G4Media.ro

Modificări pentru executorii judecătoreşti: După împlinirea vârstei de 65 de ani își…

Foto: Pixabay

Modificări pentru executorii judecătoreşti: După împlinirea vârstei de 65 de ani își pot exercita funcţia numai dacă prezintă anual un aviz medical până la vârsta de 70 de ani

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/2000 privind executorii judecătoreşti, transmite Agerpres. S-au înregistrat 219 voturi pentru, 24 contra şi 18 abţineri. Actul normativ vizează modificarea dispoziţiilor referitoare la condiţiile privind numirea în funcţia de executor judecătoresc. Potrivit prevederilor adoptate, după împlinirea vârstei de 65 de ani, executorul judecătoresc poate exercita funcţia numai dacă prezintă anual un aviz medical până la vârsta de 70 de ani.

Conform proiectului, se înfiinţează, în cadrul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti, a Institutului Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Executorilor Judecătoreşti, entitate de interes public, cu personalitate juridică ce asigură perfecţionarea activităţii de executare silită, pregătirea profesională iniţială şi, după caz, continuă a executorilor judecătoreşti stagiari şi a executorilor judecătoreşti, a altor specialişti, a personalului de specialitate al birourilor executorilor judecătoreşti, al Camerelor şi al Uniunii, având dreptul de a elibera diplome sau certificate de absolvire recunoscute de instituţiile publice şi private abilitate.

De asemenea, proiectul vizează înfiinţarea Registrului Naţional de Evidenţă a Executorilor Judecătoreşti.

După numire, executorii judecătoreşti sunt obligaţi să îşi înregistreze sediul biroului individual în acest registru, respectiv orice modificare a modului de organizare şi desfăşurare a activităţii.

Executorii judecătoreşti au obligaţia de a ţine registre, pe suport hârtie sau în formă electronică, în condiţiile prevăzute prin regulamentul de aplicare a prezentei legi. Proiectul mai prevede modificarea dispoziţiilor privind atribuţiile executorilor judecătoreşti, drepturile, obligaţiile, precum şi incompatibilităţile acestora.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează