G4Media.ro

Nicușor Dan nu crede că Bucureștiul va fi ca Pechea / ”Din…

sursa foto: Facebook/ Meteoplus

Nicușor Dan nu crede că Bucureștiul va fi ca Pechea / ”Din cunoștințele pe care le am, noi nu suntem supuși unui astfel de risc”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, suține că Bucureștiul nu este sub pericolul unor inundații masive, așa cum au fost în ultimele zile în mai multe localități din estul țării.

”Noi am experimentat ce se întâmplă acum în județul Galați, însă am experimentat situații mai ușoare, în urmă cu 6 luni.  (…) E o problemă generală, orașele au evoluat, sistemele de apă și canalizare au evoluat și ele și toată evoluția asta a fost una liniară pentru că și clima a evoluat linear. Toată orașele se confruntă cu probleme. Din cunoștințele pe care le am, noi nu suntem supuși unui astfel de risc. Ne-ar trebui investiții foarte, foarte mari să nu avem niciun fel de probleme, dar sistemul acum funcționează”, a transmis Nicușor Dan în cadrul unei emisiuni la Digi24.

El spune că nu există investiții masive în sistemele de canalizare pentru că acest tip de lucrări au nevoie de bani și nici ”nu se văd”, iar mandatul unui primar este scurt.

”Ar trebui să avem niște strategii pe termen lung. Și eu am găsit nenumărate strategii pe termen lung atunci când am ajuns la primări, dar sunt niște așteptări care uneori au surse de bani, alte ori nu au surse de bani”, a mai spus Nicușor Dan.

Situația cea mai dificilă se înregistrează, în urma inundațiilor, în județul Galați, mai exact în 12 localități (Pechea, Drăgușeni, Grivița, Costache Negri, Berești, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa și Vameș), unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5000 gospodării.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Mare eroare. Dacă ar cădea aceași cantitate de apă în același interval de timp în bazinul râului Dâmbovița aval de Arcuda Dragomirești și în sectoarele din București, cu precădere în 6, 1 și 5, o să constate autoritățile locale ce înseamnă o construcție împotriva naturii cum este pasajul rutier Unirii și ce prostie au făcut cu menținerea acestuia ca barieră în calea râului. Dacă un pod dimensionat necorespunzător produce revărsare atunci o pagubele pe care le-ar produce revărsarea râului Dâmbovița în Piața Unirii ar fi fără precedent. Doar că nimeni nu vrea să știe sau să înțeleagă.

  2. Vezi că până te scarpini tu cade planșeul Unirii!

  3. Planșeul e necorespunzător încă din 2004 de la prima expertiză tehnică comandată de Administrația Străzilor. De atunci și până acum o cedare a planșeului putea produce o inundație in zona Unirii fără să existe neapărat o ploaie ca cea produsă de Boris.