G4Media.ro

BREAKING Ministrul Boloș a dat vina pe secretara de stat Daniela Pescaru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING Ministrul Boloș a dat vina pe secretara de stat Daniela Pescaru pentru amendamentul cu naționalizarea pensiilor din Pilonul 2 / El a recunoscut că naționalizarea a mai fost discutată acum o lună de coaliția PSD-PNL, la propunerea cuiva „care nu face parte din structurile politice”, dar ideea a fost respinsă

Ministrul de Finanțe Marcel Boloș a dat vina marți seară, la Antena 3, pe secretara de stat Daniela Pescaru pentru amendamentul la proiectul de măsuri fiscale ce prevedea naționalizarea pilonului 2 de pensii, de circa 103 miliarde de lei.

”Gândindu-mă la atribuţiile şi responsabilităţile pe care le are un secretar de stat, nu ştiu cum a ajuns să facă amendament. Nu cred, fiind un text care a ajuns în forma, se pare, cerută pentru amendamente, nu cred într-o asemenea acţiune, este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân, în fondurile de pensii private, sunt 103 miliarde lei care sunt în aceste fonduri de pensii private şi discutăm despre un număr de 8,3 milioane de oameni. (…) Trebuie să mărturisesc, acest amendament nu a urmat calea oficială, deci practic el nu a ajuns să fie discutat în comisii, eu nu ştiu să fi ajuns în comisiile parlamentare şi, recunosc, nu cunosc aceste proceduri parlamentare”, a declarat Boloş la Antena 3, potrivit News.ro.

El a fost întrebat în mod repetat cum e posibil ca un secretar de stat fără putere politică reală să ia de capul lui decizia de a propune un astfel de amendament, Boloș a pretins că ”nu cunosc detaliile întregii poveşti şi nici nu vreau să le cunosc, pentru că o astfel de măsură nu cred că poate fi pusă în discuţie şi poate fi pusă în aplicare. Aici discutăm de active nete de peste 100 de miliarde de lei, nu s-a pus niciodată în discuţie (…) E jenant să întreb aceste lucruri care ţin de acţiunile individuale”.

Întrebat dacă o va demite pe Daniela Pescaru, Boloș a spus că ”nu pot eu să o demit, e atributul domnului prim-ministru. Dacă era un lucru care îl discutam şi care – vă mărturisesc că subiectul a fost discutat cu aproximativ o lună în urmă în coaliţia de guvernare şi a ajuns tot în abordarea, să zic aşa, de respingere a acestei idei, şi am crezut că lucrurile s-au potolit şi că urmăm calea cea bună. Măsurile discutate au fost diverse, dar asta nu înseamnă că orice bazaconie discutată, sau inflaţie de idei, cum le-am spus adesea, la masa de lucru a coaliţiei, a fost şi dusă la bun sfârşit”.

Subiectul naționalizării pilonului 2 de pensii a apărut în spațiul public marți dimineață, când parlamentarii PSD și PNL au primit de la liderii de grupuri un fișier ce conținea mai multe amendamente la proiectul de lege cu măsuri fiscale pe care guvernul urma să își asume răspunderea marți seară. Printre amendamente se număra și naționalizarea pilonului 2.

După discuții în coaliție, amendamentul a dispărut, iar premierul Marcel Ciolacu a susținut că această temă nu s-ar fi discutat niciodată.

Ministrul Finanțelor a mai spus că naționalizarea pensiilor din Pilonul 2 a fost discutată acum o lună de coaliția PSD-PNL, la propunerea cuiva „care nu face parte din structurile politice”, dar ideea a fost respinsă.

  • „Astăzi am aflat şi având în vedere atribuțiile pe care le are un secretar de stat nu ştiu cum au ajuns să facă amendament. Nu cred, fiind un text care a ajuns în forma se pare cerută pentru amendamente, nu cred în această formă este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân. În fondul de pensii private sunt 103 miliare de lei care sunt şi discutăm de un număr de 8.2 milioane de oameni. Sunt nişte decizii pe care nu trebuie să le discutăm. Acest amendament nu a urmat calea oficială, deci practic el nu a ajuns să fie discutat în comisii. Eu nu ştiu să fi ajuns în comisii”, a spus Marcel Boloș, ministrul Finanţelor la Antena 3 CNN.

