G4Media.ro

Săptămâna viitoare va fi emis avizul pentru Cererea de plată numărul 2…

Sursa: Facebook/ MIPE

Săptămâna viitoare va fi emis avizul pentru Cererea de plată numărul 2 din PNRR, transmite Marcel Boloș, fostul ministru al Fondurilor Europene: ”Termenele pentru ultimele două jaloane din cerere vor fi respectate”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, fost ministru al Proiectelor Europene, a anunţat, joi seară, că săptămâna viitoare va fi emis avizul pentru Cererea de plată 2 din PNRR, iar termenele stabilite de Comisia Europeană pentru îndeplinirea ultimelor două jaloane va fi respectat, transmite News.ro.

Marcel Boloş a fost întrebat, joi seară, despre Cererea de plată din PNRR şi a afirmat: ” Din informaţiile pe care le am, săptămâna viitoare va fi emis avizul pentru cererea de plată numărul 2”.

Acesta a reiterat ideea că banii nu sunt pierduţi.

  • ”Am spus că este o perioadă în care ne suspendă, nu pierdem cele 140 de milioane de euro, din 2,8 miliarde de euro. Abia îi aşteptăm la Ministerul Finanţelor şi, sigur, că termenul de 6 luni cât va fi fixat de Comisia Europeană să ducem la bun sfârşit măsurile prevăzute în cele 2 jaloane îl vorm respecta”, a mai declarat ministrul.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) explica, în 18 aprilie, că România a finalizat o nouă etapă a dialogului cu Comisia Europeană privind plata celei de-a doua tranşe de plată din PNRR, în valoare totală netă de 2,81 miliarde euro.

Două dintre jaloane sunt considerate neîndeplinite, iar România a pregătit un plan pentru atingerea acestora. Banii aferenţi pot fi primiţi ulterior.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...