G4Media.ro

Marea Britanie vrea să devină un „hub crypto” global și va folosi…

sursa foto: Pexels

Marea Britanie vrea să devină un „hub crypto” global și va folosi de anul viitor tehnologia blockchain pe piețele tradiționale

Marea Britanie va începe anul viitor testarea în direct a tehnologiei crypto blockchain pentru activitățile tradiționale de pe piață, cum ar fi tranzacționarea și decontarea acțiunilor și obligațiunilor, ca parte a unui efort de a deveni un „hub crypto” global, a declarat marți Ministerul britanic de Finanțe, citat de Reuters.

Gwyneth Nurse, directorul general al ministerului pentru servicii financiare, a declarat că utilizarea tehnologiei registrelor distribuite (distributed ledger technology DLT), care stă la baza criptoactivelor, este o prioritate cheie pentru a face infrastructura pieței financiare mai inovatoare și mai eficientă pentru utilizatori.

Marea Britanie va lansa anul viitor un „sandbox” de infrastructură a pieței financiare pentru testarea proiectelor DLT sub controlul autorităților de reglementare, a declarat Nurse, un model pe care autoritățile de reglementare din Regatul Unit l-au inițiat pentru susținerea firmelor fintech. Un sandbox este un mediu de testare pentru proiecte care implică clienți reali.

Pe piețele financiare, tranzacționarea acțiunilor, a obligațiunilor și a altor active implică, în mod tradițional, trei activități distincte: tranzacționarea, compensarea și decontarea. Utilizarea DLT ar putea schimba această situație și ar permite ca activele financiare, cum ar fi obligațiunile sau acțiunile, să fie emise în câteva ore, în loc de zile sau săptămâni.

„Guvernul ar putea dori, de asemenea, să testeze modul în care tranzacționarea și decontarea ar putea fi reunite”, a declarat Nurse la conferința anuală IDX privind instrumentele derivate de la Londra.

„Un sandbox va permite testarea noilor bune practici de reglementare și efectuarea de modificări permanente pentru a se asigura că utilizatorii pieței beneficiază de ele.”

Sandbox-ul va fi introdus, împreună cu reglementarea pentru stablecoins – criptomonedele susținute de active financiare tradiționale, în cadrul unui nou proiect de lege privind serviciile financiare aflat în Parlament în acest an.

Oficialii din industrie au declarat luna trecută pentru Reuters că va fi nevoie de o monedă digitală pentru a profita pe deplin de avantajele DLT în infrastructura pieței.

Ministerul de Finanțe și Banca Angliei evaluează împreună o lira digitală, cu o nouă consultare publică în cursul acestui an, a declarat Nurse.

Dar o liră digitală nu va fi disponibilă până în a doua jumătate a deceniului următor, chiar dacă se va lua decizia de a merge mai departe cu o așa-numită monedă digitală a băncii centrale sau CBDC – pe care alte bănci centrale o analizează, de asemenea, – a spus Nurse.

Uniunea Europeană își finalizează propriul sandbox pentru piețe și noi reguli pentru piețele crypto.

„UE face multe progrese”, a declarat Julia Kolbe, șefa departamentului Markets Policy, Government & Regulatory Advocacy de la Deutsche Bank.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. pacat… prin consumul energetic aberant cryptorahaturile distrug clima, mediul inconjurator, dar cui ii pasa

    • mediul inconjurator il distrug? :)))))))))))) mitza termina ca mor de ras

    • @iuj nu distruge, dar ajuta cu 2 maini la fel cum ii ajuta pe interlopi, pe dictatori ca putin, kim … , pe hackerii ransomware
      in general crypto face mai mult rau decat bine

      visul de imbogatire rapida ii ameteste pe multi, pana raman fara banii investiti, din cauza nenumaratelor furturi de crypro in valoare de sute de milioane, miliarde de dolari

      mai mori de ras?

  2. UK legalizeaza alba-neagra ca sa nu ajunga cu PIB negativ.