G4Media.ro

Mașinile parcate neregulamentar în București vor fi ridicate de luni, 26 august.…

Mașinile parcate neregulamentar în București vor fi ridicate de luni, 26 august. Șoferii vor plăti minimum 500 de lei pentru recuperarea autovehiculelor

Mașinile parcate neregulamentar pe străzile principale din Bucureşti vor putea fi ridicate începând de luni, 26 august, când intră în vigoare o hotărâre a Consiliului General, transmite Agerpres.

Conform unor reprezentanţi ai Poliţiei Locale, măsurile vizează doar mașinile parcate neregulamentar pe principalele artere din Bucureşti şi care blochează circulaţia ambulanţelor și maşinilor de pompieri, precum şi accesul în spitale, şcoli, instituţii publice, dar şi circulaţia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire şi salubrizare.

Ridicarea vehiculelor se dispune de către poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Capitalei sau de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti ori de către poliţişti locali. Maşinile vor fi ridicate de Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti, una dintre cele 20 de companii municipale contestate în instanță de PNL și USR.

Pe 26 iunie, Consiliul General al Capitalei a adoptat un proiect de hotărâre privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti.

Cât va plăti un șofer pentru a-și recupera mașina ridicată

Suma minimă de plată pentru o mașină ridicată va fi de 500 de lei. Șoferii vor avea de plătit următoarele taxe:

Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv; 270 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.

Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv; 200 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.

Tarifele de depozitare: În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 de lei pe zi. Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând cu data şi ora depozitării, nefracţionat.

Agenţii constatatori, de regulă, vor înregistra foto sau video zona staţionării vehiculului, consemnând aceasta în procesul verbal de constatare a contravenţiei.

Ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane.

Transportul vehiculului se va face pe platforme auto care să asigure ridicarea completă, în condiţii care exclud deplasarea pe propriile roţi a acestuia. Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate va fi de un an. În cazul în care proprietarul nu se prezintă în acest termen pentru eliberare, operatorul va înştiinţa Poliţia locală, care va proceda conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenurile aparţinând domeniului public/privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă.

Activităţile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar vor fi efectuate de persoane cu activitate specifică din cadrul Companiei Managementul Transportului Bucureşti. Aceste activităţi vor constitui serviciu public şi se vor desfăşura pe durata a 24 de ore.

Foto: Mașini parcate neregulamentar pe Calea Victoriei (Sursa: G4Media.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. O măsură buna as zice. Doua chestii dintr-o lovitura. Se vor mai goli străzile de mașini iar muia și-o ia firea.

    E clar că e foame mare de bani la primărie 😉

  2. Se naste o intrebare:
    Cui vor aplica amenda daca e masina de cocalari adusa din BULGARIA, GERMANIA?
    Neimatriculate in Ro?

    • 1. Si masinile inmatriculate in alte tari au proprietari, care pot fi de cetatenie Romana 😉
      2. Daca 500 lei sunt o problema si nu isi rascumpara masina, ea poate fi valorificate da autoritati, nu?

  3. Si pana in 26 august 2019 de ce nu s-au ridicat daca tot neregulamentar au fost/ sunt parcate?! Legea se aplica dupa cum bate vantul?! Sau dupa nivelul deficitului bugetar?!
    Sau dupa cum „vrea muschii” unora sau altora in tara asta de cacat?!

    • Nu e chiar asa de cacat, uite, de exemplu, orice mitocan needucat, oricat de idiot ar fi, poate sa-si exprime o opinie imbecila, neinteresanta si sa-si verse ura acumulata din frustrarea propriei incompetente si cu toate astea nu-l opreste nimeni! Da stai, ajungem noi la butoane si se schimba lucrurile!

    • Hai că, încet-încet, își dă seama ăsta, chit că e un asistat imbecil ”ajuns la butoane”: nu cenzurează nimeni ”orice mitocan needucat” ca el. ”Oricat de idiot ar fi” a văzut că ”nu-l opreste nimeni” deci ”poate sa-si exprime o opinie imbecila , neinteresanta si sa-si verse ura acumulata din frustrarea propriei incompetente„