G4Media.ro

Octavian Jurma spune că vârful valului 5 va fi atins la începutul…

Sursa foto: Pixabay

Octavian Jurma spune că vârful valului 5 va fi atins la începutul lunii februarie: E posibil să avem o medie de 25.000 – 30.000 de cazuri pe zi / Din cazurile înregistrate astăzi, mai mult de două treimi sunt Omicron, tulpina este deja dominantă

Cercetătorul Octavian Jurma a declarat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că cel mai probabil vârful valului 5 al pandemiei va fi atins la începutul lunii februarie, când s-ar putea înregistra între 25.000 şi 30.000 de cazuri zilnic. Cercetătorul precizează că noul val a venit în ţara noastră cu o săptămână mai devreme decât arătau previziunile autorităţilor, iar mai mult de două treimi din cazurile anunţate astăzi sunt îmbolnăviri cu noua tulpină Omicron, relatează News.ro.

Potrivit lui Octavian Jurma, ”debutul anticipat al valului 5, care era prevăzut la mijlocul lunii ianuarie, a început de săptămâna trecută, când numărul de cazuri a crescut cu 90%, faţă de săptămâna precedentă”.

”De fapt, suntem în a doua săptămână de creştere accelerată, iar numărul de cazuri este acum diluat de îmbolnăvirile Delta, dar Omicron poate să crească în paralel cu Delta. Omicron poate produce val în val, să crească în paralel cu Delta”, a explicat medicul.

El a precizat că, ”din cazurile înregistrate astăzi, mai mult de două treimi sunt infectări cu noua tulpină Omicron”, pentru că tulpina Delta are un platou la o mie de cazuri pe zi, şi diferenţa de peste 2.500 este produsă deja de Omicron.

Vom vedea peste 4.500 de cazuri la sfârşitul săptămânii, şi la finalul săptămânii viitoare, am putea ajunge la zile cu 10.000 de cazuri”, a spus el.

”Săptămâna aceasta, Omicron este deja dominant în România, ne putem aştepta la acea creştere ameţitoare aproape, care am văzut-o în alte ţări, cum e SUA, cu peste un million”, a mai afirmat Jurma, precizând că valul Omicron va trece foarte repede, dar va produce acelaşi număr de cazuri pe care Delta l-a produs în 16 săptămâni, probabil în mai puţin de jumătate din timp, 4 sau 6 săptămâni.

Octavian Jurma a mai spus că în vârful Delta am avut 10.000 de cazuri pe zi, astfel că e posibil să avem 250.000 cazuri – 300.000 de cazuri pe zi, întrebarea fiind cât vom detecta din aceste infectări.

”Ne putem aştepta ca vârful să apară cu două săptămâni mai devreme, la începutul lunii februarie. (…) Mă îndoiesc că vom vedea mai mult de 25.000 de cazuri pe zi, o medie, în vârful valului”, a arătat Jurma, precizând că la noi, testarea nu se face decât în urma unor simptome, şi nu preventiv.

Acesta crede că măsurile pentru valul cinci ar fi trebuit luate mult mai devreme.

Din păcate, am pierdut bătălia pentru valul cinci când am ieşit din valul patru. Atunci era un moment optim să introducem nişte măsuri, pentru că lumea vedea cu ochii liberi ce se întâmplă în spitale. Noi, cumva, uităm foarte uşor şi am auzit deja: «uite ce bine am ieşit din valul Delta, că nu e mare lucru!» E foarte mare lucru când ai 22.000 de morţi oficial, 44.000 de morţi în exces doar într-o singură lună. Trebuie să punem în context: în România au murit mai mulţi oameni în exces în aceşti doi ani de pandemie decât au murit pe front în cei patru ani ai celui de-al Doilea Război Mondial, deci discutăm de o catastrofă fără egal în istoria noastră de pace şi de aceea această atitudine – «lasă că trece» – mi se pare inacceptabilă”, a mai afirmat Octavian Jurma.

