G4Media.ro

Marea Britanie: Niveluri periculoase de droguri au fost descoperite în râul care…

Sursa foto: Glastonbury Festivals

Marea Britanie: Niveluri periculoase de droguri au fost descoperite în râul care traversează zona în care se desfășoară Festivalul Glastonbury

Niveluri periculoase de droguri au fost descoperite în râul care traversează locul unde se desfăşoară Festivalul Glastonbury, au declarat oamenii de ştiinţă, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Cercetătorii au descoperit că în timpul festivalului, nivelurile de MDMA şi de cocaină din apă erau atât de mari încât puteau afecta viaţa sălbatică în aval, inclusiv o populaţie rară de anghile.

Experţii îndeamnă acum petrecăreţii să folosească toalete oficiale furnizate de organizatori, deoarece se crede că drogurile pot ajunge în râurile din apropiere ca urmare a urinatului în public.

Dan Aberg, masterand la Şcoala de Ştiinţe Naturale a Universităţii Bangor şi Dr. Daniel Chaplin de la Centrul de Biotehnologie a Mediului (CEB) au măsurat nivelurile de droguri din râu înainte, în timpul şi după Festivalul Glastonbury, organizat ultima dată în 2019.

Probele au fost prelevate din râul Whitelake, atât în amonte cât şi în aval de locaţia festivalului.

Potrivit studiului celor doi, concentraţiile de MDMA au crescut de patru ori în săptămâna ce a urmat festivalului.

De asemenea, au descoperit aceştia, concentraţiile de cocaină au crescut la niveluri care pot afecta ciclul de viaţă al anghilelor europene, o specie protejată.

Sursa foto: Facebook/ Glastonbury Festivals

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Am o metoda de ecologizare 100% fiabila, as dori sa import toaletele de la Glastonbury la mine la Bogota, dar sa fie pline.

  2. G4 sper ca „rãul” ala din titlu nu musca :))))