G4Media.ro

Noile reglementări privind activitatea de ridesharing, amânate de Parlament până la 1…

sursa foto: Pexels

Noile reglementări privind activitatea de ridesharing, amânate de Parlament până la 1 februarie 2020. Legea pleacă la promulgare

Noile reglementări privind activitatea de ridesharing vor intra în vigoare de la 1 februarie 2020, conform amendamentelor aprobate de Parlament la Legea de aprobare a ordonanței de urgență care reglementează activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

Legea a fost adoptată cu 269 voturi „pentru” și o abținere de plenul Camerei Deputaților, care este forul decizional. Legea va pleca la promulgare.

„Persoanele fizice şi juridice care derulează operaţiuni ce intră sub incidenţa prezentei ordonanţe de urgenţă beneficiază de o perioadă de tranziţie până la data de 1 februarie 2020”, au stabilit parlamentarii, printr-un amendament.

Conform ordonanței de urgență, noile prevederi urmau să intre în vigoare la 1 noiembrie 2019.

De altfel, Nicoleta Schroeder, Manager General Uber România, declara în urmă cu două săptămâni, potrivit News.ro, că peste jumătate dintre şoferii parteneri Uber din România ar avea conturile blocate, dacă noua legislaţie privind platformele de ridesharing ar intra mâine în vigoare, în condiţiile în care noua lege intră în vigoare de la 1 noiembrie, iar procesul de licenţiere durează 4-8 săptămâni (detalii aici).

De asemenea, potrivit unui alt amendament, avizul tehnic pentru platformele digitale va avea o valabilitate de 24 de luni, și nu de 12 luni, cum era prevăzut în OUG.

Alte amendamente adoptate de Parlament:

  • În situaţia în care operatorul platformei digitale este o persoană juridică nerezidentă, acesta este
    obligat să aibă pe toată perioada în care îşi desfăşoară activitatea de intermediere a transportului
    alternativ pe teritoriul României o filială înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului, prin care se derulează activitățile comerciale în România.
  • Copia conformă a autorizației pentru transportul alternativ se eliberează operatorului de transport
    alternativ autorizat numai pentru autoturismele deținute în proprietate, închiriere sau comodat.
  • Operatorul platformei digitale are obligația să achite la bugetul de stat o taxă în valoare de 100.000 lei la fiecare 24 de luni.

Sursa foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează