G4Media.ro

Ministrul Adrian Veştea: Nu suntem adepţii de a creşte, sub nicio formă,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Adrian Veştea: Nu suntem adepţii de a creşte, sub nicio formă, impozitele în zona mediului de afaceri

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a precizat că PNL este un partener al mediului de afaceri şi că nu este adeptul creşterii impozitelor în acest domeniu. În schimb, mai degrabă va fi eficietizat aparatul administrativ prin comasarea unor instituţii sau prin reorganizări, relatează news.ro

”PNL a fost permanent partenerul mediului de afaceri. De altfel, de fiecare dată, am militat pentru cota unică, am militat pentru a avea un echilibru pentru tot ceea ce înseamnă legislaţia pe partea de impozitare. Nu suntem adepţii de a creşte, sub nicio formă, impozitele în zona mediului de afaceri. Iar noi considerăm că este necesar să avem un parteneriat cu mediul de afaceri şi trebuie să dăm încredere mediului de afaceri, mai ales în  această perioadă”, a declarat, luni seară, Adrian Veştea, la TVR Info, potrivit news.ro

Ministrul s-a referit şi la o infuzie de capital care vine în special dinspre Comisia Europeană.

”Ţinând cont de faptul că consider că este o perioadă istorică, o perioadă pe care România nu a mai traversat-o niciodată, putem spune cu adevărat că există o infuzie de capital. Evident că toată această infuzie de capital care vine în special dinspre programele Comisiei Europene care sunt alocate României, fie că vorbim de programele operaţionale regionale, fie că vorbim de PNRR, poate duce la o şansă prin care companiile româneşti pot să aibă o resursă financiară prin care să poată implementa foarte multe proiecte. Şi autorităţile locale, de altfel”, a spus Veştea.

Întrebat dacă este un risc această infuzie de capital pentru planul guvernului de ajustare a unor condiţii fiscale, Veştea a răspuns că este important ”să ne încadrăm în deficitul bugetar”.

”Ceea ce este cert este că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar care este negociat cu Comisia Europeană. De altfel, în afară de acest deficit bugetar, fiecare minister în parte a avut de  îndeplinit foarte multe jaloane, în aşa fel încât să putem lua această resursă care este alocată de către Uniunea Europeană. Această alocare vine şi cu anumite restricţii şi reforme pe care noi trebuie să le facem. Cred că nimănui nu îi place să parcurgem această perioadă”, a precizat Veştea.

Adrian Veştea a explicat că mai degrabă va fi eficientizat aparatul administrativ.

”Suntem mai degrabă implicaţi în eficientizarea actului administrativ. După cum am spus, am avut un parcurs , am făcut reforme administrative în zonele în care am lucrat. Cred că acelaşi lucru trebuie să se întâmple în foarte multe zone  ale administraţiei publice. Cred că trebuie să facem reorganizări la nivelul fiecărei organigrame şi a fiecărei cheltuieli în care este implicată instituţia publică. Vor fi comasări de instituţii, vor fi o serie de măsuri care se vor vedea în perioada următoare”, a explicat ministrul.

Întrebat, de asemenea, de ce nu s-au luat până acum măsurile acestea, Adrian Veştea a explicat că România se afla pe o creştere economică.

”În tot acest parcurs, România a avut o creştere economică, raportată de instituţiile care evaluează acest lucru şi din acest motiv cred că a existat o soluţie acoperitoare. În prezent ne dăm seama că acest val care a venit pe seama războiului, pe seama creşterii preţului la utilităţi, pe ceea ce se întâmplă şi vedem că această situaţie nu se întâmplă doar în România, şi alteţări iau măsuri, regândesc sistemul administrativ”, a adăugat Adrian Veştea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. nu. sunteti adeptii dezastrului.

  2. Și uite așa, cu o declarație PNL urmată de o declarație PSD suntem cu toții gata să prăbușim cu elan comunist țara. Noi să fim sănătoși!

  3. Da . PNL este partenerul propriilor afaceri .
    Ca in tarile bananiere .
    Si nu ca in Anglia, Irlanda, ca in comunitatea in care este parte Romania, in UE.
    Ca in Irlanda impozitul pe dividende platit de mediul de afaceri este 51 %, in Anglia 38 %, la noi nu vor nici 10 % . Iar salariul minim la ei este peste 1.600 euro, la noi 466 euro .
    etc, etc
    Rusine pt acesti asa zis politicieni.
    Probabil PNL poate avea soarta PNTCD , sau un5%.
    Dar nu le pasa, pt ca la 5 %, intra in parlament, si liderii lor, numai ei, intra in cei 5%, iar restul cu potopul .
    Rusinos, jenant , pt aceste personaje, al caror interes este interesul propriu, indiferent ce se intampla cu ceilalti .

  4. stai sa vezi cand le spune ciolacu ca pleaca de la guvernare, si dupa alegeri cu presidentia la psd, cum va face guvern de unii singuri minoritari (sau cu udmr), sau cel mult le va da cultura si sport
    tic tac .. ceasul decontului aliantei pnl cu peeseeedeee , pentru pnl, se apropie

    • cel mult rugati-va sa ia USR presidentia , ca poate le mai strica apele la peeeseeedeee, si ar putea forta un guvern minoritar de drepta sa mai prindeti si voi niste ministere mai bune