G4Media.ro

Mai multe organizații ale elevilor îi cer președintelui un număr mai mare…

Foto: Pixabay.com

Mai multe organizații ale elevilor îi cer președintelui un număr mai mare de zile în anul școlar și începerea școlii la 1 septembrie

Mai multe Asociații ale Elevilor din țară anunță că astăzi îi trimit Președintelui apelul formulat în urmă cu 10 zile și semnat alături de alte organizații din educație, prin care cereau autorităților garantarea unui număr minim de zile de școală, mai mare decât cel de acum, precum și începerea anului școlar 2021-2022 pe 1 septembrie.

În apelul lor, trimis anterior guvernului și parlamentului, organizațiile cer ca “România să nu mai aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană” și atrăgeau atenția că, în situația actuală, “interesul superior al copilului (respectarea dreptului la educație de calitate) pare a fi subordonat altor interese”.

Ele scriu că “dezbaterea din aceste zile, în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a decis modificarea structurii anului școlar astfel încât vacanța de primăvară să fie prelungită (peste o lună de vacanță ,,COVID-19”), nu a făcut decât să scoată la iveală una dintre marile probleme ale sistemului de învățământ: în România, dreptul la educație s-a transformat într-un drept la vacanță”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Felicitări! În sfârșit, o atitudine care demonstrează responsabilitatea privind rezultatele învățării!

    • Deasemenea, elevii cer verificari si examene mai grele, mai multe exercitii si probleme ca tema si exigente sporite in ce priveste conduita si comportamentul

    • Deasemenea, elevii cer verificari si examene mai grele, mai multe exercitii si probleme ca tema si exigente sporite in ce priveste conduita si comportamentul

  2. Daca au inceput copii să ceară școală pe bune… e groasă treaba 🙂

  3. Cum hotarasc asociatiile astea ale elevilor cerintele pe care le au? Ca nu am auzit nici un elev/parinte sa fi fost intrebat vreodata ceva de catre aceste asociatii.
    Sa dea fiecarul elev cate un formular cu niste optiuni de structura a anului scolar sa vedem care ar fi dorinta elevilor/parintilor. Nu sa decida niste asociatii care habar nu am din cine sunt formate, ce scop au si ce interese urmaresc.

  4. Initiativa gresita : problema este calitatea invatamantului nu durata. Si apoi cine poate crede ca un elev vrea vacanta mai scurta?!

    Este o miscare concentrata pentru promovarea de praf in ochi : sa nu schimbe nimic dar sa dea senzatia ca se va invata mai mult.

  5. E mai degraba o actiune de imagine la nivel de asociatie nu de elevi. Pe orice elev il intrebi, nici unul nu o sa zica ca vrea mai multa scoala. Si mai conteaza si ce scoala se face nu e suficient doar sa micsorezi vacanta.

  6. Nu durata e problema ci organizarea.
    E adevărat in unele țări structura anului scolar prevede mai multe săptămâni dar o mare parte din program e alocat pentru partea practică.
    La noi lipsește cu desăvârșire!

  7. Numărul de zile e doar un număr. Mai important e ce se face în zilele alea. A se vedea ce rezultate au avut absolvenții liceelor sovietice, intrați la facultate după zece clase (7+3).
    N-am aflat dacă au cerut manuale pentru noile programe sau apă caldă la toalete (cine are).