G4Media.ro

Mai multe asociații de elevi susțin că reluarea cursurilor este „riscantă” și…

Foto: Freepik.com

Mai multe asociații de elevi susțin că reluarea cursurilor este „riscantă” și „va înrăutăți situația dacă nu se vor lua măsuri concrete pentru asigurarea igienei”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) atrag atenția asupra “pericolului pe care îl presupune reluarea cursurilor după finalizarea stării de urgență și necesitatea realizării unui plan pentru a reglementa școala online”.

“În ultimele zile, în spațiul public au existat mai multe dezbateri cu privire la posibilitatea redeschiderii unităților de învățământ preuniversitar din întreaga țară după încetarea stării de urgență, mai exact, la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie. Inclusiv ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat în nenumărate rânduri că sănătatea elevilor este prioritatea instituției pe care o conduce, dar refuză sistematic încă de la începutul crizei să întreprindă acțiuni care să facă posibilă educația în mediul online, astfel încât atât siguranța, cât și educația copiilor să fie asigurate”, susțin elevii din cele 4 asociații.

În comunicatul remis Edupedu.ro se arată că “reprezentanții elevilor consideră măsura reluării orelor de curs ca fiind una riscantă, în condițiile în care nu se vor lua hotărâri care să garanteze siguranța elevilor”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Mai nou, cind cineva vrea sa arunce un rahat pe piata, o face prin gura unor asa-zise „asociatii de elevi”.

  2. N-o sa vrea nimeni repornirea activitatilor.
    Le e frica de „arestul” de 14 zile daca ies asimptomatici. E suficient sa inceapa doar facultatile in Bucuresti si nu mai incap in hotelurile „selectate”, o sa-i bage prin hale pe undeva.
    Profesorilor le e frica sa nu ramana copilu’ singur acasa daca ei merg la „cutie”.
    Iar parintii din clasele 1-8 nu prea vor sa-si vada copilu singur la izolarea lu’ Firea, pe baza de donatii de mancare.
    Ce nu inteleg psdeii, pneleii si Firea & Cercel e ca hepatita e mult mai nasoala decat covidu. In spitale luau interviu celor bolnavi care aveau 2 wc-uri la cateva zeci de persoane, toate fiind tratate simultan cu medicamentul care da diaree.

    • Fiica-mea a vazut sapun la baie la scoala abia in clasa a XII-a… si nici atunci tot timpul…

      Astia cu asociatia lor au dreptate de data asta.

    • tot e bine. eu n-am vazut sapun la liceu niciodata, in bucuresti.
      putini o sa riste sa mearga la scoala din cauzele de care am zis. la toamna o sa fie la fel ca de teama de valul doi de covrig19
      foamea de bani, 60 euro/zi/persoana cazare fara masa, a dus la o situatie fara solutie. pacat ca n-am un hotel acum, ieseam la pensie in 2021.

  3. Dar despre politica geostrategica a Romaniei elevii ce parere au? Impozite, taxe, tranzactiile bursiere, agricultura sau turism sa nu fie reglementate decat dupa ce-si dau cu parerea si adolescentii.

    • D.na ministresa e de vina! Nu trage un partz fără aprobarea consiliului elevilor, dar aici au dreptate. Distanțare sociala la copiii care au stat izolați 3 luni!!!???? Hai, pardon, ați fost copii! Condiții de igiena în scoli?! Chiar dacă vor avea săpun și măști, ce te faci cu cei cărora părinții nu le spala hainele cu lunile, sau care nu fac baie cu lunile? Nu mai zic de lipsa apei curente în mediul rural

  4. Deocamdată starea critică nu este nici pe departe depășită sau ținută sub control.
    Reluarea cursurilor în scoli poate genera haos.
    Dar ca de obicei învățământul este prea puțin educat pentru a găsi soluții.

  5. Asociații de elevi? La Liceul Bălcescu din Brăila era un singur nume pe lista de candidați pentru reprezentarea elevilor în Consiliu. Mai ceva decât pe vremea pionierilor. Nu există asociații de elevi ci ceva făcut de părinți politicieni care vor să influențeze niște decizii. G4media începe să fie un site de proști. Sau de deștepți, dar jigodii. Atunci de ce îl mai înjurau pe Dragnea? Care e diferența?