G4Media.ro

Ministrul Educației: Elevii din clasele primare și gimnaziu, care au ”abateri de…

Ministrul Educației: Elevii din clasele primare și gimnaziu, care au ”abateri de la program”, vor sta mai mult la școală din semestrul 2

Elevii din învățământul primar și gimnazial care au ”rămâneri în urmă de la nivelul clasei” vor face ore suplimentare, în școală. Declarația a fost făcută miercuri, 2 ianuarie, la Antena 3 de către ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a anunțat că orele remediale vor intra în vigoare în semestrul al II-lea, care începe de luna viitoare (11 februarie 2019).

Orele suplimentare ar urma să aibă loc doar în școlile primare și gimnaziale, potrivit declarației publicată de Antena3.ro, fiind susținute de către învățători și profesorii de gimnaziu. Andronescu nu a făcut nicio mențiune despre ce se va întâmpla cu elevii de liceu. Orele remediale au fost anunțate drept măsuri imediate pentru remedierea ratelor mici de promovare pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și Bacalaureat.

Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Bun, să trimitem tot PSD-ul, să înveţe limba română, că manualele cumpărate de guvern n-au funcţionat.

  2. Si DranCila cu limajul ei agramat de florareasa de Ferentri ar trebui sa mai mearga pe la scoala. Cuma a absolvut o asemenea inculta gimnaziul, e greu de explicat.

  3. Aceste ore suplimentare le vor fi plătite învățătorilor și profesorilor?
    Daca da,atunci remedierea se va face „Pe bune”;
    Daca nu,ciu-ciu!
    Moca nu face nimeni!Nici macar ministerul!

  4. Ce te poți astepta de la pupincurista asta! Nu cred ca o sa între în istorie cu numele de Abramburică, ci cu cel de mai sus….. Vad ca o da înainte, se crede ministru…..

  5. O altă lege făcută pe genunchi de oameni rupti de realitate. Primul lucru care ar trebui modificat ar trebui să fie conținutul predat…Este un volum mult prea mare de cunostinte/informații și mai puțin de competențe, profesorii galopeaza prin materie dar
    nu au timp sa exerseze și să fixeze nimic. programele trebuie regandite începând cu ciclul primar că să nu mai avem elevi care nu stiu sa citească sau să scrie la gimnaziu și la liceu, să exerseze deprinderile de calcul elementare, Să învețe să vorbească corect și coerent,etc. Poate unora din minister li se pare aberant, dar deprinderile elementare se formeaza doar prin exercițiu….da, elevii ar trebui să stea câte o oră pe săptămână să facă doar caligrafie, doar să citească, doar să vorbească ( să învețe să dezbată/ să argumenteze/ Să contraargumenteze), să exerseze deprinderile sociale…Si nu să fie stresat profesorul că nu-și termină materia de predat și atunci trec ore,zile ,săptămâni în care elevul nu deschide gura.
    Investiți în școli, in toate școlile…!
    Investiți în profesori! Calitatea se obține cu oameni motivați, bine pregătiți, nu cu oameni stresați de inspectoratele școlare și reprezentanții ministerului să facă dosare peste dosare care nu folosesc nimănui… Dati-le libertatea să inoveze! Creati-le oportunități de dezvoltare reale elevilor și profesorilor! …

    • Foarte bine punctat, Iuliana. Total de acord! Nu e timp pentru exercitiu, pentru fixare. Stresam copiii peste 10-12 ore pe zi. Rezultat: la un moment dat se merge in sila la scoala. O cercetare corecta printre elevi, parinti si profesori ar conduce la acestea, care, de fapt , sunt evidente. Dar decidentii nostri trebuie sa puna in practica anumite masuri si apoi sa tot „remedieze”. Si-asa azi, asa maine, ne batem joc cu-adevarat de noi insine, de viitorul nostru. Vă doresc un an bun, cu o scoala buna pentru fiecare copil! Desi urarile nu sunt de ajuns. Ar trebui actiuni!

  6. Foarte bine punctat, Iuliana. Total de acord! Nu e timp pentru exercitiu, pentru fixare. Stresam copiii peste 10-12 ore pe zi. Rezultat: la un moment dat se merge in sila la scoala. O cercetare corecta printre elevi, parinti si profesori ar conduce la acestea, care, de fapt , sunt evidente. Dar decidentii nostri trebuie sa puna in practica anumite masuri si apoi sa tot „remedieze”. Si-asa azi, asa maine, ne batem joc cu-adevarat de noi insine, de viitorul nostru. Vă doresc un an bun, cu o scoala buna pentru fiecare copil! Desi urarile nu sunt de ajuns. Ar trebui actiuni!