G4Media.ro

Ministrul Educației: Aceşti 290 de elevi, din fericire asimptomatici sau cu forme…

Foto: gov.ro

Ministrul Educației: Aceşti 290 de elevi, din fericire asimptomatici sau cu forme foarte uşoare, sunt 1 la 10.000, deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare. Sunt 200 din 136.000 de clase

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, după prima săptămână de şcoală cu prezenţa fizică a elevilor şi cadrelor didactice, situaţia nu este una îngrijorătoare din perspectivă epidemiologică şi că rata de infectare este mult inferioară celei generale.

„Prima discuţie a fost în 15 ianuarie, când a apărut discuţia cu începerea şcolilor cu prezenţă fizică. Apoi a fost discuţia din 2 februarie. La ambele discuţii, experţii în epidemiologie, pentru că ei sunt cei care ar trebui să se pronunţe, au considerat că riscul este gestionabil. Desigur, riscul nu poate fi eliminat complet. Pentru că, dacă ar putea fi eliminat complet, se cheamă că am fi încheiat pandemia. 290 de elevi infectaţi, cu precizarea că infectarea s-a făcut anterior începerii şcolii, deci factorul de prezenţă fizică în şcoală nu a fost o cauză pentru infectările de săptămâna trecută. Sigur, va fi, alături de alte cauze, un factor pentru ceea ce vom avea săptămâna care începe mâine”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, duminică seara, conform news.ro

Ministrul Educaţiei a precizat că rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 în rândul elevilor este una mică.

„Aceşti 290 de elevi, din fericire asimptomatici sau cu forme foarte uşoare, sunt 1 la 10.000, deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare. Sunt 200 din 136.000 de clase. Din perspectivă epidemiologică, situaţia nu este îngrijorătoare”, a susţinut Cîmpeanu, conform news.ro.

Foto: gov.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Daca unul dintre cei 290 de copii era fi-su, tot putini i s-ar fi părut?

  2. De fapt nu sunt 1 la 10000 ci 15 la 100000 in 5 zile. La nivel național sunt aproximativ 60 la 100000 in 5 zile. Luând în calcul că majoritatea infecțiilor la copii sunt asimptomatice, probabil rata de infecție din școli este mai mare decât cea din afara acestora. Vom vedea în săptămânile viitoare cum evoluează. Sper din tot sufletul sa mă înșel.

  3. Au fost testati toti elevii? Restul au avut test negativ? Calculul se face prin raportare la numarul de teste facute, nu la numarul total de elevi. In comunicatele oficiale de la ora 13 nu am vazut cresteri relevante ale numarului de teste facute, deci pot intelege ca s-a testat putin printre elevi, in concluzie procentul celor pozitivi nu este chiar asa de mic 🙂 .
    Deci, putem afla cati elevi au fost testati?

  4. Dumneavoastră nu vedeți copiii cu problemele și necesitățile reale, vedeți doar niște cifre și atât. Cum puteți susține că suntem bine când peste tot este un mare dezastru?

  5. Câmpeanu mă face să mă izbesc cu capul de cel mai apropiat zid. Nu cred că am mai văzut un boomer atât de încordat și lipsit de imaginație de ani buni. O reprezentare extraordinară, aproape fotorealista sistemului bolnav din care se trage și în care e așa interesat să își pună input-ul lui pentru marcarea posterității. Din prima zi ne-a demonstrat că e decorativă existența lui, acum doar ne prelungește agonia până în momentul demisiei