G4Media.ro

Netflix a anunţat ca va produce o versiune modernă a romanului lui…

sursa foto: Pexels/ John-Mark Smith

Netflix a anunţat ca va produce o versiune modernă a romanului lui Lev Tolstoi „Anna Karenina”, care va fi totodată şi primul său serial original rusesc

O nouă versiune a romanului lui Lev Tolstoi, „Anna Karenina”, va fi produsă de Netflix, cofotm  EFE. Va fi primul serial original rusesc produs de Netflix.

Rolul principal va fi interpretat de actriţa şi model Svetlana Jodchenkova, a anunţat într-un comunicat Netflix, care nu a dezvăluit numele celorlalţi membri ai distribuţiei care participă la serialul intitulat „Anna K”.

„Suntem incredibil de mândri să anunţăm primul nostru serial rusesc alături de 1-2-3 Production. O talentată echipă de scriitori şi producători a creat un serial plin de imaginaţie şi fascinant”, a declarat directorul secţiei Original Series al Netflix, Michael Azzolino.

Adaptarea pentru micile ecrane a romanului lui Tolstoi i-a avut ca responsabili pe scenariştii Roman Kantor şi Maria Mikulina.

„Acţiunea se petrece în Rusia de azi. O femeie din înalta societate, Anna Karenina, soţia viitorului guvernator de Sankt Petersburg începe o relaţie cu Alexei Vronski, moştenitor al imperiului aluminiului”, se arată în comunicat.

Potrivit lui Kantor, transpunerea Annei Karenina în Rusia secolului XXI şi „prezentarea sa în faţa întregii lumi în propria limbă prin intermediul magiei Netflix „este un vis devenit realitate”.

„Ideea acestui serial mi-a venit la propriu într-un vis şi de atunci m-a obsedat”, a mărturisit scenaristul.

Serialul va fi filmat la Moscova şi la Sankt Petersburg, fosta capitală imperială rusă.

Romanul „Anna Karenina”, publicat iniţial în mai multe părţi între 1873 şi 1877, este considerat una dintre capodoperele literaturii universale.

sursa foto: Pexels/ John-Mark Smith

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Abia astept sa vad filmul!

  2. Cartea avea 800+ pagini. Nu stiu cat spatiu mai au aia de la Netflix pe C:\, dar sa aiba grija…

  3. La naiba, mă așteptam să văd o actriță de culoare în rolul principal … păi se poate Netflix, e totuși 2021, nu facem și noi ceva inclusiv, să placă la toată lumea?

    • Face cineva din America un film cu Anne Boleyn (regina Angliei între 1533 și 1536) jucată de o actriță de culoare. Nu-mi e clar de ce s-au bășicat unii când opera din Budapesta a pus soliști albi în locul negrilor în „Porgy şi Bess”.
      Și zic ei că înlocuirea unui alb e ok, înlocuirea unui negru e inadmisibilă. Sictir!

  4. Un roman de-un misoginism extraordinar(o prezinta pe Ana o femeie cu capul pe umeri la inceput ca la sfarsit s-o lase fara, „patata de pacat”, stereotipul femeii de varsta a doua, ratacita si neimplinita, caz foarte des intalnit, 150 de ani mai tarziu).

    E interesant ce zicea Tolstoi de romanele lui Dostoievski… ii se aplica mai degraba lui … Pan’ la urma, Tolstoi insusi este protagonistul romanului, pt. cei ce l-au citit … Pacat ca l-a lovit ‘Credinta’ la sfarsit … Jurnalul lui, anti-teza totala(o rusine pt. tot ce-a aspirat dar avea dreptate…s-a ales praful).

  5. Era mai lung fluviu-romanul Război şi Pace.

  6. Hahaha
    Au transpus actiunea in sec.XXI pentru a putea introduce in distributie actori de culoare si lgbtq.
    Mișto manevră!

  7. Curios cum vor trata ultima parte a romanului

  8. in pauza intre competitii recomand sportivilor romanul A.K. ecranizat cred deja. daca nu ma insel si Razboi si pace. polonezii si rusii sau viceversa? memoria imi joaca feste. a ajuns la adresa FF.FC pe 16 biti.

  9. Va fi foarte interesant de urmarit contorsionismul stiut fiind faptul ca in productiile Netflix personajele gay, de culoare si feminine in posturi de decizie sunt majoritare sau aproape majoritare….

  10. Maculatura buna de pus pe foc!