
Mit spulberat: Elevii români au rezultate proaste la testele internaționale pentru că noi nu am preda acele conținuturi. Bogdan Cristescu, directorul Direcției de Curriculum, CNPEE: 86% din conținuturile evaluate în TIMSS sunt în programa din România, dublu față de Finlanda
Motivul foarte des invocat pentru slabele performanțe ale elevilor români la testările internaționale, cum sunt PISA sau TIMSS, este acela conform căruia noi nu am preda elevilor conținuturile pe care le evaluează acele teste. Dar 86% din conținuturile evaluate în studiul internațional se regăsesc în programa din România, față de 72% cît este media internațională și față de 46% cât este în Finlanda, a declarat Bogdan Cristescu, directorul Direcției de Curriculum, Evaluări și Examene din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) al Ministerului Educației.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Evaluarea aparține cadrelor didactice care le predau elevilor testați si care au văzut subiectele de la testarea internațională.
Bogdan Cristescu a explicat, în cadrul conferinței de prezentare a raportului de țară la TIMSS 2019, că aceasta „dihotomie” care se dovedește a fi falsă, potrivit datelor prezentate, „este o nouă dovadă care întărește diferența și importanța lui „cum predăm”, nu „ce predăm”. Deci este extrem, extrem de important cum facem predarea”.
„Dincolo de clasamente, este foarte important ce putem face. De ce este foarte important TIMSS? Pentru că permite luarea de decizii bazate pe dovezi științifice. Evaluările Naționale furnizează rezultate ale învățării. TIMSS furnizează și contextul în care această evaluare a avut loc și aici mă refer la stilurile de predare, metodele de învățare, strategiile cognitive, deci avem niște informații extrem de importante despre producerea rezultatelor”, a declarat Cristescu, la conferința de presă organizată de Universitatea din București.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii