G4Media.ro

MedLife: Testele efectuate în cele cinci laboratoare PCR ale grupului în ultimele…

Sursa foto: MedLife

MedLife: Testele efectuate în cele cinci laboratoare PCR ale grupului în ultimele două săptămâni arată că rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Majoritatea celor infectați revin din concediu

Testele efectuate în cele cinci laboratoare PCR ale MedLife în ultimele două săptămâni ne-au arătat că rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Recomandăm cu prioritate creșterea capacității de testare, în special în rândul persoanelor întoarse din concediu, unde rata de infectare este foarte ridicată, se arată într-un comunicat al grupului MedLife.

Ponderea cea mai mare din numărul de persoane care au înregistrat un rezultat pozitiv în ultimele două săptămâni este dată de cei care s-au întors din concediu sau weekend-uri prelungite. În conformitate cu datele identificate de MedLife în studiile medicale publicate de-a lungul acestui an, din cauza testării mult reduse la nivel național, cifrele oficiale de infectare sunt de 5-7 ori mai mici decât cele reale. Dacă s-ar extrapola aceste rezultate la un număr zilnic de 4-5.000 cazuri, cifra reală a infectărilor în România ar putea fi peste valoarea de 25.000 cazuri noi pe zi, precizează sursa citată.

„Rezultatele evaluării cu privire la testele RT-PCR efectuate de la începutul lunii septembrie în toate unitățile noastre, coroborate cu datele colectate în urma triajului din fiecare unitate, arată o creștere abruptă a numărului de persoane care s-au pozitivat. Cu privire la această tendință s-au evidențiat două aspecte demne de menționat: una este legată de faptul că un număr mare dintre cei pozitivi este dat de persoane întoarse din concediu sau din weekend-uri prelungite, iar cel de la doilea aspect este legat de contagiozitatea mai ridicată a tulpinii Delta. Am identificat clastere de persoane care au declarat că au fost în contact cu o persoană pozitivă timp de câteva minute și ca urmare s-au infectat. De altfel, în conformitate cu datele prelucrate de MedLife în studiile medicale publicate de-a lungul acestui an, din cauza testării mult reduse la nivel național, cifrele oficiale de infectare sunt de 5-7 ori mai mici decât cele reale. Dacă am extrapola aceste rezultate la un număr zilnic de 4-5.000 cazuri, cifra reală a infectărilor în România ar putea fi peste valoarea de 25.000 cazuri noi pe zi.

În context, cu scopul de a spori nivelul de siguranță în rândul pacienților și a personalului medical am decis să dăm startul unui nou program național pentru testarea tuturor angajaților MedLife la nivel de grup. Vom testa toți colegii din unitățile medicale cu teste RT-PCR săptămânal sau chiar de două ori pe săptămână în cazul personalului care intră în contact cu pacienți cronici. De altfel, MedLife a fost prima companie care a avut capacitatea de a testa personalul din unitățile medicale încă de la începutul pandemiei și astfel, prin testare sistematică am reușit să ne protejăm colegii, și pacienții deopotrivă, să evităm focare și să ne continuăm activitatea în condiții de siguranță”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group, citat în comunicat

Potrivit reprezentanților MedLife, programul de testare săptămânală va fi aplicat inclusiv în rândul personalului vaccinat. Decizia a fost luată în contextul în care varianta Delta a coronavirusului determină infecții și în rândul celor care au schema completă de vacciare.

„Pe lângă pacienți, am avut și colegi vaccinați, care la testare au ieșit pozitivi și au fost izolați în consecință. Desigur, cei vaccinați sunt complet asimptomatici sau cu simptome foarte ușoare, dar boala se dă și se ia chiar și în rândul acestora, de aceea, pentru siguranța tuturor, am decis să testăm toți colegii din unitățile medicale, fie că sunt sau nu vaccinați. Este un prim pas și sperăm să devină o practică și în alte unități medicale sau chiar în companiile din România. Ar fi extraordinar dacă s-ar extinde acest program măcar la nivelul persoanelor nevaccinate, unde riscul de contractare a virusului și mai ales de a face o formă severă a bolii este mai mare. De altfel, recomandăm cu prioritate ca într-o primă etapă să fie crescută rata de testare cel puțin în rândul persoanelor care se întorc din concediu, iar în situația în care nu se poate efectua testarea în timp real să existe o măsură prin care aceste persoane rămân izolate la domiciliu pentru câteva zile”, a mai adaugat Mihai Marcu.

Sursa foto: MedLife

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. si acuma o intrebare de 10 puncte, cine a dat fuguta si unde in aprilie-mai, ca el vrea sa se duca peste hotare in concediu ?

    • Intrebarea ar fi: aparatele alea sunt conectate la internet? Pentru „support”, desigur.
      Regulile sunt optionale in România… e suficient sa urmaresti reportajele Recorder despre taierea copacilor

  2. O facilitate fiscala…ceva…????

  3. Sunt de 5 ori mai multe cazuri pozitive decat se constata oficial:
    1. Boala se duce ușor pe picioare;
    2. Raportul morti/total îmbolnăviri este si mai mic (de 5 ori) decât se zicea.

    Asta, sau testele PCR nu sunt concludente, indica multe rezultate fals pozitive, adică sunt puține îmbolnăviri reale si mortalitatea este ridicata. Insa si in acest caz, daca sunt multe rezultate fals pozitive, putem pune la îndoiala mortalitatea „pozitivilor”.

    In orice caz, cine și-ar face test după vacanta? Nevaccinatul stie la ce s-a expus, sta cuminte acasasica, că n-are încredere in autoritati ca-i vor binele. In schimb, vaccinatii, care sau zbenguit siguri pe ei de scutul invizibil al imunitatii promise… (Fill in the blank)

    • Nu chiar, dupa ce a iesit de sub protectia grupului (in Romania, unde imunitatea de grup e aproape si fara vaccin) nevaccinatul si-a facut concediul intr-o zona rosie, a luat carcalacele si s-a intors in tara.
      Aici a inceput sa aiba simptome, a inceput sa respire mai greu, panica, sunat la DSP, test, iaca lantul.

  4. Aiurea. !!