Referitor la secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor din partea PSD, Daniela Pescaru, care a propus acest amendament, ministrul Boloş a spus:

  • „Este un profesionist foarte bun pe care îl are ministerul şi eu îl ştiu un profesionist de bună credință şi cu valori morale foarte corecte… Nu cunosc detaliile întregii povesti şi nici nu vreau să le cunosc pentru că o astfel de măsură nu cred că poate fi pusă în discuție şi în aplicare. Aici discutăm de active nete de 100 de miliarde de lei şi nu s-a pus în discuție. Este jenant să o întreb eu (pe Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, n.red.) de astfel de lucruri care sunt de acţiuni individuale. Nu pot eu să o demit, este de atributul domnului ministru”, a mai spus Marcel Boloș, ministrul Finanţelor, transmite Antena 3 CNN.

Întrebat de la cine ar fi putut veni cu o asemenea idee, ministrul Boloş a spus:

  • „Nu face parte din structurile politice. Prefer ca acest subiect să nu-l aprofundez pentru interesele ţării noastre. Pentru binele şi interesul României nu ar mai trebui să aprofundăm acest subiect. Instituțiile financiare se uita la noi. În calitate de ministrul al Finanţelor am spus că nu”, a mai adăugat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, mai transmite Antena 3 CNN.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

39 comentarii

  1. Eh, hai să nu ne formalizăm atât. Propunerea a venit de la Liviu Voinea, unul dintre bichonii economiști din gașca lui Ponta.

    • Trebuie ieşit in stradă, oameni buni! Aşa nu se mai poate! Ăştia ne mint pe față si ne fură!
      PSD si PNL trebuie dați jos, cu orice preț!!!

  2. Nu se lasa astia pana nu pun mâna pe banii din P2 de pensii. Ideea nu e noua, mustaciosul cu halenă visa si el la sacul de bani stransi acolo, e clar că sămânța prăduielii e sădită. Chestia e că si această pseudo-solutie de finantare a deficitului va avea doar un mic si efemer efect de frânare a căderii libere a economiei, cădere alimentată de incapacitatea si neprofesionalismul politicienilor autohtoni.

  3. Să se înceapă cu naționalizarea averilor lor. Să se întoarcă la stat, acolo de unde au fost furate. Au devalizat toată țara și acum tupeul fara margini de a fura și banii făcuți din munca oamenilor, nu din furt. Comuniști superimpertineți și hoți.

  4. ceva imi spune ca pilonul doi e deja istorie. Mai vorbim dupa alegeri.

    • E posibil să-l fi furat deja. Dar n-am aflat încă. Să vedem cum o să iasă cu furia mulțimii când va afla…

    • ce furie mă? Care furie?

    • Gunoaielor ăstora le curg balele după banii noștri din Pilonul II. Ca urmare, bagă periodic bățul prin gard. Auzi ce tampenie: să depunem noi o declarație că rămânem la fondul ales, dacă nu, se duc banii in fondul public de pensii. Adică în specialele lor! Dacă ar fi existat cetățeni care să vrea să lase banii in fondul public ( de proști ce ar fi, nu de alta ), logic ar fi fost aceia să declare că schimbă ceva, nu ceilalți, că nu schimbă! E de noaptea minții. E ireal cum stau hoții cu ochii pe banii noștri!

  5. Cip, nu se știe când explodează, să nu zic mămăliga…

  6. Ministrul Bolos a mai spus o gogomanie.
    Cica doamna banca, inainte sa includa in rate cei 1% in plus pe care trebuie sa-i dea statului dupa intrarea in vigoare a masurilor fiscale, va cadea pe ganduri.
    In viziunea ministrului cu o formare teologica, banca e o entitate spirituala, cugetatoare careia ii pasa de ceea ce spune lumea.
    Si cum lumea nu va spune nimic bun despre ea, banca nu va include in comisionul final ce are ea de dat la stat.

