G4Media.ro

Ministrul Fondurilor Europene, despre digitalizare: Noi, cetăţenii, suntem în continuare ăia care…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Datele sunt inexacte.
    Autostrăzile exista.
    ANAF cercetează conturile clienților in tot sistemul bancar.
    Nu conteaza protectia datelor personale, nu conteaza ca băncile au Direcții stufoase care raportează suspiciunile de terorism.
    Mai mult, in mod sigur au acces la conturi ca sa faca reglări de conturi cu persoanele declarate indezirabile de servicii.
    Poate sa ma contrazică cineva ca pe aceasta autostrada nu-si bat joc de români Anaf-ul + serviciile!
    Fara voie de la judecător, procuror!
    De parca toti românii sunt suspecți de terorism!
    Astept postacii de serviciu!

  2. Aoleu!!!
    G4media: „ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale. Administrația centrală se va muta în ”cloud-ul guvernamental” dezvoltat de STS și Autoritatea pentru Digitalizare. Proiect de Ordonanță de urgență.
    Sistemele IT insulare ale administrației centrale, care nu comunică între ele și au costuri majore de operare și întreținere, vor fi INLOCUITE cu tehnologia cloud realizată la nivel guvernamental, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență ce va fi discutat la ședința de guvern din această seară.
    Autoritățile publice din România au cheltuit miliarde de euro în ultimii ani pe sisteme informatice, iar zeci de achiziții publice în domeniu s-au soldat cu dosare penale și condamnări definitive pentru corupție. În plus, aceste sisteme sunt ”insulare”, adică nu pot comunica între ele, ceea ce se traduce în birocrație suplimentară pentru cetățeni și companii.
    STS și Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) vor avea sarcina de a construi și opera cloud-ul guvernamental, adică un sistem centralizat IT&C, care să permită COMUNICAREA între Sistemele informatice ale diferitelor Instituții guvernamentale.
    Proiectul de OUG arată că sistemul de cloud guvernamental va prelua actualele sisteme IT de la instituțiile publice ale autoritatilor centrale si ale autorităților locale, cu EXCEPTIA Parlamentului, a Administrației prezidențiale și a Sistemului de justiție.
    Prețul realizării acestui sistem nu este precizat în proiectul de OUG, dar textul legislativ arată că va fi finanțat atât din fonduri guvernamentale, cât și din fonduri europene.
    Proiectul prevede că, de la data intrării în vigoare a acestei OUG, sistemele informatice achiziționate de către autoritățile și instituțiile publice cemtrale si locale vor fi dezvoltate astfel încât să fie pregătite pentru migrare în Cloud-ul Guvernamental.
    Autoritățile și instituțiile publice au OBLIGATIA migrării și integrării sistemelor informatice în sistemul de Cloud Guvernamental, în termen de 2 ani de la data primirii notificării transmise în acest sens de către Autoritatea pentru Digitalizarea României.”

    Numai ca acest OUG nu contine Sanctiuni in cazul in care o institutie, o Primarie de exemplu REFUZA sa treaca cu sistemul informatic in Cloud-ul guvernamental!
    Deci: trecerea e benevola, „voluntara” cum ar spune dl Ciolos!!!
    Sabin Sărmaș, gost președinte al Autorității pentru Digitalizarea României(AZI e Deputat PNL), spune că Autoritatea pe care o conduce a propus sancțiuni, dar că pe parcurs s-a renunțat.
    Contactat de HotNews.ro, Sabin Sărmaș a admis faptul că LIPSA unor sancțiuni ar putea crea probleme în implementarea acestui proiect IT.
    „Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitatea de coinițiator al acestui act normativ, a propus sancțiuni, însă ele au fost ELIMINATE ca urmare a procesului de CONSULTARE INTERINSTITUTIONAL. De altfel nu este pentru prima dată când noi susținem sancțiuni pentru instituțiile care NU doresc să se digitalizeze și care în acest mod afectează calitatea serviciilor de care românii beneficiază”, a declarat miercuri pentru HotNews.ro Sabin Sărmaș, președintele ADR.
    Mai, Ghinea, tu pe ce lume traiesti, ai auzit de OUGul asta?!!!!