Citește și

Mai mult de o treime dintre infectările cu Omicron din România sunt fără nicio legătură epidemiologică / INSP spune că nu există evidențe de transmitere comunitară susținută în țara noastră

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

35 comentarii

  1. Șoșoci, ce dracu’ faceți, articolul este de 5 mimute si nu sunt 1000 comentarii ale voastre in care va dați oameni de știință! La muncă, că de-aia va dă bani omul ăla, Putin!

    • Se tavalesc pe joc ca vaccinatii aduc omicron, mai lasa-i un pic…🤣🤣🤣

    • Degeaba razi de sosoci, pentru in cazul de fata si-au gasit interlocutor pe masura. Gandacii mei de buctarie sunt mai cercetatori in epidemiologie decat Jurma.

    • S-a termintat tura, articolul a fost postat tarziu.
      De maine dimineatza cand intra iar la castigat ruble o sa impanzeasca forumurile.
      Eu am inceput sa-i recunosc dupa greselile gramaticale recurente si dupa cuvintele urate pe care le adreseaza altora.

    • V-ati luat teapa Jurma, nu mai e la moda.
      Acum ne plac blondele, gen Mahler. Ea ce ne prevesteste?

    • Ni s-a terminat tura?Acum intram in tura de noapte cu mamele voastre!

    • Pt toti #kondensatorii

      Bre, voi nu va dati seana ca teoria voastra cum ca noi,

      astia care nu vrem vaccinarea obligatorie,

      suntem platiti de putinika

      E IN AER:

      in rusika vaxxarea e OBLIGATORIE.

      Mai degraba VOI SUNTETI CU RUSII.

    • Inteligenți sunteți și voi sosocari și voi antisosocari! 99,9% de pe siteul acesta sunt doctori docenți, pacienți, inteligenți… Mă întreb….. Oare nu angajații redacției (sau doar unul) fac/face propaganda????? Ciudat site, doar propagandism

  2. Dl. Jurma este un optimist de data asta. Probabil ca vor avea 25000 de cazuri noi/ zi mai devreme de 1 feb. Si nu va fi vârful.

    • Cu cat mai repede mai bine. M-am saturat de corul arhangheli lor apocalipsei medicale croncăind toată ziua peste tot.

  3. Câte autopsii s-au făcut în cazul acestor morți în exces? Că doar nu toți au murit de covid. Și-atunci, care este cauza? Nu ar trebui investigat? E caz de siguranță națională

  4. Jurma nu e epidemiolog. Cum dracu de e asta asa mare specialist? Cati covizi a tratat? E mai degraba statistician. Cred ca foloseste modele matematice.

  5. Se produce val în val 🤣

  6. Jurma stie, bai sosocilor! I s-a aratat semn in Excel.

  7. Jurma si Chereches reusesc sa aduca mereu zambetul pe fetele romanilor!

    • Noroc cu ei, că la cat se triști sunt propagandiștii antivaxeri , am muri de plictiseala

  8. Abia asteptam sa apara bufonii incrancenati ce se chinuie sa ne faca sa radem in hohote si reusesc cu brio. Pastila de ras la articole despre vaccinuri sau americani se activeaza trepadusii izmenari rupti-n kurr gen mario zis chizdario, calache zis dobitache, boalivia un travestitt zis vomivia, altu zis kakaltu, motz de pe koiotz, je zis koa-ie, john zis limba-n colon, mirel zis pizdel, vasiliu fanel zis kakaniu miaunel, flav zis scarbav si inca vreo cativa beliti cu gimnaziul facut la seral dar care pot sa iti vorbeasca ore in sirr despre vaccinuri. Niste tembeli buni doar de luat in ras sau lasati sa posteze din mila

  9. „testarea nu se face dec.ât în urma unor simptome, şi nu preventiv.”

    Asa trebuia sa se faca de la inceput si peste tot testarea, „tart.anule” (ca sa folosesc o expresie cons.acrata)… De ce naiba sa te testezi fara sa fii bolnav?

    Iar despre mor.tile in exces, uite si o alta perspectiva:

    Companiile de asigu.rari de sanatate din SUA vad o crestere imensa de mo.rtalitate la oamenii activi, 18-64 ani. Si nu e de la Covid.
    Au crescut si despa.gubirile pe dizab.ilitati temporare si perm.anente.