  7. ca facut, din cand in cand doar din partea PSDNLUDMR, cand e vb de jecmanit poporul pentru a mai face niste bani pentru camarila lor, apare tema asta

  8. Cum arata tarisoara asta ba baiatule, din 2024 ne mai pricopsim si cu niste nebuni care vor si ei sa puna mana pe ciolan. Imi imaginez psd cu aur la guvernare… Ce sa mai, dezastru total.

  9. Au testat multimea. Nu le-a iesit. Jinduiesc la banii zi si noapte.

  10. A naibii dactilografă, cum a băgat ea fără să vrea strâmba asta, doar ca să discredizeze ea singurică atât pe mărețul Ciolacul cât și pe gheneralul Ciucă și mai ales pe acest mirobolant Boloș.

  11. Nu e pe A3,RTV sau Digi,nu exista. Doar acolo sunt știrile adevarate. E moarta cerebral societatea civila in Ro.

  12. Statul ar trebui sa recupereze din Pilonul 2 sumele platite (din CAS, nu din banii lor) de cei care beneficiaza de pensii de serviciu, pentru ca nu este normal ca dupa ce ti-ai diminuat baza de contributivitate, si asa redusa in ponderea pensiei platite de stat, sa-ti mai retragi cash si sumele virate la Pilonul 2.

  13. Hai să fim cinstiți:
    Nu sunt bani, mai ales în aceasta criză a deficitului bugetar din acest an, pentru creșterea sau/ și recalcularea pensiilor publice.
    În aceste condiții, singura sursă și soluție ar fi fost SUSPENDAREA viramentelor la Pilonul II pentru o perioada de 2-3 ani până ne revenim economic și financiar!
    Deci, am zis suspendare, nu naționalizarea Pilonului II!

    • de ce sa se suspende viramentul la P2? De ce tb sa sufere oamenii care contribuie cinsiti la bugetul statului pentru gaurile facute de pensiile speciale si sifonarea de bani din bugetul statului pe multiple cai? pansarea bugetului de stat trebuie inceputa cu statul nu cu privatii care alimenteaza bugetul de stat…asa ca afirmatia ta „hai sa fim cinstiti” ar tb indreptata catre cei care administreaza bugetul de stat nu catre cei care si asa platesc pre mult pentru ce li se ofera inapoi…

    • Sunt 2 chestiuni:
      – lucrurile nu s-au potolit, pentru că deficitele la bugetul de pensii publice de acolo se trag, din lipsirea lui a veniturilor de 15% ( 3,75 : 25 = 0,15).
      – nu e vorba despre naționalizare, banii strânși până acum în conturile Fondurilor de Pensii Private Obligatorii vor rămâne acolo și-i vor investi si administra inteligent ca până acum.
      Dar, dacă privești lucrurile egoist, adică românește, și te doare-n coor că nu se poate face recalcularea pensiilor pentru cei aflați în plată azi, care nu au putut contribui și privat, asta e!

    • Corectie: lipsirea lui de venituri de 15%.

    • @ Marcel Radu – Cu alte cuvinte, salvam pensionarii de azi si ii condamnam pe cei de maine, nu?

    • Nici tu nu pricepi…

    • Dar salariile nesimțite ale bugetarilor, pensiile speciale, sporurile de hemoroizi, de calculator, vaucere de vacanță, de îmbrăcăminte, de mâncare?

  14. Jos labele de pe pilonul 2!

  15. Au toți niște figuri schimonosite de parcă ar fi fost pictați de Goya in perioada când aborda estetica uratului…

  16. A atenta la acești bani înseamnă că se fac vinovați de înșelăciune. Nu au spus asta când a fost creat fondul, ci totul altceva. Daca e pensie privată și nu bani de pușculiță ai statului, ar trebui sa fie opțională și să ai control total asupra lor, să continui sa cotizezi, să te oprești sau să-i scoți, că doar nu ți i-a dat statul cadou. Statul hoț doar te fură mereu pe toate părțile.

  17. În cazul acesta, cine demisionează? Doamna secretar de stat, domnul ministru, sau amândoi ?