  3. ANAF, PROBABIL DIN PROSTIE, DAR POSIBIL SI PRINTR-O ACTIUNE DELIBERATA A TRIMIS FOARTE MULTOR CONTRIBUABILI NOTIFICARI CUM CA NU SI-AR FI DEPUS DECLARATIILE PENTRU 2018.

    A INCEPUT REFORMA ADMINISTRATIEI FISCALE ?

    A INCEPUT DEGETALIZAREA ?

  4. Ar trebui o platforma care sa lege toate ministerele. In Marea Britanie au un site „gov.uk” in care gasesti toate informatiile. Iti calcueaza pensia, vezi daca patronul ti-a platit 4axele catre stat, permis de conducere. Daca ai vreo amenda de platit, si poti s-o platesti online . Daca vrei sa cumperi o masina second hand poti sa vezi daca a fost inregistrata ca fiind furata sau daca a avut probleme tehnice. Absolut totul de ce ai nevoie, sa fii sigur ca nimeni nu te fura sau te pacaleste. Daca-ti schimbi adresa , toate actele masinii, permis conducere etc, le schimbi gratuit. Situl este scurizat si garanta de guvern ca nimeni nu acceseaza datele tale fara permiiunea ta. In Rmania am vazut ca exista gov.ro. Un site de tot rasul. Deci digitalizarea trebuie facuta pt oameni si in interesul lor. Legat de protectia datelor exista o lege un UE foarte clara si nimeni n-ar trebui sa se joace cu asa ceva.

    • NU vor, asta e explicatia!
      Vor cat mai multe „ceata”, sa NU fie nimic CLAR, simplu si accesibil pentru noi, sa NU putem vedea Circuitul BANILOR publici, sa stie numai ei si sa faca ei ce vor si cum vor!
      Si sa fie cat mai multe Functii in care sa-si puna clientela politiac!
      Un sistem cum spuneti dvs ar ELIMINA jumate dintre bugetarii taietori de furnze la cainI!
      Zilele trecute la DIGI 24, la Prelipceanu, Premierul Fl Catu a declarat clar: e o REZISTENTA uriasa la Digitalizarea Admisnitratiei publice, sunt INTERESE mari, a spus Catu!
      Halucinant, nu?!!
      Am scris si eu mai sus in psotare: Sefimea care lucreaza azi in Adminsitratia pulica NU vrea Digitalizare, vor Registre, Pix si Functii multe cu Bani multi la buzunarele lor de bugetari privilegiati!
      Digitalizarea mult laudata si promisa nu cred ca are sanse in acest mandat!
      Pe ici pe colo, dar ceea ce au PROMIS, adica DIGITALIZAREA intregii Admisnitratii publice eu NU cred ca o vor face, se opun cei INTERESATI!
      Sa fie ceata, cat mai multa ceata…asta vor majoritatea celor care conduc Romania..

  5. Ar mai fi ceva, cred eu.
    Se pregateste pt firme SAF-T.
    E f bine, zic eu.Numai ca , avem o categorie profesionala, numit IT-st care , nu numai ca este scutit de anumite taxe, dar nu i-a trasat statul nicio obligatie.
    Daca ai dat o multime de bani pe o aplicatie informatica si daca ai constat ca nu face ce trebuie, iti ramane doar instanta de judecata. Asta se intampla in mulți ani
    Ia, statule, la verificat aceste aplicatii si da licente!
    Cine are licenta, are si It-st cu imopizte mai mici, ca doar soft-ul e licentiat Dar daca o firma reclama ca aplicatia nu face ce trebuie…., iei atitudine.
    Sunt unii care se lauda ca soft-ul lor e 100% customizabil.
    Se poate intelege ca foloseste algoritmi ca sa il scuteasca de taxe pe beneficiar?