G4Media.ro

Mercedes: Naţionalizarea propusă de Rusia pune în pericol active ale companiei de…

Sursa foto: Daimler

Mercedes: Naţionalizarea propusă de Rusia pune în pericol active ale companiei de 2 miliarde de euro

Compania germană Mercedes-Benz deţine în Rusia active de 2 miliarde de euro, care ar putea fi puse în pericol de propunerile Kremlinului de naţionalizare a proprietăţilor firmelor străine care pleacă din cauza invaziei sale în Ucraina, a spus producătorul german de automobile premium, citat de News.ro.

Compania a afirmat în raportul său anual publicat vineri că războiul din Ucraina a creat o serie de riscuri, de la întreruperea producţiei la aprovizionarea cu piese şi energie sau chiar atacuri cibernetice. ”Aceste riscuri ar putea fi amplificate de potenţiala expropriere a activelor filialelor ruseşti”, a spus Mercedes-Benz.

Partidul de guvernământ al Rusiei, Rusia Unită, a declarat în această săptămână că o comisie guvernamentală a aprobat primul pas către naţionalizarea activelor firmelor deţinute în proporţie de peste 25% de străini proveniţi din ”state neprietenoase”.

Mercedes-Benz are o fabrică de maşini în oraşul Esipovo, la 40 km nord-vest de Moscova, cu peste 1.000 de angajaţi, care produce sedanuri şi SUV-uri clasa E. Acesta a fost deschisă în aprilie 2019, în prezenţa preşedintelui rus Vladimir Putin.

A fost prima fabrică în ultimii ani care a fost deschisă de un producător de automobile străin în Rusia, unde investiţiile în industria auto, care era în plină expansiune, au scăzut pe fondul sancţiunilor occidentale şi al unei economii stagnante. (Sursa foto: Daimler)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Altă dată investiți iar in Rusia!

  2. Ii dai in judecata la tribunalul international, castigi si recuperezi suma pierduta din fondul Rusiei blocat de sute de miliarde

  3. Bineînțeles că nu sunt de acord cu nationalizarile unor proprietati private. Dar este de intrebat: ce subvenții și avantaje au primit la instalare? Cât au vandut din producție acolo? Cu cât e mai ieftină forța de muncă acolo? Etc. E clar că s-au dus la facut profit din greu. Am ajuns să îi plangem pe miliardarii lumii și să nu vedem drama războiului.

  4. Pe langa faptul ca nationaluzarea e furt, daca o naționalizeaza ce fac cu ea?

  5. Trebuie nationalizate bunurile tuturor firmelor straine care au plecat din Rusia

  6. Ati vrut sa dati lovitura pe piata asiatica cu masini scumpe produse cat mai ieftin. Meritati sa va ia rusii tot si sa va amendeze si guvernu german pentru ca ati dus locuri de munca si material intro tara inamica ca sa va umpleti de bani.

  7. Marii manageri care se credeau foarte sireti vor vedea pretul lacomiei Sa-i ceara banii inapoi amicului Schroder mare maestru in dirijarea mitei Vest- Est

  8. Pai daca profitul net a fost de doua miliarde de euro, acum sa il treaca pe pierderi si sunt pe zero.