  18. Ce e interesant ca se pot confisca pensiile mujicilor dar nu si cele ale specialilor. Asa o fi constitutia?! Nu prea cred…

    • Repet, nu e vorba despre nicio naționalizare, nicio confiscare, nu mai bateți câmpii!

    • @ Marcel Radu – Io am inteles ca tu zici altceva mai sus, dar mafiotii de la guvern fix de nationalizare zic. Ca nu le-a iesit deocamdata, e alta poveste.

  19. La pensiile speciale e un drept câștigat, deși banii sunt furați din banii altora și îi încasează fara să fi muncit pentru ei, la pensiile private, nu sunt un drept castigat, deși sunt bani de drept ai oamenilor, câștigați prin munca lor, dar își permit acești politruci să-i aducă în discuție cu naționalizarea. Pensiile contributive sunt tot banii oamenilor, dar au pus labele pe ei și practic i-au naționalizat. Sunt oameni care încasează mult mai puțin decât ar trebui din ceea ce au contribuit. Ii distribuie statul după bunul plac, de parcă ar fi fi banii lor, iar pensionarii au ajuns cerșetorii lor. Tot așa s-ar întâmpla și cu pensiile private. Unde este egalitatea în fața legii la pensiile speciale? Unii cu pensii contributive, iar alții cu pensii necontributive. Sau unii sunt mai egali decât alții?

  20. eu nu inteleg ce cauta baiatu’asta in politica si nu oriunde ci in functie de ministru ? si sofer de taxi daca ar fi as avea dubiu ca a inteles unde i-am cerut sa ma duca.

    • Chiar asa. Cum poate un ministru sa spuna despre activitatea unui subaltern
      (secretar de stat) chestii de genul ”nu cunosc detaliile întregii poveşti şi nici nu vreau să le cunosc”

      Babaiete, acel secretar de stat a bagat un amendament care priveste economiile a 8 milione de oameni peste capul tau si tu spui ca nu te intereseza? Si ca nu poti face nimic?

      Ce mai cauti tu acolo? De ce nu iti dai demisia?

      P.S. Povestea reala e ca acel secretar de stat e insurubat acolo de PSD/servicii de ani de zile si are rol cheie in elborarea bugetului si in orice chestie critica legata de cheltuielile bugetare. Evident ca persoana se uita cu mila la zbaterile lui Bolos. Toata lumea stie ca nu se poate nimeni atinge de acea persoana, ca explodeaza coalitia. Si nu vrea nimeni asta, nici Iohannis, nici serviciile, nici cei care au ajuns cu adevarat la „nirvana” la care au visat Nastase, Basescu si Dragnea (acces nelimitat la bani public + imunitate totala in fata legii).

    • Așa este, ai dreptate Silicoane! Și pe mine m-a înfuriat atitudinea asta a lui Boloș!

  21. Tot respectul si consideratia pt dl sau doamna secretar de stat, care a avut probitatea profesionala de a introduce acest amendament cu privire la renuntarea la pilonul 2 de pensii .
    Un salariat cu dragoste de tara !
    Au renuntat tari cu state vechi in U E, cu traditii democratice , cu salariati si alte categorii organizati in sindicate puternice, cu traditii sindicale, cu verticalitate proprie, care au dus la daramarea comunismului, ca Ungaria, Cehia, Polonia !!!
    Oare de ce ??
    Ce randament are acest pilon pt viitorii pensionari ?
    Sunt garantate aceste fonduri ale viitorilor pensionari ?
    In romanul Zahei Orbul, al lui V. Voiculescu, – cu perioada antebelica -acesta scria ca ,, Romania este tara bacsisului si a ciubucului”.
    Daca guvernul dlui Ciolacu, ia in seama la masurile din Reforma fiscala, parerile unor asa zisi analisti – atotstiutori in orice domeniu !!!- ( gen B Chirieac, Negrescu, Tatoiu, etc , care nici macar nu mai trebuiesc citite), si nu aplica numai si numai analiza M Finane si a consilierilor guvernului, Romania va ajunge cu un sistem fisca ca in anii 1900, ca si o tara bananiera, si va intra in o criza economico-sociala nemaiintalnita .