G4Media.ro

Ministerul Dezvoltării anunţă restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti / Cseke Attila: Este…

Ministerul Dezvoltării anunţă restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti / Cseke Attila: Este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe care îl va implementa Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării anunţă, joi, că a semnat contractul pentru restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti, ministrul Cseke Attila precizând că este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe care îl va implementa Ministerul Dezvoltării, relatează News.ro.

Ministerul Dezvoltării anunţă, joi, că a fost semnat contractul de execuţie pentru restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti.

„Acesta este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe care îl va implementa Ministerul Dezvoltării. Am asigurat o finanţare în valoare de peste 317 milioane de lei pentru acest proiect”, a precizat ministrul Cseke Attila.

Universitatea din Bucureşti este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ şi cercetare din România, iar în locaţia ce se va reabilita complet funcţionează, în prezent, 7 dintre cele mai vechi şi mai prestigioase facultăţi: Chimie, Geografie, Geologie şi Geofizică, Istorie, Limbi şi Literaturi străine, Litere şi Matematică şi Informatică.

„Prin restaurarea clădirii, vom asigura condiţii optime pentru studenţii şi profesorii acestei instituţii de învăţământ, dar vom valorifica şi patrimoniul construit al Capitalei, prin conservarea acestui monument istoric”, a subliniat ministrul dezvoltării.

Clădirea monument istoric, de importanţă naţională, construită în stil neoclasic, între 1857 – 1869, este situată în centrul capitalei, pe B-dul Regina Elisabeta, nr. 4-12.

Instituţia Universităţii din Bucureşti a fost înfiinţată în iulie 1864, iar procesul de modernizare vizează restaurarea şi consolidarea clădirii şi va include lucrări privind întregul ansamblu arhitectural, de la acoperiş până la detaliile decorative ale faţadelor, inclusiv punerea în valoare a vestigiilor arheologice din curtea interioară, prin amenajarea unui spaţiu muzeal, a detaliat ministrul.

Cseke Attila a adăugat că, prin proiect, se au în vedere consolidarea structurală a clădirii, refacerea învelitorii şi înlocuirea elementelor din lemn degradate ale şarpantei (sau chiar înlocuirea acesteia), restaurarea faţadelor (inclusiv tâmplăria exterioară), eliminarea umidităţii şi a infiltraţiilor, amenajarea curţii interioare, realizarea de modificări funcţionale şi restaurarea finisajelor interioare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Oare ce parere o avea Eugen….?!?
    Sa ne spuna, ca sa stim si noi cum sa interpretam stirea.

    • Unul i-a și chinuit pe români, e drept, dar a și construit, pe rupte !! iar alții, în 32 de ani nu reușesc nici măcar să zugrăvească ce-a construit ăla. Nu trebuie efortul vreunui Eugen ca să constați că s-a jefuit o țară, nu de ruși – asta, pt că tot o dăm cu rușii în dreapta și în stânga – ci jefuită de proprii aleși. Pușcăriile dosarele (vezi google demnitari cu probleme penale) demonstrează că NU rușii ne sunt primul dușman! (specificat ‘primul’ nu altceva).
      Așa că românii, până una alta, se pricep nu doar să tragă in semenii lor (89) ci și să-i mintă, să-i fure, să le vândă voturile, sa-i izgonească (prin modul de guvernare) din țară – astfel că dacă ar mai veni și alții, să nu mai găsească nimic!
      Păi dacă au ajuns EUROPENII să ne finanțeze ca să se construiască poduri autostrăzi?! Iar noi numai să zugrăvim un petec de perete?!..
      Despre ce vorbim?!
      Eugene, apropo, vezi că băieții te cheamă, să dai un bif ..

  2. Nu vad care e norocul.

  3. Si lucrarile de restaurare se fac in timpul orelor de curs, nu? Bravo!

    • Unde nu-i cap, nu poti avea pretentii.
      De ex. la Doria acasa nu s-a zugravit de vreo 30 de ani, ca ziua ar deranja bucataria si privitul la tv, iar noaptea ar deranja somnul (cel fiziologic; somnul mintii e permanent).