G4Media.ro

Iohannis merge în Republica Moldova cu un avion închiriat de la Toyo…

Foto: aeronavă Toyo Aviation

Iohannis merge în Republica Moldova cu un avion închiriat de la Toyo Aviation / Societatea este controlată de El Feki Tarek care apare în stenogramele din dosarul lui Cătălin Voicu

Președintele Klaus Iohannis se deplasează joi, la al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care va avea loc în Republica Moldova, cu un avion închiriat de la compania Toyo Aviation, semnalează Boardingpass. Zborul va fi direct, fără escală la Sibiu, așa cum s-a întâmplat cu mai multe ocazii.

Aceasta este societatea de la care Administrația Prezidențială a închiriat cele mai multe aeronave, pe parcursul anului 2022. Aceasta este certificată în țara noastră și deține, conform Autorității Aeronautice Române (AACR), cinci avioane private.

Potrivit datelor furnizate de Confidas.ro, Toyo Aviation e controlată de milionarul de origine egipteană Tarek El Feki. El este acționar majoritar la două companii care dețin Toyo Aviation.

Numele lui El Feki Tarek apare în stenogramele cazului Cătălin Voicu, fost senator PSD condamnat la închisoare pentru corupție. Stenogramele au fost publicate de Hotnews.ro în 2010.

El Feki Tarek deține și compania Toyo Motor Leasing IFN SA. Această companie a sesizat parchetul în 2010 în legătură cu presupusa înșelăciune făcută de omul de afaceri Marius Locic.

La Summitul Comunității Politice Europene și-au anunțat prezența 47 de șefi de stat sau de guvern, Președintele Consiliului European, Președintele Comisiei Europene și Președintele Parlamentului European.

„Prin găzduirea Summitului Comunității Politice Europene, Republica Moldova își reconfirmă vocația europeană și consecvența în implementarea procesului de reforme necesare în vederea aderării la Uniunea Europeană”, a anunțat Adminstrația Prezidențială.

Programul Summitului cuprinde o sesiune plenară, cu participarea tuturor delegațiilor, și grupuri de lucru, care vor avea loc în paralel și în cadrul cărora se vor dezbate teme care vizează securitatea, energia și conectivitatea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. A publica încontinuu despre călătoriile lui Iohannis cu avioane închiriate, nu face decât să crească AUR in sondaje, în niciun caz USR – ul! Și pe urmă o să vă „mirați”: „iar am ajuns să alegem între două rele”!

  • Si a cui e vina?

   Informatia care lipseste e o comparatie:
   Cum calatoreau: Iliescu/Nastase/Basescu/Ponta/Ciolos inainte. Parca Ponta + coalitia USL din care facea parte si Iohanis ii taiase fondurile de calatorie lui Basescu, si acum se pare ca ii aloca nelimitat lui Iohanis. Poate ii taie Ciolacu fondurile lui Iohanis dupa rotativa, si incepe sa calatoreasca el mai mult – cam cum a facut Ponta.

   Sau cum se compara Iohanis cu Maia Sandu si cu alti conducatori de state – raportat si la rezultate.

 2. Maia Sandu presedinte!

  Eu zic ca Romania nu prea mai are sens.
  Mai bine depunem cerere de integrare in Moldova, ca ne rezolva Maia Sandu problemele mult mai bine.

  Hai unirea cu Moldova mare, cu capitala la Chisinau!
  Sa ne scape de toti specialii si de corupti.

 3. Înțeleg ca aveți ceva KWJ dar menționați ca zboară împreuna cu RON
  Roberta Metsola ?

 4. Sunteti rai. Mare lucru ca zboara super scump pe banii nostrii. Macar nu-si face un sat imperial pentru famelie, ca Putin.
  La cate a facut el pentru partid (USL 2), nu merita sa se plimbe in puf?

  • „Se plimba in puf ” …ce expresie de profesor grevist.

  • pe ei, pe chiaburi!

 5. Nu prea da bine la mizeriile astea de preturi umflate cu pompa și la nivelul de trai precar cu care ne chinuim, să sfidezi cu un lux nemeritat, pe banii contribuabililor … Daca se plimba pe banii lui, nu avea nimeni ce să-i reproșeze, mai ales că și rezultatele sale politice lasă mult de dorit ! Mai bine zis sunt nule, chiar negative…ne-a pus pe dos cu toată Europa, și nici măcar cu Ucraina nu stam pe roze, ce sa mai discutam de mari puteri sau tari minuscule cum ar fi Olanda, Austria, Danemarca !! Toți ne aruncă doar flegme printre dinți, deși noi le-am dat toate facilitățile aici și numai covorul roșu nu i l-am pus pe jos ! Degeaba, unde nu-i cap, vai de picioare ! Se pare că să faci doar plecăciuni și să perii nu mai e suficient ! Trebuie și creier pentru o politica externa cu rezultate bune !

 6. Bai băieți după Usr ar trebui sa meargă cu rata și cu gleznuta goala..
  După ce ca suntem de rasul lumii ca nu avem un avion pt. președinte, oricare ar fi el
  Ghinion ca nu ajunge ranga la putere ca să vezi ce se schimba discursul..
  Asa era și Bârnă la început, apoi nu mai nimerea SPP ul sa îl care peste tot.
  Niște ipocriți ce o sa dispara după alegeri