G4Media.ro

Ministrul Aurescu: România este pregătită să continue dialogul cu Comisia de la…

Comisia de la Veneţia (Sursa: Council of Europe)

Ministrul Aurescu: România este pregătită să continue dialogul cu Comisia de la Veneția referitor la cele trei legi privind sistemul de justiţie

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a salutat adoptarea de către Comisia de la Veneţia a Opiniei urgente privind legile justiţiei, anunţând că România este pregătită să continue dialogul cu instituţia pe această temă.

„Salut adoptarea de către Comisia de la Veneţia a Opiniei urgente referitoare la cele trei legi privind sistemul de justiţie şi evaluarea pozitivă a majorităţii problemelor examinate în Opinie. România este pregătită şi deschisă să continue dialogul constructiv cu Comisia de la Veneţia”, a scris Aurescu vineri seara pe Twitter,  citat de Agerpres.

Comisia Europeanã pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia a Consiliului Europei) a publicat vineri o opinie urgentã privind legile referitoare la sistemul judiciar din România: legea Consiliului Superior al Magistraturii, legea privind organizarea judiciarã şi statutul magistraţilor (judecãtori ş procurori), a informat Consiliul Europei într-un comunicat de presã.

Potrivit comunicatului citat, fiind vorba de o opinie urgentã, comisia nu poate exclude existenţa în cele trei reglementãri şi a altor probleme decât cele observate, însã apreciazã cã în general cele trei legi par sã fie orientate în direcţia corectã.

Totuşi, Comisia Europeanã pentru Democraţie prin Drept şi-a exprimat regretul cu privire la faptul cã autoritãţile române nu au solicitat Comisiei de la Veneţia un aviz privind cele trei legi înainte de adoptarea lor, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Justitie nu exista in Romanika dar continuam dialogul.

  2. După ce încălcăm acordul cu Comisia de la Veneția vrem dialog cu aceeași Comisie.
    Ptiu drace! Vă mai înțelege cineva, minți stâlcite? Dar perverse.

  3. Mai pe românește: zicem că voi , facem ca noi.

  4. Un motiv suficient pentru a NU intra in Schengen!

  5. „Romania e pregatita sa continue abureala comisiei de la Venetia in timp ce isi protejeaza infractorii si macelareste justitia”. Si nici nu conteaza ca nu pacalim pe nimeni. Ce o sa faceti? Votati USR?

  6. Asta e la deruta…ca sa nu se spuna ca nu colaboram cu Comisia de la Venetia…ca in rest, politrucii de la USL si UDMR, in frunte cu tradatorul Iohannis, au dovedit celeritate maxima in promulgarea legilor strambe ale justitiei! Sa nu care cumva sa le-o ia inainte Comisia de la Venetia, ca sa le demonstreze, cu argumente, cat sunt de ticalosi! Varanul isi freaca mainile de bucurie: si-a trecut justitia romana pe nume propriu!Huoooooooooooooooo!

  7. Si Rusia sustine ca este pregatita sa continue dialogul cu ONU, OSCE etc (si chiar cu Ucraina) in timp ce invadeaza alta tara si macelareste civilii.
    Mafia PSD-PNL-UDMR are fix acelasi discurs ca Putler, Latrov si ceilalti go.lani care conduc Rusia.

    • „ABC”,cata sinteza si cat adevar.Cum mai seamana intre ei „baietii”ăștia.Parcă au supt la aceiasi țîță neobolșevică.

  8. Românii sunt pregătiți să continue să mintă.

  9. Dialog despre vreme, ca in rest, stim noi mai bine

  10. Cat de perfizi suntem ca natie, daca eram corecti asteptam recomandarile Conventiei de la Venetia, si apoi vedeam si ce avem de dialogat.

  11. E bine ca cineva se poate ocupa de inexplicabilele fapte are tot impiedica tara sa aiba un traseu clar in diferite probleme de interes general, de fapt national.
    Daca este ministrul M.A.E., el sa fie, doar sa nu fie aglomerat cu toate belele.
    Sa rezolve mai intai dialogul preconizat din initiativa noastra cu Comisia de la Venetia, abia apoi sa se ocupe de Podul de la Braila, de autostrazi si poduri, mai la final de pensii, doar -doar or face si ceilalti responsabili ceva, cat de cat.

    • Bogdan Aurescu e reprezentantul Romaniei in Comisia de la Venetia!
      23 unie 2022: „Guvernul a numit, pe ascuns, noi reprezentanți ai României în Comisia de la Veneția. Tudorel Toader nu a prins un nou mandat.
      Guvernul condus de Nicolae Ciucă a stabilit ca România să fie reprezentată în organizația internațională care protejează democrația constituțională de ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Acesta va fi membru cu puteri depline, în timp ce Radu Iulian Sebastian Rădulețu va fi supleant.
      România nu mai este reprezentată în Comisia de la Veneția de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader. Mandatul acestuia, care a expirat în urmă cu o lună, nu a mai fost prelungit.
      Informația apare pe site-ul organizației internaționale.”

      Comisia de la Venetia este un organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experți independenți în domeniul Dreptului constituțional.
      Numele oficial al comisiei este Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept, dar, datorită locului de întâlnire în Veneția, Italia, unde au loc 4 sesiuni pe an, este denumită în mod obișnuit Comisia de la Veneția.
      Comisia de la Veneția are mai mult de 100 de membri numiți de STATELE Membre ale UE și reprezentanți ai observatorilor și ai organizațiilor cu statut special.
      Membrii sunt „cadre universitare superioare, în special în domeniul dreptului constituțional sau internațional, judecători ai curților supreme și constituționale sau membri ai parlamentelor naționale”.
      Membrii Comisiei sunt numiți de către Statele membre pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea realegerii.

    • lili @
      O.K.

  12. Parcă a zis că legile justiției sunt întocmite bine,merg in directie bună așa că de unde atîta venin cu care împroșcați în spațiul public?