G4Media.ro

Mai multe consilii judeţene vor să înfiinţeze o companie aeriană internă /…

Sursa Foto: Facebook/ Scoala Superioara de Aviatie Civila

Mai multe consilii judeţene vor să înfiinţeze o companie aeriană internă / Camera de Comerț a României va efectua un studiu de oportunitate

15 consilii județene vor să înființeze o companie de transport aerian, care să asigure legătura între principalele orașe ale țării, anunță Bună Ziua Brașov.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat luni, 17 iulie, o întâlnire în format hibrid cu reprezentanţii mai multor consilii judeţene, având ca temă înființare a unei companii de transport aerian care să asigure legătura între principalele oraşe ale ţării.

Prezentarea iniţiativei a fost făcută de Mihai Daraban, preşedintele CCIR, care a apreciat că un asemenea proiect ar aduce beneficii pentru comunitatea de afaceri din România şi nu numai.

După această întâlnire, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, a precizată că aceasta a fost prima  prima întâlnire pe tema înfiinţării unui operator de transport aviatic susţinut de toate autorităţile judeţene interesate, care să asigure curse între cele mai importante oraşe ale ţării. „În perioada următoare, specialiştii CCIR vor efectua un studiu de oportunitate şi vor pregăti drafturi de documente privind statutul şi organizarea unei asemenea companii, pe care le vom analiza şi dezbate, înainte de a lua o decizie privind implicarea în acest proiect”, a declarat reprezentantul Consiliului Judeţean Braşov.

La întrunire au fost invitaţi oficiali din cadrul celor 15 autorităţi publice judeţene din România care au în administrare aeroporturi, respectiv Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi, Maramureş, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Mureş şi Tulcea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pai nu aveti deja falimentarul Tarom?

    • E vorba de afaceri care au nevoie de transport in interiorul tarii rapid, poate eventual colete. Daca vor fi si persoane fizice interesate cu atat mai bine. Tarom este o institutie de stat aici cred ca va fi vorba de ceva parteneriat public-privat.

  2. Din text se cam intelege ca e de stat. PPP inseamna ca e privata, o exploateaza o perioada pentru recuperarea investitiei si realizarea unui profit „rezonabil” iar dupa un numar de ani trece in proprietatea statului. N-am auzit pana acum la companii aeriene. Astea de obicei sunt private, listate, etc. iar statul le ia in posesie doar ca sa le salveze daca sunt in necaz.

  3. Oare de ce cred ei ca pot fi mai buni adminitratori deca cai ai falimentarei Tarom. Ar trebui interzis prin lege ca administratiile locale sa desfasoare activitati economice. NU ASTA ESTE MENIREA LOR !!!!! Oare de ce vor sa intre in concurenta cu firme. Exemplul lantului de magazine Unirea este elocvent. A iesit si este o mare gaura care este suportata din impozitele noastre.