G4Media.ro

Noi exerciţii militare în Poligonul Babadag, până în data de 23 februarie

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Apărării

Noi exerciţii militare în Poligonul Babadag, până în data de 23 februarie

Poligonul Babadag găzduieşte, începând de miercuri, noi exerciţii militare cu muniţie de război, iar circulaţia autovehiculelor între satele Sălcioara şi Enisala este restricţionată, relatează Agerpres.

Potrivit unei informări publicată pe site-ul Consiliului Judeţean care citează o adresă a Ministerului Apărării Naţionale, exerciţiile au început miercuri, se vor desfăşura zilnic între orele 9.00 şi 23.00, se vor încheia pe data de 23 februarie şi nu vor avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică.

„Tragerile se vor executa fără întrerupere pe intervale de 60 de minute cu pauze de 15 minute între ele, pentru decongestionarea traficului rutier. Pentru rezolvarea unor situaţii de urgenţă, se va lua legatură în mod obligatoriu cu Centrul secundar de instruire pentru luptă Babadag la numărul de telefon 0240/562.805. Pătrunderea în perimetrul poligonului se va face doar cu aprobarea şefului pazei poligonului”, se arată în informare.

Autorităţile le recomandă şoferilor care vor să ajungă din Enisala în Sălcioara sau invers să folosească ruta alternativă care include în traseu oraşul Babadag şi satele Ceamurlia de Jos şi Jurilovca.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Tot AKM au militarii romani?

    • Așa-i că eștiu cu „slava”-n suflet? Trollache tăpălăbar ce ești.

    • Cap aveti, minte ce va mai trebuie. Cam ce arma este in poza, vajnic contributor?

    • Sau, dacă vrei să fiu mai exact, este varianta românească respectiv pușca automată model 1986, 1997 sau 2000. Deci dacă ești rusnac o să zici AK 74, dacă ești român o să zici PA md. 97.

    • @Nicolae
      Mersi. Raman totusi arme foarte grele le-am manuit la sfarsitul anilor 70 cand am facut stagiul militar obligatoriu. Ciudat ca Ministerul Apararii nu le-a inlocuit cu armament NATO. Exista multe variante de armament, mult mai usoare (greutate)

  2. Sunt militar, nu comentez! 😁 Pot doar să spun că Polonia alocă 5% din PIB apărării și că își dublează numărul de militari în următorii ani. Pericolul rusesc este real! Gândiți-vă așa: rușii și ucrainenii au cam aceeași limbă, cam aceeași istorie, au trăit împreună și tot se omoară cu sălbăticie! Cam cum ar trata ei românii?

    • Ce viziune simplistă ai. Ucraina vrea să se desprindă de brutalitatea și dictatura rusească, iar Rusia vrea s-o pedepsească pentru asta.

  3. Akm md’74 are cadenta mai mica decat cele occidentale dar sunt mai practice;trag chiar daca au nisip in ele sau sunt ruginite!cele occidentale au cadenta mare de tragere dar sunt pretentiose la 8ntretinere!