorii vor primi abonamente Brio® pentru o perioadă de un an. Câștigătorii vor fi anunțați în termen de maximum 15 zile de la încheierea competiției.

Testele din Brio Challenge vor cuprinde întreaga materie a anului școlar curent.

”Am descoperit copii extraordinari, care au reușit ca prin antrenament cu testele din platformă să își depășească limitele, să își îmbunătățească performanțele și să capete încredere în propriile capacități. Iar acest lucru înseamnă că ne îndeplinim misiunea și, totodată, ne motivează să continuăm să aducem noi inovații în platformă“, a declarat pentru Edupedu Dragoș Iliescu, CEO, Chief Scientist și fondator Brio®.

Olimpiada digitală a scos la iveală copii extraordinari din toate colțurile României. Elevă în clasa a II-a în Ișalnița, micuța Lucia Baicu a înregistrat un record la prima Olimpiada digitală Brio Challenge: a obținut locul I la clasa sa după ce a rezolvat în doar 5 minute cele 25 de probleme care avea alocată o oră în cadrul concursului. Cum a reușit performanța? ”Timpul limitat m-a făcut să mă gândesc mai repede. Nu mă așteptam să răspund atât de repede. Voiam doar să văd la ce capitole să mai lucrez, să înțeleg materia într-adevăr și să aflu la ce nivel sunt”.

Filip Dolejan, clasa a VIII-a într-o școală din București, vrea să urmeze o facultate în SUA sau Anglia. Finalist la prima olimpiadă, el a spus pentru Edupedu.ro că „Brio a reușit să fie cu un pas înainte și să organizeze totul online, ceea ce mi se pare foarte impresionant. Celelalte competiții nu erau pregătite de online și multe s-au anulat”. Cum arată concursul pentru el? ”Îmi place și cum e organizată platforma, e bine făcută interfața și ușor de înțeles, iar testele sunt de un nivel la care nici nu poți spune că nu faci nimic, dar nici nu e ușor să treci prin toate. E un nivel bun pentru ca să afli în final cât știi. Și partea de feedback primită după ce termin testul este de ajutor și pentru noi, elevii. Mi s-a părut de mare ajutor raportul pe care îl primim la final, mai ales că uneori nu îmi dau seama ce parte din problemă am greșit și mă ajută foarte mult să știu că am greșit la trigonometrie sau la geometrie specific.

Cezar Tulceanu este elev în clasa a X-a în Constanța, triplu medaliat la Olimpiada Internațională de Geometrie din Iran și își dorește să studieze la Universitatea Harvard. Cum a perceput olimpiada online? ”Mi s-a părut o experiență destul de interesantă, pentru că nu erau multe concursuri online înainte de pandemie. Au fost probleme interesante și nu a contat foarte mult să redactezi problemele integral, să explici fiecare pas, ca la alte olimpiade, și mi s-a părut destul de interesant că au pus accent pe rapiditate. Este unul dintre puținele concursuri grilă la care contează gândirea de moment, rapiditatea și mi se pare destul de diferit de olimpiadele clasice”.

Foto: Brio Challenge

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Din pacate nu e suficienta o singura Olimpiada, doua , trei la care sa fie locul 1-2-3.
    Trebuie si alte proiecte si limbi straine si consultanta educationala de la specialisti si bani sa platesti taxele , examenele, drumurile pana la USA sau UK si mereu alte cheltuieli.
    Se pierd foarte multi copii buni care invata aici.
    Invatamantul nostru nu ii salta nicaieri.
    Complicat pentru copii si pentru parinti.