G4Media.ro

Mai multe decese ”cauzate de foame” au fost raportate în nord-estul Ugandei,…

Sursa foto: Pexels

Mai multe decese ”cauzate de foame” au fost raportate în nord-estul Ugandei, afectată de secetă și mai multe calamități naturale din ultimii ani

Mai multe decese ”cauzate de foame” au fost raportate în regiunea Karamoja, din nord-estul Ugandei, a indicat joi biroul premierului Robinah Nabbanja, fără a preciza numărul lor, relatează AFP.

O deputată locală a menţionat că ar putea fi vorba de câteva sute de morţi în această regiune aflată la frontiera cu Kenya şi Sudanul de Sud şi afectată de secetă, după seria de alte calamităţi din ultimii ani, între care inundaţii, alunecări de teren şi invazie de lăcuste. În plus, în zonă acţionează hoţi de vite.

„Recunoaştem, ca guvern, situaţia de foamete la Karamoja, unde avem informaţii privind decese cauzate de foame”, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al şefei guvernului, după o reuniune cu aleşi din regiune.

Biroul prim-ministrului a anunţat şi trimiterea a 200 de tone metrice de ajutoare şi mobilizarea a 135 de miliarde de şilingi ugandezi (36 milioane de euro) pentru a cumpăra alimente pentru regiunea afectată, în următoarele trei luni.

„Mii de copii şi persoane în vârstă se confruntă în continuare cu un risc crescut de a muri de foame”, a subliniat pentru France Presse o deputată locală.

Cel puţin 518.000 de oameni au nevoie de ajutor alimentar urgent în regiunea Karamoja, conform unui raport de evaluare a securităţii alimentare al guvernului ugandez şi ONU, publicat pe 31 mai.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Unde sunt comentacii de serviciu? Neinteresant subiect. Seceta asta ar trebui sa ne dea serios de gândit.Continentul ăsta european și el afectat de seceata hrănea și o parte din Africa. S-a mai trezit și un dement din est sa refacă un fals imperiu și aruncă cu bombe în neștire. Or fi bune bombele astea pentru echilibrul climatologic al planetei. Mai blochează și porturile Ucrainei. Dar rezolvă suveranismul și servilismul fata de sistemele totalitare toate problemele astea.

    • @Ziggy 14.7.2022 la ora 10:23 pm
      In lume in fiecare an mor cel putin 20 milioane oameni de foame,anul asta vor muri mai multi

  2. Cine face câte 16 copii sa și muncească pentru ei,nu sa stea cu coatele pe gard până apare poștașul!!!