G4Media.ro

O singură persoană a fost rănită în urma atacului masiv al Iranului…

Captura X

O singură persoană a fost rănită în urma atacului masiv al Iranului asupra Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a confirmat că baza aeriană Nevatim a fost lovită direct de rachete balistice, dar a precizat că acestea au provocat doar „pagube minore la infrastructură” și că baza rămâne pe deplin operațională, adăugând totodată că o tânără a fost rănită în urma atacului, potrivit The Guardian.

Toate dronele și rachetele de croazieră lansate de Iran au fost interceptate înainte de a intra în spațiul aerian israelian, ca și majoritatea celor 120 de rachete balistice, a precizat el.

„Rachetele balistice, doar un număr mic … de o singură cifră … au căzut în bază și în jurul ei”, a declarat el într-un briefing de dimineață. „O lovitură directă cu pagube minore care nu are niciun efect la nivelul operațional al bazei”.

 

O tânără a fost internată la terapie intensivă în spital din cauza rănilor provocate de schije după atacuri, a declarat Hagari, adăugând că până în prezent nu există alte rapoarte privind daune sau răniri majore.

Hagari a descris utilizarea rachetelor balistice drept un „factor de escaladare”. Întrebat despre opțiunile Israelului pentru un răspuns ofensiv, el a spus că Israelul are planuri și că își analizează opțiunile.

„Avem planuri, situația este încă în desfășurare. Evaluăm situația, arătăm cabinetului planurile și suntem pregătiți să facem ceea ce este necesar pentru apărarea Israelului.”

„Vreau să-mi arătați o altă țară care se confruntă cu peste 110 rachete balistice și cu dronele”, a spus el. „Cred că Iranul a vrut să obțină rezultate și nu a obținut rezultate. Rachetele balistice sunt un factor de escaladare. Iar atunci când au folosit aceste cifre, au vrut rezultate mai semnificative decât ceea ce s-a întâmplat.”

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...