G4Media.ro

Noaptea Muzeelor: Peste 170 de galerii, grădini de artă, muzee, castele, palate,…

sursa foto: News.ro

Noaptea Muzeelor: Peste 170 de galerii, grădini de artă, muzee, castele, palate, cetăți, mori, institute și centre culturale, deschise în noaptea de 14 mai

Cea de a 18-a ediţie a Nopţii Muzeelor va avea loc sâmbătă, 14 mai, la nivel naţional şi propune publicului expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, toate desfăşurate în format fizic, după două ediţii de pandemie, anunţă organizatorii, transmite News.ro.

Anul acesta, evenimentele din Noaptea Muzeelor vor fi oferite iubitorilor de cultură, mici şi mari, de peste 170 de muzee şi case memoriale, galerii şi grădini de artă, institute şi centre culturale, rezidenţe, saloane şi studiouri creative, spaţii ale memoriei, castele, palate, cetăţi, mori, teatre, universităţi, cinematografe, biblioteci, primării sau case ale experimentelor din toată ţara.

Noaptea Muzeelor este una dintre cele mai apreciate mărci culturale şi este organizată anual de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR).

După cele două ediţii online sau hibrid (fizic şi online) din pandemie, evenimentele găzduite de muzee şi organizaţii culturale vor fi deschise vizitatorilor în a doua sâmbătă a lunii mai, până noaptea târziu, în buna tradiţie a Nopţii Muzeelor europene, cu peste 120 activări speciale, în acest moment, puse la cale în aproximativ 80 de localităţi din 38 de judeţe în toată ţară, fie ele mari centre culturale, oraşe, comune sau chiar sate. În Bucureşti, circuitul Nopţii Muzeelor include până acum recomandări pentru peste 50 de de muzee şi entităţi culturale prietene, care s-au pregătit cu nenumărate intervenţii artistice, proaspete şi interactive.

La această ediţie, Cluj-Napoca oferă în Noaptea Muzeelor 13 spaţii de întâlnire cu vizitatorii, iar în Iaşi publicul poate alege din 6 oferte culturale înregistrate pâna la transmiterea acestei ştiri.

Detalii complete şi actualizate despre organizarea generală şi programul evenimentelor din 14 mai vor fi disponibile pe canalele Noaptea Muzeelor – https://noapteamuzeelor.org/, precum şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale implicate.

Iniţiată în urmă cu 18 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Reţeaua Naţională de Muzeelor (RNMR).

În anul 2021, în cadrul Nopţii Muzeelor, în contextul pandemiei COVID-19, 190 spaţii culturale din 73 localităţi din toată România au primit sute de mii de vizitatori, fizic sau online.

sursa foto: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Iarasi da cultura in rumani, cand e gratis accesul.
    Cand e pe bani, n-ar da nici 10 ron ca sa viziteze. Mai bine o bere si 2 tigari la bucata.

    • Adevăr grăiești!

    • Asa e. Celelalte minoritati etnice(din care dupa grafia limbii romane se pare ca faci parte), indiferent de gradul de frustrare, numai prin spatii culturale se invart.
      Pacat ca nu nu exista meritocratie in tara asta intoleranta ca sa recunoasca monumentele de cultura care zac la tastatura comentand inteligent si cu un umor care nu poate fi redat decat de cei mai de marca actori , sa le ofere niste premii.
      Data viitoare cand voi contempla in fata unui tablou sau ma voi adanci intr-un concert simfonic, sau voi urmari satisfacut o piesa de teatru, am sa jur in mijlocul salii ca nu exista decat minoritati. Precis si publicul va fi minoritar format din „rumani” fara carte, dar abia astept sa-mi umplu lista de prieteni cu orice alte etnii, fata de care sunt f deschis…dar pe care, din nush ce motive-probabil prezenta, nu le gasesc la evenimente.
      Nu am nimerit unde trebuie, dar stiu sigur ca educatia naste bun simt si in niciun caz comentarii asa de elevate ca al tau.
      Noaptea muzeelor e un super-eveniment, de care ne bucuram cu totii, chiar si aia chitrosi sau care efectiv nu au bani…nu stiu daca pt cultura atitudinea potrivita e sa fii hater,dar macar fii unul de succes. Poti face arta si din asta…daca poti. Succes!