G4Media.ro

Nicolae Ciucă: Să facem tot posibilul să evităm criza alimentară şi să…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicolae Ciucă: Să facem tot posibilul să evităm criza alimentară şi să sprijinim exporturile de cereale ucrainene pentru ca alte ţări să nu fie afectate de lipsa lor / Premierul se află în vizită în Egipt

Nicolae Ciucă a afirmat sâmbătă, în discursul ţinut cu ocazia vizitei sale în Republica Arabă Egipt, că dincolo de valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Egipt, a căror valoare se ridică la 1, 1 miliarde dolari, este necesar ca guvernele celor două ţări să analizeze „ce pot face mai mult împreună, luând în considerare şi noul context generat de invazia Rusiei în Ucraina, care afectează nu numai ţările vecine şi ţările din vecinătatea Ucrainei, dar şi toate celelalte ţări”, notează News.ro.

”Trebuie să vedem împreună cum putem să soluţionăm toate aceste aspecte care afectează într-adevăr popoarele noastre, economiile şi ţările noastre. Sunt sigur că este necesar să continuăm discuţiile la nivel ministerial, la nivel tehnic, asupra tuturor acestor aspecte şi să analizăm ceea ce putem face în plus pentru a asigura cantitatea necesară de grâne şi cantitatea necesară de îngrăşăminte de către partea română, cum aţi menţionat, de asemenea, să facem tot posibilul să evităm criza alimentară şi să sprijinim exporturile de grâne ucrainene pentru ca alte ţări să nu fie afectate de lipsa lor. De asemenea, trebuie să vedem cum ne putem continua rolul esenţial pe care ţările noastre îl au: România în regiunea Mării Negre iar Egiptul în Orientul Mijlociu şi Africa. Aţi convenit asupra necesităţii găzduirii Comitetului mixt şi vă promit că echipa noastră va identifica cel mai curând posibil perioada în care îl vom găzdui la Bucureşti. Trebuie să vedem cum putem să conectăm cât mai bine Uniunea Europeană cu Egiptul. Şi dumneavoastră puteţi să vedeţi cum puteţi să ne conectaţi pe noi cu ţările din Orientul Mijlociu şi cu ţările din Africa prin intermediul Zonei continentale africane de liber schimb, aceasta fiind o oportunitate foarte importantă”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Conform acestuia, în discuţiile la nivel ministerial, oficialii români şi cei egipteni au discutat despre dezvoltarea energiei verzi, dezvoltarea capabilităţii de producere a hidrogenului verde şi, despre digitalizarea la nivelul guvernamental şi al instituţiilor administrative.

„Ţinând cont că există deja o relaţie bilaterală stabilită între liderii celor două ţări, singurul lucru pe care trebuie să îl facem acum este să facem tot ce ţine de noi, pentru a implementa deciziile pe care le-am luat. Ne-am angajat că vom continua să conlucrăm şi să vedem pe ce trebuie să ne concentrăm pentru a dezvolta şi consolida relaţiile dintre cele două ţări”, a precizat premierul român.

Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru de două zile la Cairo, având pe agendă întâlniri cu omologul său egiptean, cu preşedintele Abdel Fattah el-Sisi, cu ministrul petrolului şi resurselor minerale, cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi cu cetăţeni egipteni care au studiat în România.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Ce ingrijorat este grasul de lipsurile altor popoare!
    Infinit mai ingrijorat decit fata de propriul popor, pe care ii jefuieste de 33 ani impreuna cu junta-legionaro-bolsevica.

  2. Dați mai multă atenție agriculturii românești, eliminați mafioții vânători de subvenții, acordați subvenții doar acelor care se asociază produc procesează și valorifică materia prima în produse românești finite

    • N-ai cu cine. PSD tocmai se lupta sa nu treacă o prevedere de interzicere a exportului animale vii. Pe partea cu cerealele… mare parte din terenul arabil a fost cedat de FSN, PSDR foștilor parteneri arabi, cei care au colaborat cu securitatea. E dificil.

  3. E mai cald acolo 😂😂

  4. Ceaușescu colabora mai bine cu tarile Arabe. Actualii conducători ai României sunt doar niște chelneri proști. România nu câștiga nimic de pe urma tranzitului grâului ucrainean deși ar putea.

    • Pai dacă-s pr oști din naștere…

  5. Să faceți totul, o să faceți pe voi, ca de obicei. Lefegii incompetenți și trădători.

  6. Discursul unui premier de mână a treia.
    Rad de asemenea țară, asemenea premier pana si somalezii.

  7. Și pe fermierii români, care dau faliment, cine îi sprijină, cap pătrat? Te plătesc ucrainenii să-i falimentezi?

  8. S-a dus în Egipt pentru a face rost de gaza in loc sa se exploateze zăcămintele de la Caragele și după ce a emis Ordonanța de urgență prin care a scutit OMV de plata taxei către statul român .De ce nu este sancționată OMV pentru faptul că nu exploatează zacamintul de gaze de la Caragele?

  9. Fermierii noștri trebuie urgent sa se asocieze sa devina mai puternici altfel vor falimenta.