G4Media.ro

Ministrul Finanțelor, despre consolidarea fiscală: Nu ne permitem să facem schimbări și…

Sursa foto: Pexels

Ministrul Finanțelor, despre consolidarea fiscală: Nu ne permitem să facem schimbări și mişcări bruşte, pentru că să nu uităm că traversăm o pandemie şi trebuie să găsim un echilibru

Procesul de consolidare fiscală va fi unul gradual şi trebuie găsit un echilibru între nevoia unei consolidări fiscale credibile şi premisele relansării, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, într-o conferinţă de specialitate.

  • „În privinţa procesului de consolidare fiscală, acesta va fi unul gradual. Gradual în sensul că nu ne permitem să facem schimbări bruşte, nici, să zic, mişcări bruşte, pentru că să nu uităm că traversăm o pandemie şi trebuie să găsim un echilibru. Echilibru între nevoia unei consolidări fiscale credibile şi premisele relansării. Acest lucru îl veţi vedea evident în momentul în care vom avea un buget finalizat. Ce pot să vă spun este că aceasta este intenţia noastră: ca acest deficit să scadă gradual până în 2024. Evident, acest lucru poate fi făcut prin eficientizarea cheltuielilor, prin reforma companiilor de stat, prin reforma cheltuielilor în general a instituţiilor publice, prin transparenţă, printr-o îmbunătăţire a colectării, unde într-adevăr România nu stă deloc bine (…). Avem foarte mult de lucru în privinţa îmbunătăţirii colectării, dacă ne raportăm la media europeană a colectării, şi nu în ultimul rând la creşterea absorbţiei”, a spus Nazare, la conferinţa „Bugetul de stat şi bugetele economiei reale: Fiscalitatea 2021”.

În privinţa creşterii absorbţiei, şeful de la Finanţe a susţinut că îşi doreşte să aibă un rol proactiv pentru a asista miniştrii care au atribuţii în rezolvarea problemelor.

  • „Am lucrat în acest sistem de gestionare a fondurilor europene în mai multe ministere. Am gestionat proiecte majore, atât în Ministerul Integrării, Dezvoltării, cât şi în Ministerul Transporturilor. Înţeleg care sunt provocările, fie că este vorba de provocări administrative, fie că e vorba de chestiuni legislative, dar am o viziune asupra sistemului şi voi face, alături de ministrul Ghinea (ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – n. r.), tot ce îmi stă în putinţă, astfel încât să îmbunătăţim sistemul. Evident, faţă de rata de absorbţie de anul trecut, de 44%, în acest moment aşteptăm ţintele din partea Ministerului Fondurilor Europene (actualul Minister al Investiţiilor şi Proiectelor Europene – n. r.), care este gestionarul acestei situaţii şi are viziunea de ansamblu. În momentul în care le avem, le vom comunica public, odată cu publicarea bugetului”, a afirmat Alexandru Nazare.

Ministrul Finanţelor a menţionat că va fi realizat un grup de lucru, împreună cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, (MIPE) pentru a crea fluxurile financiare de gestionare pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), şi un alt grup de lucru, care să urmărească o serie de modificări a Legii achiziţiilor publice. O solicitare a fost adresată reprezentanţilor Ministerului Justiţiei, să se alăture acestui grup, pentru că sunt necesare unele modificări, mai ales din perspectiva PNRR, a adăugat Nazare.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Corupția e mult mai letală decât pandemia.

  2. PENSIA MINIMA ESTE 800 LEI.
    SUNT 900.000 DE PENSIONARI AMARATI.
    CRESTEREA PENSIEI MINIME LA 1000 LEI,SE POATE?

  3. https://newsweek.ro/economie/in-noiembrie-2020-salariile-bugetarilor-au-fost-cu-50-peste-medie-date-ins

    Ati gasit deja un echilibru
    900.000 de oameni traiesc cu pensie de 800 lei
    1.250.000 de oameni traiesc cu salariul minim pe economie ( pentru ca o lege imbecila nu le permite sa negocieze liber salariul cu angajatorul )
    1.250.000 de salariati publici si bugetari traiesc regeste cu salarii ( medii ) de 5000 lei .
    Iar cei mai pricopsiti cu salarii de 15.000 -25.000 lei . ( procurori , judecatori , militieni , primari , prefecti , preseditni de consilii judetene ,…..)

    Asta da echilibru …..

    • POPORUL ROMAN ESTE SĂRĂCIT DE POLITICIENII CORUPTI.

      PENSIA MINIMA 800 LEI TREBUIE SA CREASCA ALTFEL MOR DE FOAME BUNICII NOSTRI.

  4. Corect! Dacă îmbunătățește brusc colectarea TVA, o sa spună lumea ca sunt bani pentru creșterea substanțială a pensiilor și nu mai corespunde programului de exterminare!

  5. Pensionarilor, daca investesc in lucruri care sa aduca o crestere economica reala, cum sunt autostrazile, in câțiva ani economia o sa poata sustine o crestere mai mare a pensiilor si salariilor. E chiar asa greu sa pricepi asta? V-a obisnuit Iliescu cu pomana din 90. Vai de capul vostru, ca tot acolo ati ramas.