    Ce sa fie oare?? Ce sa fie?

    zerohedge.com/medical/life-insurance-ceo-says-deaths-40-among-those-aged-18-64-and-not-because-covid

    • zerohedge.ru? Nu merci. Motive:
      1. Cine citește asa ceva este fără creier din start.
      2. Dacă dai click pe link doar să te distrezi de pr.ostia șo.șoc.ilor vei fi spamat cu mesaje șoșo.ciste instantaneu, inclusiv pe aragaz, deci nu merci!

    • Ca de obicei, manip.ularea continua. Daca nu poti ataca mesajul, atunci ataca site-ul, inspira frica, nu cumva sa dea cineva click.

      Penibil.

  10. Ar fi bine sa fi devenit Omicron majoritara, pentru ca Omicron da cazuri usoare, dupa care se creeaza natural anticorpi. “Vaccinul” e perimat!

  11. Alt tefecist (taietor de frunze la caini) care se da expert. Omul nu a luat treapta a doua si de la un liceu bunutz a ajuns la unul vai de capul lui. Nu stiu cum o fi ajuns la doctorat la San Diego (din Romania poti obtine orice documentatie vrei cu care sa pacalesti o universitate reputata), dar de terminat nu l-a terminat. Acum se da mare expert pe baza a ceea ce a visat, sau a ceea ce a vazut dupa ce a tras pe nas sau in vena. Hai sa il facem Prim Ministru sau Presedinte pe zeroctavian giurumea asta, ca are talent la freyerit lumea!

    • Nu am citit cu atentie, omul e cerşetor ştiintific! Si medic cică! Băi băieti din presa care ati „studiat” la spirtu harat, la bioterra, la romano-americana pe strada Venerei peste drum de maidan, sau cine stie la ce alta zeroversitate, verificati si voi cine sunt toti astia pe care ii citati de zor! La cata impostura are bulifrigiul asta in el, ar trebui sa fie facut copresedinte cu ciolos!

    • Goe, cand esti stiintific, din mari pacate electorale, specific nationale si traditionale, e foarte dificil sa nu ajungi si cersetor. Pe aici prospera aia cu negru in gat, nu aia cu cenusiu sub acoperis.

  12. INSP-ul zice exact invers: nu exista transmitere comunitara, iar varianta Omicron este nesemnificativa ca numar de pacienti. Doua articole scrise in aceeasi zi, pe acelasi subiect, cu conclusii diametral opuse. Cine sa mai inteleaga ceva? https://jurnalul.ro/stiri/observator/insp-nu-exista-evidente-de-transmitere-comunitara-in-romania-a-variantei-omicron-890835.html

    • Nu știu cat de relevant este dl. Jurma, dar cu siguranță INSP-ul este irelevant. A demonstrat-o in ultimii doi ani.

  13. Pana la urma si Jurma e tot roman.

  14. Un specialist in neurostiinte arata printr-un experiment in care chiar el sare cu parasuta in tandem cu un instructor, o persoana pe care nu o cunostea, ca in situatiile in care trebuie sa ai incredere intr-o persoana necunoscuta nivelul de oxitocina din organismul tau creste. Acest cercetator crede ca acestui hormon ii datoram, intr-un bun procent, buna functionare a noastra ca grup, ca generator de incredere. Poate ca „atitudinea – «lasă că trece» ” se datoreaza unui deficit mai vechi, mai nou, continuu. Nu face nimeni un sondaj ca sa vada cam cata incredere avem noi in semeni, desi cred ca am minti cu sange rece. Singura solutie convenabila ar fi sa facem ca serpii care isi incalzesc sangele rece la soare, putin soare poate o sa ne ajute, macar o sa scada deficitul de vitamina D.

  15. In SUA n-au fost niciodata 1.000.000 cazuri pe zi dupa cum afirma „statisticianul”. Maximul a fost atins in 31 decembrie cu 613.636 cazuri. Numa’ zic.