G4Media.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu: Nu există un risc să nu putem aproviziona…

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu: Nu există un risc să nu putem aproviziona populaţia cu alimente

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat, luni, că nu există un risc în privinţa aprovizionării populaţiei cu alimente, precizând că ţările care vor limita exportul de cereale în contextul crizei din Ucraina sunt Ungaria, Bulgaria şi Serbia, relatează Agerpres.

„E vorba de Ungaria, Bulgaria şi Serbia şi trebuie să precizăm, încă de la început, că România nu este niciuna dintre aceste ţări. Noi, în mod tradiţional, suntem o ţară care exportăm, pentru că producem mai mult decât consumăm în intern şi lucrul acesta trebuie să fie foarte bine înţeles de toată lumea. Din evaluările pe care le-am făcut până acum la Ministerul Agriculturii, nu există un risc să nu putem aproviziona populaţia. Evident că, pe măsură ce lucrurile evoluează sau involuează, necesită măsuri dedicate pentru a asigura populaţia României că are la dispoziţie hrană şi produse agroalimentare. Lucrurile acestea se analizează de foarte mult timp, pentru că noi am prevăzut să fim foarte conştienţi de faptul că nu este prima criză – ea vine şi se suprapune peste criza din energie, peste criza pandemică şi toate aceste lucruri în ultimii doi ani au afectat agricultura României şi agricultura tuturor statelor din Uniunea Europeană”, a afirmat Chesnoiu, la sediul central al PSD.

El a precizat că Ministerul Agriculturii se asigură în privinţa producţiei şi nu stabileşte preţul.

„Ministerul Agriculturii se ocupă strict de producţia agroalimentară şi la nivelul acesta vă spun că nu există în momentul de faţă sincope în aprovizionarea populaţiei cu alimente. (…) Cu siguranţă sunt suficiente alimente în rezervele de stat astfel încât să putem trece peste orice criză. Noi am făcut solicitări către factorii abilitaţi ca rezervele de stat să fie îndestulătoare, pentru că ne preocupă situaţia populaţiei din România şi am făcut-o înainte de agresiunea militară a Rusiei, pentru că trebuie să avem în vedere o evoluţie pe termen scurt, mediu şi lung şi soluţiile le avem, ele sunt implementate gradual în funcţie de necesitate. (…) România nu este în situaţia celorlalte state care încearcă să-şi asigure consumul intern. În Ungaria se suprapune cumva şi cu perioada alegerilor, şi trebuie să interpretăm toate aceste decizii şi în logica politică”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Tocmai invers o să fie.

    • De ce credeți asta? Aveți niste informații pertinente sau e doar celebra neîncredere în tot și în toate și vorbiți așa, ca să vă aflați în seamă?

    • Era evident ca vine foametea de la inceput, masurile CoVid erau cu intentie facute pt asta. Saraciti credeau ei ca le vom accepta dictatura.

    • Ar fi bine ca dvs, propagandistii pro-sovietici care ati lucrat sub acoperirea negationsimului covid si care nu vreti altceva de facut in afara de speriat lumea, sa va duceti nu tara, ci in fundul pamantului de tot si sa va intoarceti cand v-o mai chema cineva. Cat despre foamete, ea vine daca intram sub o dictatura de tip putinist sau sub o forma de asa zisa democratie iliberala, sora dictaturii putiniste. De asta nu vreti un stat de drept caruia ii pasa de cetateni cum s-a intamplat in pademie, ci stat autocratic, ca la rusi, astfel incat majoritatea oamenilor sa saraceasca in timp ce cativa oligarhi sa se imbogateasca. Asa cum s-a intamplat cu rusii, care in 20 de ani au ajuns mai saraci pana si ca noi, romanii.

    • In 2008 ni se spunea ca nu va fi criza in Romania. In 2020 in februarie ni se spunea ca noi vom fi rezistenti la virus. Deci, cum sa credem ca vom avea ce manca. Ungaria a interzis exportul, China anunta recolta slaba. Ministrul protejeaza exportatorii de cereale si spune sa stam calmi.
      Si vitelor li se pune muzica linistita inainte de a fi duse la abator.

    • Vi se spunea in inchipuirile dvs, domnule care imi folositi numele, probabil de la muzica aia linistita care pe care ziceti ca o ascultati vi se trage. N-a spus nimeni in 2008 ca nu va fi nicio criza economica in 2009 sau in 2010, poate asta ati inteles dvs atunci, dar cine e de vina ca nu pricepeti un mesaj simplu? La fel si in 2020, spuneau ca vom fi rezistenti tovarasii dvs de propaganda, anti vaccinistii militanti si negationistii covid care si azi sustin ca nu a fost nicio pandemie. Nici cu mancarea nu e sigur, asta am spus si eu, daca ajungem sa intram pe mana celor pentru care faceti dvs propaganda. Lasati Ungaria, cu masurile ei protectioniste gen secolul trecut, alte exemple nu mai gaseasti, decat Ungaria si China, modelele dvs de autocratie depasita?

  2. Și dacă murim de foame în România e în regulă atâta timp cât și Rusia o duce la fel de rău.

    • Diferenta e ca in Romania nu moare nimeni de foame, pe cand in Rusia sunt toate sansele se se intample asta. Noi nu suntem sub sanctiuni si izolati de toata lumea civilizata ca rusii unde mai pui ca oricum, chiar si fara razboiul asta, rusii ajunsesera sa fie mai saraci decat romanii. PIB-ul per capita este cu 20 la suta mai mic in Rusia din cauza ca ei au o guvernare ineficienta si un stat de tip totalitar, in timp ce la noi este stat de drept si facem parte din Uniunea Europeana, astfel incat am devenit mai prosperi decat am fost vreodata in toata istoria noastra.

    • Diferenta e ca in Romania nu sufera nimeni de foame, pe cand in Rusia sunt toate sansele sa se intample asta. Noi nu suntem sub sanctiuni si izolati de toata lumea civilizata ca rusii.

    • Știu care e situația în Rusia.

      Ziceam ca toată lumea să știe că ne e perfect bine să stăm iarna la 12 grade în casă cât timp rușii sunt eliminați.

    • Terminati cu aiurelile astea, ca nu sta nimeni la 12 grade, nici daca opreste caloriferul sau nu pune lemne pe foc.

  3. Addendum:
    Deocamdată….

  4. Adrian Chesnoiu alias HAbarnistul de serviciu a spus si el o „duda”! In momentul in care importurile de alimente reprezinta mai mult de 70% din consumul intern, la mintea lui de gaga, suntem asigurati! Unii!!!!!

    O fi ruda cu madam Dancila?????

  5. Dormiti linistiti, GUVERNUL lucreaza pentru voi!

  6. Ne lucreaza!exact ca si cu Moldova!nu e criza,dar facem transporturi acolo!plimbare de promenada?