G4Media.ro

Miză de 31,3 miliarde euro: Noua versiune a viitoarelor Programe cu fonduri…

sursa foto: Pixabay

Miză de 31,3 miliarde euro: Noua versiune a viitoarelor Programe cu fonduri UE a fost publicată, termen pentru observații 26 noiembrie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat pentru consultare publică versiunile revizuite ale Programelor Operaționale 2021-2027. E vorba despre fondurile europene ”clasice”, care nu includ PNRR și fondurile pentru agricultură. Miza acestor programe operaționale este de 31,3 miliarde de euro.

Cei care doresc să formuleze observații pentru aceste programe trebuie să le transmită până la data de 26 noiembrie 2021, respectiv până la data de 29 noiembrie în cazul Programului Operațional Transport.

Programele sunt publicate pe site-ul instituției, la secțiunea Perioade de Programare- 2021-2027 – https://mfe.gov.ro/minister/perioade-de-programare/perioada-2021-2027/.

Programele pentru care au fost publicate noi versiuni sunt:

  •  Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF)
  • Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT)
  • Programul Operațional Sănătate (POS)
  • Programul Operațional Educație și Ocupare (POEO)
  • Programul Operaţional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS)
  • Programul Operaţional Transport

Aceste versiuni revizuite au fost necesare pentru a corela investițiile, astfel încât „să fie complementare, cu alte instrumente de finanțare, precum Planul Național de Redresare și Reziliență și să fie în acord cu nevoile identificate la nivel național și cu obiectivele de politică stabilite la nivel european, care vizează O Europă mai competitivă, mai conectată, mai reziliență, dar și mai socială, mai incluzivă și mai aproape de cetățenii săi.” – transmite un comunicat al MIPE.

Prin intermediul viitoarelor Programe Operaționale aferente Politicii de Coeziune, în perioada de programare financiară 2021-2027, România va beneficia de o finanțare totală de 31,3 miliarde euro pentru domenii precum  inovarea, infrastructura, protecția mediului, sănătatea, educația, ocuparea, incluziunea socială, dezvoltarea urbană sau teritorială.

După finalizarea versiunilor actualizate, programele vor fi transmise oficial la Comisia Europeană pentru a fi aprobate. (Foto: Pixabay)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Cu noul ministru al economiei, nu va fi nicio problema sa gestionam acesti bani. Daca faci fotbal de performanta la Otelul, cum sa nu te descurci cu o bagatela de 30 de miliarde?

    • Revin specialiștii care timp de 32 de ani ne-au scăpat de grija petrolului, gazelor, pădurilor, terenurilor, făbricilor și uzinelor, băncilor … iar acum ne vor scăpa de grija celor 30 de miliarde 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Eu cred ca s-a gresit titlul. Probabil ca ati vrut sa spuneti ”mita de 31,3 miliarde”