G4Media.ro

O judecătoare a cerut înființarea la Iași a unui ”Parchet de Justiție…

Sursa foto: Pexels

O judecătoare a cerut înființarea la Iași a unui ”Parchet de Justiție al UE”, instituție care nu există. CSM a sesizat Inspecția Judiciară și reclamă ”atitudini nedemne”

O judecătoare din Iași a cerut vineri în mai multe dosare înființarea la Iași a unui ”Parchet de Justiție al UE”, o instituție care nu există, după cum arată portalul instanțelor.

Aceeași judecătoare a intrat în atenția presei după ce în 15 aprilie a amânat cu câte o jumătate de an toate cele 44 de dosare pe care le avea pe lista ședinței printr-o formulare neînțeleasă de nimeni, potrivit presei locale.

Ca urmare a comportamentului judecătoarei Iuliana Garabet, președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât sesizarea Inspecției Judiciare ”în vederea efectuării de verificări, potrivit competențelor legale, cu privire la existenţa indiciilor săvârşirii unor eventuale abateri disciplinare de către un judecător din cadrul Judecătoriei Iaşi”.

”Sesizarea se întemeiază pe aspectele apărute în mass media în cursul zilelor de 24, 25 şi 26 aprilie 2024, referitoare la atitudini nedemne în timpul serviciului faţă de avocaţi şi justiţiabili, precum şi la eventuale situaţii de nerespectare, în mod repetat şi din motive imputabile, a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”, arată comunicatul CSM.

Iată cum a motivat judecătoarea necesitatea deschiderii unui Parchet UE la Iași:

”Solutia pe scurt: Urmare a inechitaţilor constatate, se reţine că este incident standardul de protecţie instituit de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, precum şi standardul transparenţei instituit de Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, dar şi standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, iar în lipsa unei reglementări unitare- Carta Albă a Drepturilor Consumatorului, instanţa va da efect prevederilor art. 427 alin. 4 Cod de procedură civilă hotărârea judecătorească se va comunica către: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Consiliului Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, precum si catre partile din cauza iar în vederea respectării standardului transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, instanţa apreciază că se impune înfiinţarea Parchetului de Justiţie al Uniunii Europene în Iaşi, precum şi în ţările care au ratificat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948 având în vedere tendinţa de dezincriminare existentă, dacă este respectată Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, precum şi în ţările care au adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, în vederea adaptării contractelor. Anulează cererea. Cu drept de cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare, cererea depunându-se la Judecătoria Iaşi. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 402 teza finală Cod de procedură civilă, astăzi, data de 26.04.2024”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Cred ca, mai degraba se impune un control psihiatric riguros si apoi, daca este cazul, inspectie judiciara…